Premeštanje ili menjanje veličine tabele

Premeštanje ili menjanje veličine tabele

Premeštanjem ili promenom veličine tabele obično je to kao da prevlačite pokazivač. Možete i da unesete određenu veličinu ako želite.

Premeštanje tabele

 1. Kliknite na tabelu koju želite da premestite.

 2. Postavite pokazivač na spoljašnju ivicu tabele (ali ne na tačkama), a zatim kada pokazivač postane Ukrštene strelice , kliknite i prevucite ivicu da biste premestili tabelu.

Savet:   Da biste premestili tabelu i kreirali duplikat toga, pritisnite i držite taster CTRL dok prevlačite tabelu.

Promena veličine tabele

Prevucite da biste promenili veličinu tabele

 1. Kliknite na tabelu kojoj želite da promenite veličinu.

 2. Na ivicu tabele postavite pokazivač na regulator veličine, a zatim kada pokazivač postane Dvosmerna strelica , kliknite i prevucite regulator da biste povećali ili smanjili tabelu. Regulator veličine je klastera tačaka koje se pojavljuju na жoљkovima i stranama tabele.

  Napomena:

  • Da biste održali isti odnos između visine i širine tabele kada joj menjate veličinu, pritisnite i držite taster SHIFT dok prevlačite da biste promenili veličinu tabele.

  • Da bi tabela bila centrirana na slajdu, pritisnite i držite taster CTRL dok prevlačite da biste promenili veličinu tabele.

  • Ako je tabela prevelika za slajd, na priručnoj traci kliknite na dugme Opozovi Dugme „Opozovi radnju“ da biste vratili prvobitnu veličinu tabele.

Unos određene veličine tabele

 1. Kliknite na tabelu kojoj želite da promenite veličinu.

 2. U okviru alatke za tabele, na kartici raspored , u grupi Veličina tabele unesite željenu veličinu u polja Visina i Širina .

  Promena veličine tabele

  Da biste održali isti odnos između visine i širine tabele kada mu promenite veličinu, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zaključaj odnos širina/visina .

Promena veličine kolone ili reda

 1. Kliknite na tabelu koja sadrži kolonu ili red kojem želite da promenite veličinu.

 2. Uradite sledeće:

  • Da biste promenili širinu kolone, postavite pokazivač na ivicu kolone kojoj želite da promenite veličinu, a zatim kada pokazivač postane Slika vertikalne strelice sa dve glave , prevucite kolonu nadesno ili nalevo.

  • Da biste promenili visinu redova, postavite pokazivač iznad ivice redova kojem želite da promenite veličinu, a zatim kada pokazivač postane Horizontalna strelica sa dve glave , prevucite redove nagore ili nadole.

   Napomene: 

   • Možete i da odaberete opcije u grupi Veličina ćelije da biste promenili veličinu redova i kolona. U okviru alatke za tabele, na kartici raspored , u grupi Veličina ćelije unesite željenu veličinu u polja Visina i Širina .

   • Minimalna visina ćelije zavisi od fonta teksta u ćeliji tabele.

Takođe pogledajte

Promena margina između teksta i ivice okvira za tekst ili oblika

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×