Prestanak deljenja OneDrive ili SharePoint datoteka ili fascikli ili promena dozvola

Prestanak deljenja OneDrive ili SharePoint datoteka ili fascikli ili promena dozvola

Stalna zaštita bilo koje datoteke, bilo gde

Nabavite Word, Excel i PowerPoint plus 1 TB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive za pravljenje rezervnih kopija i zaštitu vaših datoteka.

Nadogradi odmah

Možete da prestanete da delite stavku, da vidite sa kim se deli ili da promenite dozvole koje drugi imaju, ako ste vlasnik stavke.

Napomena: Ne možete da promenite dozvolu veze za deljenje iz uređivanja u prikaz ili iz prikaza u uređivanje. Problem možete rešiti tako što ćete izbrisati vezu za deljenje i kreirati novu sa drugačijom dozvolom.

Ono što vidite razlikuje se u zavisnosti od toga da li ste prijavljeni pomoću ličnog naloga ili poslovnog ili školskog naloga. Izaberite karticu u nastavku da biste saznali više.

Zaustavljanje ili promena deljenja

Datoteke i fascikle mogu se deliti slanjem neke veze za deljenje ili tako što ćete im dati direktan pristup datoteci ili fascikli. (Osobe mogu da imaju i pristup datoteci ili fascikli ako im je dat pristup samoj sajtu.)

Ako ste vlasnik datoteke, možete da prestanete da delite datoteku ili fasciklu.

Ako je nekome dat direktan pristup ili ima pristup kroz određene osobe, možete da promenite i dozvole za deljenje između prikaza i uređivanja.

Ovo su koraci za to:

 1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da prestanete da delite.

 2. Izaberite stavku Informacije Informacije u gornjem desnom uglu da biste otvorili okno Detalji.

  Napomena: (Ikona informacije je upravo ispod slike profila. Ako je ne vidite, uverite se da je izabrana samo jedna datoteka ili fascikla – ona se neće pokazati ako imate više izabranih stavki.)

 3. U oknu Detalji , u okviru imate Access zaglavlje, videćete ikonu osobe , ikonu veze i/ili ikonu e-pošte . Ove opcije zavise od načina na koji ste delili datoteku ili fasciklu. Izaberite stavku Upravljanje pristupom i:

  • Da biste prestali da delite datoteku, kliknite na dugme Zaustavi deljenje.

  • Da biste izbrisali vezu za deljenje, kliknite na ... pored veze, a zatim kliknite na X pored veze da biste je uklonili. (Dobićete odziv da vas pitam da li ste sigurni da želite da izbrišete vezu, kliknite na dugme Izbriši vezu.)

  • Da biste prestali da delite sa određenim osobama, proširite listu u okviru određene osobe i kliknite na dugme X da biste uklonili nekog.

  • Da biste promenili dozvole ili prestali da delite sa nekim ko ima direktan pristup, u okviru direktan pristupkliknite na padajuću listu pored imena osobe i odaberite željenu opciju.

Snimak ekrana kontrolne table "Upravljanje pristupom" koji prikazuje veze deljenja. Snimak ekrana veza direktnog pristupa

Savet: Takođe možete upravljati dozvolama za deljenje datoteka ili fascikle preko OneDrive aplikacije za stone računare za Windows 7, Windows 10 i Mac. Sve što treba da uradite je da kliknete desnim tasterom miša na deljenu datoteku ili fasciklu u OneDrive fascikli na računaru, a zatim izaberete stavku deli, a zatim izaberete još Dugme "više opcija" na OneDrive.com. > upravljate pristupom, a dijalog će se otvoriti na radnoj površini kako bi vaši izbori bili opisani iznad u okviru koraka 3.

Prikaz stavki koje delite

Na sajtu OneDrive.com izaberite stavku Deljeno u levom oknu, a zatim stavku Sve što delim.

Zaustavljanje ili promena deljenja

Ako ste vlasnik datoteke, možete da zaustavite ili promenite dozvole za deljenje. Ovo su koraci za to:

 1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da prestanete da delite.

 2. Izaberite stavku Informacije Informacije u gornjem desnom uglu da biste otvorili okno Detalji.

  Napomena: (Ikona informacije je upravo ispod slike profila. Ako je ne vidite, uverite se da je izabrana samo jedna datoteka ili fascikla – ona se neće pokazati ako imate više izabranih stavki.)

 3. U oknu Detalji , u okviru imate Access zaglavlje, videćete ikonu osobe , ikonu veze i/ili ikonu e-pošte . Ove opcije zavise od načina na koji ste delili datoteku ili fasciklu. Izaberite stavku Upravljanje pristupom.

 4. Da biste uklonili vezu za deljenje, kliknite na dugme X pored veze da biste je uklonili. (Dobićete odziv da vas pitam da li ste sigurni da želite da izbrišete vezu, kliknite na dugme Ukloni vezu.) Možete i da ga uklonite kroz stranicu "Uređivanje povezanosti " (pogledajte ispod).

 5. Da biste promenili lozinku ili datum isteka na vezi deljenja, kliknite na strelicu padajućeg menija za vezu koju želite da uredite, a zatim na stranici Uređivanje veze:

  • Izaberite lozinku i promenite je ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podesi lozinku da biste uklonili lozinku.

  • Ažurirajte datum isteka veze ili opozovite izbor u polju za potvrdu Podesi povezanost isteka veze da biste uklonili datum isteka.

  • Izaberite stavku Ukloni stavku da biste izbrisali povezivanje i zaustavili deljenje sa tom vezom. (Dobićete odziv da vas pitam da li ste sigurni da želite da uklonite vezu, kliknite na dugme Ukloni vezu.)

Snimak ekrana postavki za uređivanje povezivanja

Napomene: 

 • Ako je za Microsoft nalog podešena porodična bezbednost, a roditelj je isključio upravljanje kontaktima, stavke možete da delite samo sa osobama koje se već nalaze na vašem spisku kontakta.

 • Poštujte autorska prava i vodite računa o tome šta delite na mreži. Kopiranjem ili deljenjem neovlašćenog materijala krši se Microsoft ugovor o pružanju usluga.

Prikaz stavki koje delite

Na OneDrive.com, izaberite deljenu u levom oknu.

Saznajte više

Microsoft 365 napredna zaštita

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×