Premeštanje objavljenog predloška obrasca u novu SharePoint biblioteci

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U ovom članku

Pregled

Pre nego što počnete

Radne kopije predloška obrasca

Korak 1: Objavljivanje predloška obrasca u novoj biblioteci dokumenata

Korak 2: Kopiranje i ponovno povezivanje postojećih obrazaca

Pregled

Nakon što ste objavili predložak obrasca u biblioteci dokumenata za korisnike za popunjavanje, možda ćete morati da biste premestili taj predložak obrasca u drugu biblioteku dokumenata. Na primer, možda ćete morati da premestite predložak obrasca na serveru većeg kapaciteta, tako da više korisnika da popunjavaju obrasce u isto vreme. Neki korisnici možda već ispunili obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca koji se skladišti u prvobitne biblioteke dokumenata. Kada premestite predložak obrasca u novoj biblioteci dokumenata, želite da premestite postojeće obrasce, i. Želite da biste se uverili da postojeći obrasci funkcionišu u novoj biblioteci dokumenata pre nego što arhivirate ili izbrišete stare biblioteke dokumenata.

Savet: Pre nego što objavljene predloške obrazaca premestite u novu biblioteku dokumenata, napravite plan koji obuhvata i obaveštavanje korisnika da obrasce su premešteni u novu biblioteku dokumenata. Želite da korisnici upotrebljavaju novu biblioteku dokumenata da biste uskladištili nove oblike ili da biste izmenili postojeće obrasce. Plan treba da obuhvati i proces arhiviranja ili brisanja prvobitne biblioteke dokumenata.

Da biste premestili predloška obrasca i njegovih postojećih obrazaca u novoj biblioteci dokumenata, prvo morate da objavite radnu kopiju predloška obrasca u novoj biblioteci dokumenata. Radna kopija je verzija koja je uskladištena na računaru ili u programu za kontrolu verzija, kao što je Microsoft Visual SourceSafe.

Savet: Ako nemate radnu kopiju predloška obrasca, možete da sačuvate kopiju predloška obrasca iz prvobitne biblioteke dokumenata sa računarom da koristite kao radnu kopiju.

Nakon što ste objavili radnu kopiju u novu biblioteku dokumenata, morate da biste kopirali sve obrasce iz stare biblioteke dokumenata u novu biblioteku dokumenata, a zatim ponovo povežite obrasce u novoj biblioteci dokumenata sa tek objavljeni predložak obrasca.

Ako morate da izvršite sve promene zbog premeštanja predloška obrasca, proverite te promene pre objavljivanja predloška obrasca. Na primer, lokaciju spoljnih izvora podataka koje koristi obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca mogu se promeniti zbog premeštanja predloška obrasca. U ovom slučaju, morate da promenite podatke za povezivanje u predlošku obrasca na novu lokaciju na spoljnim izvorima podataka pre objavljivanja predloška obrasca. Veze ka dodatnim informacijama o menjanju podataka za povezivanje potražite u odeljku Takođe pogledajte .

Napomena: Objavljivanje predloška obrasca nije ista kao čuvanje predloška obrasca. Kada objavite predložak obrasca, čarobnjak za objavljivanje dodaje lokacije za objavljivanje i uputstva za predložak obrasca za obradu tako da korisnici mogu da otvorim obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca. Kada sačuvate predložak obrasca, čuvate kopiju predloška obrasca, kao i kada sačuvate datoteku na svoj računar. Uvek bi trebalo da koristite čarobnjak za objavljivanje kada želite da učinite dostupnim za korisnike za popunjavanje predloška obrasca.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Pre nego što premestite predložak obrasca i sve postojeće obrasce koji su zasnovani na predložak obrasca u novu biblioteku dokumenata, biće vam potrebno sledeće:

 • Radna kopija predloška obrasca    Ovo je kopiju predložak obrasca koji ćete izmeniti, a zatim ponovo objavite u novoj biblioteci dokumenata. Radna kopija mogu biti uskladištene na računaru ili u programu za kontrolu verzija, kao što su Visual SourceSafe.

 • Lokacija sve nove spoljnim izvorima podataka    Ako obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca koristite spoljni izvori podataka koje su promenjene, moraćete nove lokacije sa spoljnim izvorima podataka. Proverite kod svog administratora da vi i vaši korisnici imate odgovarajuće dozvole za korišćenje spoljnih izvora podataka. Ako predložak obrasca koristi postavke u datoteku za povezivanje sa podacima za povezivanje sa spoljnim izvorom podataka, uverite se da je datoteka sa podacima za povezivanje ažurirana na novu lokaciju u spoljnom izvoru podataka.

 • Odgovarajuća prava na serveru na Windows SharePoint Services 3.0    Biće potrebno odgovarajuća prava na serveru za objavljivanje predloška obrasca i da biste kopirali sve postojeće obrasce iz stare biblioteke dokumenata u novoj biblioteci dokumenata. Obratite se administratoru servera da biste bili sigurni da imate ta prava.

Vrh stranice

Radne kopije predloška obrasca

Ako želite da izmenite predložak obrasca koji je objavljen u biblioteci dokumenata ili na deljenu mrežnu lokaciju, a nemate radnu kopiju predloška obrasca, možete da sačuvate radnu kopiju predloška obrasca sa lokacije za objavljivanje na svoj računar.

Savet: Razmislite o korišćenju programa za kontrolu verzija, kao što je Microsoft Visual SourceSafe, za upravljanje radnim kopijama predloške obrazaca.

Čuvanje kopije predloška obrasca iz biblioteke dokumenata sa računarom

 1. U Veb pregledaču, otvorite biblioteku dokumenata u kojoj je objavljen predložak obrasca.

 2. U meniju postavke izaberite stavku postavke, a zatim kliknite na dugme Postavke biblioteke obrazaca.

 3. U okviru Opšte postavke izaberite stavku Više opcija za postavke.

 4. U odeljku Predložak dokumenta , kliknite na dugme Uredi predložak.

  Predložak obrasca će se otvoriti u programu Microsoft Office InfoPath.

 5. U dijalogu Microsoft Office InfoPath , kliknite na dugme da.

 6. U meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao.

 7. U dijalogu Microsoft Office InfoPath , kliknite na dugme u redu.

 8. U dijalogu Sačuvaj kao potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate kopiju predloška obrasca, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Sačuvajte kopiju predloška obrasca iz deljene mrežne fascikle na računaru

 1. U meniju datoteka izaberite stavku dizajn predloška obrasca.

 2. U okviru Otvaranje predloška obrasca, kliknite Na ovom računaru.

 3. Potražite deljenu mrežnu fasciklu objavljeni predložak obrasca, izaberite predložak obrasca, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 4. U meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao.

 5. U dijalogu Microsoft Office InfoPath , kliknite na dugme u redu.

 6. U dijalogu Sačuvaj kao izaberite lokaciju osim originalnu objavite lokaciju gde želite da sačuvate radnu kopiju predloška obrasca, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Korak 1: Objavljivanje predloška obrasca u novoj biblioteci dokumenata

 1. Otvorite radnu kopiju predloška obrasca u režimu za dizajniranje.

 2. U meniju datoteka izaberite stavku Objavi.

 3. U čarobnjaku za objavljivanje, kliknite na SharePoint server sa ili bez usluge InfoPath Forms Services, a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. U polju Unesite adresu SharePoint ili usluge InfoPath Forms Services lokacije Otkucajte lokaciju na SharePoint lokaciju koja sadrži novu biblioteku dokumenata koju želite da premestite predložak obrasca i zatim kliknite na dugme dalje.

 5. Na sledećoj stranici čarobnjaka, izaberite stavku Biblioteka dokumenata, a zatim kliknite na dugme dalje.

 6. Kliknite na dugme Kreiraj novu biblioteku dokumenata, a zatim kliknite na dugme dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte ime i opis za novu biblioteku dokumenata, a zatim kliknite na dugme dalje.

 8. Odaberite polja u predložak obrasca koji želite da se pojave kao kolone u podrazumevanom prikazu biblioteke dokumenata.

  Kako?

  1. Kliknite na dugme Dodaj.

  2. Izaberite polje koje želite da dodate kao kolone u biblioteci dokumenata, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Otkucajte ime za kolonu u polju ime kolone .

   • Izaberite kolonu lokacije na listi Grupa kolona lokacije , izaberite ime sa liste ime kolone i zatim kliknite na dugme u redu.

    Napomena: Ako ste izabrali ponavljajućim poljem za prikazivanje podataka u biblioteci dokumenata, možete da definišete način na koji želite da biste prikazali polje u biblioteci dokumenata tako što ćete izabrati vrednost na listi Funkcija . Možete da odaberete da li će biti prva vrednost u polju, poslednju vrednost u polje ili sva pojavljivanja polja broj ili da li želite da objedinite sve vrednosti zajedno.

  3. Kliknite na dugme U redu.

  Veze ka više informacija o prikazivanju podataka u kolonama u biblioteci dokumenata u odeljku Takođe pogledajte .

 9. Kliknite na dugme Dalje.

 10. Na sledećoj stranici čarobnjaka, proverite da li su prikazane informacije ispravne i zatim kliknite na dugme Objavi.

 11. Da biste otvorili biblioteku dokumenata i testirali proces za popunjavanje obrasca koji je zasnovan na tom predlošku, potvrdite izbor u polju za potvrdu Otvori ovu biblioteku dokumenata , a zatim kliknite na dugme Zatvori.

  Biblioteka dokumenata će se otvoriti u pregledaču. Kada kliknete na nju na traci sa alatkama liste, obrazac zasnovan na tom predlošku će se otvoriti u programu Microsoft Office InfoPath.

Nakon što ste objavili predložak obrasca u novu biblioteku dokumenata, možete da kopirate postojeće obrasce koji su zasnovani na staru verziju predloška obrasca iz stare biblioteke dokumenata u novu biblioteku dokumenata. Kada kopirate postojeće obrasce, možete da ponovo povežite postojeće obrasce u novu verziju predloška obrasca. Ako ne povežete postojeće obrasce, korisnici možda ćete moći da otvorite ove postojeće obrasce.

Vrh stranice

Korak 2: Kopiranje i ponovno povezivanje postojećih obrazaca

Ova procedura pretpostavlja da su oba biblioteke dokumenata na serveru koji radi pod operativnim sistemom Windows SharePoint Services 3.0.

 1. Otvorite staru biblioteku dokumenata u Veb pregledaču.

 2. U meniju Prikaz izaberite stavku Prikaz pregledača.

 3. Pritisnite i držite pritisnut taster CTRL, izaberite svaki obrazac koji želite da premestite, a zatim desnim tasterom miša kliknite na obrasce.

 4. U dijalogu Internet Explorer kliknite na dugme da, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Kopiraj .

 5. Otvorite novu biblioteku dokumenata.

 6. U okviru Izbor prikaza, izaberite stavku Prikaz pregledača.

 7. Kliknite desnim tasterom miša na praznu oblast u prozoru fascikle.

 8. U dijalogu Internet Explorer kliknite na dugme da, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Nalepi .

 9. U meniju Prikaz izaberite stavku Ponovo Poveži dokumente.

 10. U koloni ponovo uspostavili veze , potvrdite izbor u polju za potvrdu za svaki obrazac koji želite da se povežete sa novim predloškom obrasca.

 11. Na traci sa alatkama liste kliknite na dugme Ponovo Poveži izabrane dokumente.

Nakon što ste ponovo uspostavili veze postojeće obrasce novi predložak obrasca, vaši korisnici možete da promenite postojeće obrasce koje ste kopirali u novu biblioteku dokumenata ili popunjavaju nove obrasce koji su zasnovani na tek objavljeni predložak obrasca.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×