Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

OneNote ne organizuje niti po abecednom redosledu kartice odeljka ili stranice automatski. Da bi vaše beležnice bile organizovane, možete promeniti raspored kartica odeljka ili stranice tako da redosled ima smisao.

Promena rasporeda kartica odeljka

Kartice odeljka nalaze se na vrhu beležnice i predstavljaju sjajan način da organizujete sadržaj po temama ili oblastima. U bilo kom trenutku možete da promenite redosled odeljaka.

 • U redu odeljaka pri vrhu stranice prevlačite karticu nalevo ili nadesno dok je ne postavite na željeno mesto.

  Dok pomerate miš, mala strelica će se pojaviti u razmacima između drugih odeljaka tako da ćete znati gde će kartica biti smeštena kad otpustite taster miša.

Savet: Ako pogrešite, pritisnite tastere Ctrl+Z da biste opozvali promene i pokušajte ponovo.

Možete dodati nove odeljke i kreirati grupe odeljaka da biste ostali organizovani. Grupe odeljaka vam omogućavaju da kombinujete odeljke u samostalnim grupama, što olakšava kretanje kroz kartice odeljaka u velikim beležnicama.

Promena rasporeda kartica odeljaka

Kartice odeljaka raspoređene su uz ivicu beleške i predstavljaju koristan način za organizaciju sadržaja u odeljku.

 • U koloni sa karticama stranica koja se nalazi sa strane prevlačite karticu stranice nagore ili nadole dok je ne postavite na željeno mesto.

  Horizontalna traka će se pojaviti u razmacima između drugih stranica dok pomerate miš tako da ćete znati gde će kartica biti smeštena kada otpustite taster miša.

Da biste dodatno organizovali beležnice, možete da kreirate još stranica i uspostavite hijerarhiju tako što ćete kreirati podstranice.

Napomena:  Da biste preimenovali karticu stranice ili karticu odeljka, kliknite desnim tasterom miša na karticu i odaberite stavku Preimenuj.

U Microsoft Office OneNote 2007 možete da organizujete i prerasporedite kartice koje predstavljaju stranice, odeljke i beležnice po željenom redosledu. To je korisno ako želite da održavate dobro organizovane beleške.

Drag notebook, section, and page tabs where you want them

Šta želite da uradite?

Preraspoređivanje kartica stranica u odeljku

Prerasporedite kartice stranica kada želite da približite povezane beleške na različitim stranicama ili kada želite da rasporedite informacije u određeni redosled, kao što je hronološki redosled.

 1. Na listi kartica stranica izaberite karticu koju želite da premestite na drugu poziciju.

 2. Prevlačite karticu stranice nagore ili nadole na listi dok se ne pojavi mali crni trougao.

  Prevucite karticu stranice na novi položaj

 3. Nastavite da prevlačite dok trougao ne upućuje na mesto na koje želite da premestite karticu stranice, a zatim otpustite taster miša.

Savet: Ako počnete da prevlačite karticu stranice i predomislite se u vezi sa promenom njene pozicije, pritisnite taster ESC da biste otkazali. Ako završite prevlačenje kartice stranice na novu poziciju, a zatim se predomislite, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+Z da biste opozvali promenu.

Preraspoređivanje kartica odeljaka u beležnici

Prerasporedite kartice odeljaka kada želite da rasporedite teme u beležnici u određeni redosled, kao što je abecedni redosled.

 1. Na listi kartica odeljaka izaberite karticu koju želite da premestite na drugu poziciju.

 2. Prevlačite karticu odeljka nalevo ili nadesno dok se ne pojavi mali crni trougao.

  Drag a section tab to a new position

 3. Nastavite da prevlačite dok trougao ne upućuje na mesto na koje želite da premestite karticu stranice, a zatim otpustite taster miša.

Savet: Ako počnete da prevlačite karticu odeljka i predomislite se u vezi sa promenom njegove pozicije, pritisnite taster ESC da biste otkazali. Ako završite prevlačenje kartice odeljka na novu poziciju, a zatim se predomislite, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+Z da biste opozvali promenu.

Preraspoređivanje otvorenih beležnica na traci za navigaciju

Prerasporedite beležnice na traci za navigaciju radi bržeg pristupa beležnicama koje najčešće koristite.

 1. Na traci za navigaciju kliknite na beležnicu koju želite da premestite na drugu poziciju.

 2. Prevlačite ikonu beležnice nagore ili nadole dok se ne pojavi horizontalno mesto umetanja.

  Drag a notebook tab to a new position

 3. Nastavite da prevlačite dok mesto umetanja ne bude na mestu na koje želite da premestite karticu stranice, a zatim otpustite taster miša.

Savet: Ako počnete da prevlačite beležnicu i predomislite se u vezi sa promenom njene pozicije, pritisnite taster ESC da biste otkazali. Ako završite prevlačenje beležnice na novu poziciju na traci za navigaciju, a zatim se predomislite, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+Z da biste opozvali promenu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×