Prepoznajte sumnjive poruke u uslugama Outlook.com i Outlook na vebu

Lažni obaveštajni podaci iz Microsoft 365 napredna zaštita pretnje i Exchange Online zaštita pomaže u sprečavanju phishing poruka u prijemnom poštanskom sandučetu Outlook. Outlook proverava da li je pošiljalac ono što kažu i označava zlonamerne poruke kao neželjena e-pošta. Ako je poruka sumnjiva, ali se ne smatra zlonamernom, pošiljalac će biti označen kao neverifikovan da bi primalac obavestio primalac da pošiljalac možda nije ono što izgleda. 

Važno: Kada je poruka označena kao phishing poruka, Outlook prikazuje upozorenje na vrhu stranice, ali sve veze u poruci se i dalje mogu otvarati.

Ako ste administrator i želite da upravljate ovom funkcijom u Microsoft 365 zakupcu, pogledajte članak isticanje postavki u antikorupcijskim smernicama u sistemu Office 365.

Napomena: Ova funkcija je podržana za korisnike preduzeća outlook.com. Trenutno nije dostupan za potrošače outlook.com.

Kako da prepoznam sumnjivu poruku u prijemnom sandučetu?

Outlook prikazuje indikatore kada je Pošiljalac poruke neverifikovan i ne može da se identifikuje putem protokola identiteta e-poštom ili njihov identitet se razlikuje od onoga što vidite na adresi "od".

 • Vidite „?“ na slici pošiljaoca

  Kada Outlook ne mogu da verifikuje identitet pošiljaoca koristeći tehnike potvrde identiteta e-poštom, on prikazuje "?" u slici pošiljaoca. 

  Pošiljalac čiji identitet nije potvrđen u programu Outlook

 • Nije svaka poruka za koju ne uspe da se potvrdi identitet pošiljaoca zlonamerna. Međutim, trebalo bi da budete oprezni kada vršite interakciju sa porukama pošiljaoca čiji identitet nije potvrđen ako ga ne prepoznajete. Odnosno ako prepoznajete pošiljaoca koji obično nema „?“ na slici pošiljaoca, ali odjednom se „?“ pojavi, to može da znači da je pošiljalac prevaren. Više o tome možete da saznate više o ispravci podataka iz Microsoft 365 napredne zaštite pretnji i Exchange Online zaštite u srodnim temama ispod. 

 • Adresa pošiljaoca se razlikuje od onoga što se pojavljuje u adresi „Od“

  Adresa e-pošte koju vidite u poruci često se razlikuje od onoga što vidite u adresi „Od“. Fišeri ponekad pokušavaju da vas prevare da pomislite da je pošiljalac neko drugi.

  KadaOutlook otkrije razliku između stvarne adrese pošiljaoca i adrese na adresi od adrese, ona prikazuje stvarnog pošiljaoca pomoću funkcije Via Tag koji će biti podvučen.

  Snimak ekrana oznake „preko“

  U ovom primeru potvrđen je identitet domena slanja, „sumnjivo“, ali je pošiljalac stavio „nepoznato@contoso.com“ u adresu „Od“.

  Nije svaka pouka koja sadrži oznaku preko sumnjiva. Međutim, ako ne prepoznajete poruku sa oznakom preko, trebalo bi da budete oprezni prilikom interakcije sa njom.

  U Outlook i novom Outlook na vebu možete da zadržite kursor preko imena pošiljaoca ili adrese na listi poruka da biste videli njihovu e-adresu, bez potrebe da otvarate poruku.

  Snimak ekrana kursora koji se drži iznad imena pošiljaoca

Takođe pogledajte

Advanced Outlook.com Security za Microsoft 365 pretplatnike

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×