Preraspoređivanje tabulatora i kartica stranice u programu OneNote za Windows

Office 365 pretplata, Office 2019, OneNote 2016, OneNote 2013, OneNote 2010

OneNote ne organizuje ili sortirati odeljke ili kartice stranice. Da bi vaše beležnice bile organizovane, možete promeniti raspored kartica odeljka ili stranice tako da redosled ima smisao.

Promena rasporeda kartica odeljka

Kartice odeljka nalaze se na vrhu beležnice i predstavljaju sjajan način da organizujete sadržaj po temama ili oblastima. U bilo kom trenutku možete da promenite redosled odeljaka.

 • U redu odeljaka pri vrhu stranice prevlačite karticu nalevo ili nadesno dok je ne postavite na željeno mesto.

  Dok pomerate miš, mala strelica će se pojaviti u razmacima između drugih odeljaka tako da ćete znati gde će kartica biti smeštena kad otpustite taster miša.

Savet: Ako pogrešite, pritisnite tastere Ctrl+Z da biste opozvali promene i pokušajte ponovo.

Možete dodati nove odeljke i kreirati grupe odeljaka da biste ostali organizovani. Grupe odeljaka vam omogućavaju da kombinujete odeljke u samostalnim grupama, što olakšava kretanje kroz kartice odeljaka u velikim beležnicama.

Promena rasporeda kartica odeljaka

Kartice odeljaka raspoređene su uz ivicu beleške i predstavljaju koristan način za organizaciju sadržaja u odeljku.

 • U koloni sa karticama stranica koja se nalazi sa strane prevlačite karticu stranice nagore ili nadole dok je ne postavite na željeno mesto.

  Horizontalna traka će se pojaviti u razmacima između drugih stranica dok pomerate miš tako da ćete znati gde će kartica biti smeštena kada otpustite taster miša.

Da biste dodatno organizovali beležnice, možete da kreirate još stranica i uspostavite hijerarhiju tako što ćete kreirati podstranice.

Napomena:  Da biste preimenovali karticu stranice ili karticu odeljka, kliknite desnim tasterom miša na karticu i odaberite stavku Preimenuj.

U Microsoft Office OneNote 2007 možete da organizujete i preraspoređujete kartice koje predstavljaju stranice, odeljke i beležnice, po bilo kom redosledu. Ovo je korisno ako želite da održavate dobro organizovane beleške.

Drag notebook, section, and page tabs where you want them

Šta želite da uradite?

Preraspoređivanje kartica stranice u odeljku

Prerasporedite kartice stranica kada želite da približite srodne beleške na raznim stranicama ili želite da raspoređujete informacije u određeni niz, na primer hronološki.

 1. Na listi kartica stranice izaberite karticu koju želite da premestite na drugačiju poziciju.

 2. Prevucite karticu stranica nagore ili nadole na listi dok se ne pojavi mali crni trougao.

  Prevucite karticu stranice na novi položaj

 3. Nastavite sa prevlačenjem dok trougao ne ukazuje na mesto na koje želite da premestite karticu stranica, a zatim otpustite taster miša.

Savet: Ako počnete da prevlačite karticu stranice i promenite mišljenje o promeni položaja, pritisnite taster ESC da biste otkazali. Ako završite sa prevlačenjem kartice stranice na novi položaj, a zatim se predomislite, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z da biste opozvali promenu.

Promena rasporeda kartica odeljka u beležnici

Prerasporedite kartice odeljka kada želite da rasporedite teme u beležnici u određeni niz, kao što je abecedni redosled.

 1. Na listi kartica odeljka izaberite karticu koju želite da premestite na drugačiju poziciju.

 2. Prevucite karticu odeljka nalevo ili nadesno dok se ne pojavi mali crni trougao.

  Drag a section tab to a new position

 3. Nastavite sa prevlačenjem dok trougao ne ukazuje na mesto na koje želite da premestite karticu stranica, a zatim otpustite taster miša.

Savet: Ako počnete da prevlačite karticu odeljka i promenite mišljenje o tome kako da promenite njenu poziciju, pritisnite taster ESC da biste otkazali. Ako završite sa prevlačenjem kartice odeljka na novi položaj, a zatim se predomislite, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z da biste opozvali promenu.

Preraspoređivanje otvorenih Beležnica na traci za navigaciju

Prerasporedite beležnice na traci za navigaciju radi bržeg pristupa beležnicama koje najčešće koristite.

 1. Na traci za navigaciju kliknite na beležnicu koju želite da premestite na drugo mesto.

 2. Prevucite ikonu beležnice nagore ili nadole dok se ne pojavi horizontalna tačka umetanja.

  Drag a notebook tab to a new position

 3. Nastavite da prevlačite dok se ne postavite tačka umetanja na mesto na kojem želite da premestite karticu stranica, a zatim otpustite taster miša.

Savet: Ako počnete da prevlačite beležnicu i promenite mišljenje o promeni pozicije, pritisnite taster ESC da biste otkazali. Ako završite sa prevlačenjem beležnice na novi položaj na traci za navigaciju, a zatim se predomislite, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z da biste opozvali promenu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×