Pređi na glavni sadržaj

Premeštanje SmartArt grafike

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Da biste promenili način na koji se SmartArt grafika uklapa u Office dokument, možete da ga premestite ručno ili da prilagodite veličinu pomoću opcija u grupi Veličina .

Ovaj članak govori o premeštanju SmartArt grafika. Informacije o premeštanju i poravnanju slika, okvira za tekst ili WordArt objekta potražite u članku poravnavanje ili raspoređivanje slike, oblika, okvira za tekst, SmartArt grafike ili WordArt objekta i Premeštanje okvira za tekst, WordArt ili oblika. Ako želite da rotirate ili preokrenete oblik u SmartArt grafici, pogledajte članak Rotiranje ili preokretanje SmartArt grafike.

Ručno premeštanje SmartArt grafike

 1. Kliknite na SmartArt grafiku koju želite da premestite da biste je izabrali.

 2. Postavite pokazivač na ivicu SmartArt grafike (ali ne na tačkama).

  SmartArt graphic border

 3. Kada se pokazivač promeni u Ukrštene strelice , prevucite ivicu da biste premestili SmartArt grafiku.

Savet: Takođe možete da koristite tastere sa strelicama da biste premestili SmartArt grafiku. Kliknite na SmartArt grafiku da biste je izabrali, a zatim pritisnite taster strelica nadesno, strelica nalevo, strelica nagore i strelica nadole da biste premestili SmartArt grafiku na mesto na kojem želite.

Napomena: Da biste premestili SmartArt grafiku na drugi slajd ili stranicu u dokumentu, kliknite na SmartArt grafiku koju želite da premestite, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + X da biste je isekli. Pređite na drugu stranicu ili slajd, kliknite na mesto na koje želite da premestite SmartArt grafiku, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V da biste nalepili SmartArt grafiku na novu lokaciju.

Navođenje tačne veličine za SmartArt grafiku

 1. Kliknite na SmartArt grafiku da biste je izabrali.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje izaberite stavku Veličina, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Unesite broj u polje Visina .

  • Unesite broj u polje Širina .

   Grupa SmartArt veličina

   Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Oblikovanje, proverite da li ste izabrali SmartArt grafiku.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×