Prestanak podrške za Windows 7 i Office

Podrška za Windows 7 je završena 14 januara 2020 i doživljaj mogu da se razlikuju u zavisnosti od verzije sistema Office.

Napomena: Ako ste IT profesionalac odgovoran za raspoređivanje sistema Office u preduzeću, trebalo bi da vidite Windows 7 kraj podrške i Microsoft 365 aplikacije za Enterprise.

Izaberite Microsoft 365 ili druge kartice Office verzije da biste saznali više o tome šta treba da uradite za svoju verziju sistema Office nakon završetka podrške za Windows 7.

Windows 7 i Microsoft 365

Microsoft 365 upravlja modernom politikom životnog ciklusa koja zahteva da klijenti ostanu aktuelni na osnovu servisiranja i sistemskih zahteva za proizvod ili uslugu, uključujući korišćenje Microsoft 365 u operativnom sistemu Windows koji je trenutno u podršci.

Korišćenje Microsoft 365 na starijim, nepodržanim operativnim sistemima može da izazove probleme sa performansama i pouzdanošću tokom vremena. Kao dragocen Microsoft 365 pretplatnik, želimo da nastavimo da pružimo stabilno Microsoft 365 iskustvo. Zbog toga, ako koristite Microsoft 365na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 7, preporučujemo da pređete na Windows 10.

Podrška za Windows 7 završena 2020 je 14. Iako Windows 7 više nije podržan, odlučili smo da nastavimo da vam pružimo bezbednosne ispravke za Microsoft 365 za sledeće 3 godine, do januara 2023. Ovo radimo da bismo vam dali dodatno vreme da prelazak iz Microsoft 365 na uređaje koji rade pod operativnim sistemom Windows 7 bude uključen u podržani operativni sistem, kao što je Windows 10. Međutim, tokom tog vremena, dok god uređaj i dalje radi pod operativnim sistemom Windows 7, Microsoft 365 neće primati nove ispravke.

Kada pređete na podržani operativni sistem Windows, sve Microsoft 365 ispravke funkcija i bezbednosne ispravke nastaviće da stižu kao i do sada. U ovom trenutku možete da pokrenete ažuriranje sistema Office da biste se uverili da imate najnoviju verziju.

Windows 7 i ostale verzije sistema Office

Verzije sistema Office bez pretplate kao što su Office Home & Student ili Office Home & Business i dalje će biti potpuno podržane na osnovu Fiksnih smernica za životni ciklus. Međutim, sama Windows 7 više neće primati bezbednosne ispravke, što će ih ostaviti podložne bezbednosnim pretnjama. Ako koristite Microsoft Office na Windows 7 RAČUNARU, preporučujemo da se premestite u Windows 10

Sledeća tabela prikazuje podržane verzije sistema Office i Windows operativnog sistema.

Windows OS

Office 2010

Office 2013

Office 2016

Office 2019

Windows 7

Podržan (sa izuzecima *)

Podržan (sa izuzecima *)

Podržan (sa izuzecima *)

Nije dostupno

Windows 8.1

Podržano

Podržano

Podržano

Nije dostupno

Windows 10

Podržano

Podržano

Podržano

Podržano

* Ove verzije sistema Office i dalje će biti podržane dok god se nalaze u okviru smernica Microsoft životnog ciklusa. Izuzimanje od ovoga je ako koristite Office u operativnom sistemu Windows 7, a mi odredimo da je problem izazvan ili u vezi sa operativnim sistemom Windows 7 i nije problem sa sistemom Office. U ovom slučaju, vaš problem neće biti podržan.

Kako da nabavite Windows 10

Da biste zadržali pouzdanost i stabilnost Microsoft 365, preporučujemo da pređete na Windows 10.

Windows 10 je dostupan za kupovinu zbog nadogradnje postojećeg računara. Međutim, računari su se značajno promenili otkako je Windows 7 objavljen pre deset godina. Današnji računari su brži, snažniji i elegantniji, a uz to stižu sa već instaliranim sistemom Windows 10!

Pomoć za pronalaženje računara koji odgovara vašim potrebama i budžetu potražite u članku Pomoć pri izboru računara i Zašto računari sa sistemom Windows 10?

Ako ste kupili novi Windows 10 računar, ali vam je potreban pomoć za prenošenje datoteka, pogledajte članak Prelazak na Windows 10 računar.

Savet: Ako računarom upravlja vaša poslovna organizacija ili školska ustanova, a dobili ste obaveštenje o nadogradnji Windows 10, obratite se IT tehničkoj podršci ili IT administratoru za informacije o mogućnostima nadogradnje. Pratite preporuke organizacije ili ustanove za prenos datoteka i aplikacija.

Takođe pogledajte

Microsoft smernice za životni ciklus

Osnovni podaci o sistemu Office: Koju verziju sistema Office koristim?

Koju verziju operativnog sistema Windows koristim?

Pretplata da biste na najbolji način iskoristili vreme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×