Premeštanje oznaka podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako oznake podataka koje ste dodali grafikona su na putu u Vizuelizaciji podataka – ili jednostavno želite da ih premestite na drugom mestu – možete da promenite njihove položaj tako što ćete izabrati drugu lokaciju ili tako što ćete ih prevući na lokaciju na koju želite.

Pie chart with data labels formatted as percentages

 1. Kliknite jednom na bilo koju oznaku podataka da biste ih sve izabrali ili kliknite dvaput na određenu oznaku podataka koju želite da premestite.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na izbor. izaberite stavku >Elementi grafikona Dugme „Elementi grafikona“ > kliknite na strelicu Oznake podataka, a zatim izaberite željenu opciju za položaj.

  Opcije oznaka podataka u okviru elemenata grafikona

  Različite opcije su dostupne za različite tipove grafikona. Na primer, oznake podataka možete da postavite izvan tačaka podataka u kružnom grafikonu, ali ne i u stubičastom grafikonu.

  Savet: Ako želite da prikažete oznake podataka unutar mehurića sa tekstom, kliknite na Oblačić sa podacima.

  Kružni grafikon sa oblačićima sa podacima
 3. Ako smatrate da oznake daju grafikonu pretrpan izgled, možete ih ukloniti tako što ćete kliknuti na oznaku podataka, a zatim pritisnuti taster Delete.

Savet: Ako je mali tekst u oznakama podataka, kliknite i prevucite oznake podataka na željenu veličinu. Takođe možete da promenite njihove format da biste ih lakše čitao.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×