Pređi na glavni sadržaj

Pretraživanje beležaka u programu OneNote

Jedna od glavnih prednosti korišćenja programa OneNote umesto klasičnih beležnica jeste njegova sposobnost da brzo pretraži sve informacije koje ste sakupili i pronađe važne beleške na osnovu kriterijuma koje ste naveli. Umesto da letimično prelistavate papirne stranice, možete brzo da vratite sve što ste ispisali. OneNote takođe olakšava pregledanje najnovijih beležaka i pretragu izgovorenih reči u snimljenim audio beleškama.

Pretraga teksta

Da biste pretražili ključnu reč ili frazu u svim svojim beleškama ili čak u više beležnica, uradite sledeće:

 1. U polju za pretragu sa krajnje desne strane kartica odeljka, kliknite na strelicu sa desne strane ikone lupe i na listi koja se pojavljuje odaberite stavku Sve beležnice.

  Napomena: Ako više volite da koristite tasterske prečice, možete da pritisnete kombinaciju tastera Ctrl+E da biste proširili pretragu na sve beležnice.

 2. U polju za pretragu otkucajte ključnu reč ili frazu.

  Koristite pretragu da biste tražili beleške bilo gde u programu OneNote.

 3. Dok kucate, OneNote odmah počinje da vraća rezultate sa stranicama koje se podudaraju sa rečju ili frazom za pretragu. Odaberite rezultat pretrage da biste preuzeli belešku koja se podudara.

 4. Kada završite pretragu, pritisnite taster Esc.

Napomene: 

 • Ako želite da suzite opseg pretrage, kliknite na strelicu desno od ikone lupe i na listi koja se pojavila odaberite kako da se pretraga ograniči: Pronađi na ovoj stranici, Ovaj odeljak, Ova grupa odeljaka, Ova beležnica, Sve beležnice.

 • Da biste se lakše kretali kroz veliki broj rezultata pretrage, prilagodili opseg pretrage, sortirali pretragu, možete da zakačite okno rezultata pretrage. Samo pritisnite kombinaciju tastera Alt+O.

Pretraživanje reči u audio i video zapisima

OneNote može prepoznati govorne reči u zvučnim i video zapisima ukoliko vam je omogućena opcija „Pretraga audio zapisa“. Ova opcija je podrazumevano isključena jer usporava funkciju pretrage.

Da biste uključili pretragu audio zapisa:

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Audio i video.

 2. U okviru Pretraga audio zapisa potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući pretragu reči audio i video zapisa, a zatim kliknite na dugme U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×