Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje programa Office 2016 ili Office 2013

Ako je ovo prvi put da instalirate Office, možda ćete prvo morati da uradite korake za podešavanje. Razvijte odeljak Saznajte više od dolenavedenih.

Međutim, ako ponovo instalirate Office i već ste ponovo preuzeli šifru proizvoda i imate nalog povezan sa sistemom Office, zatim idite na odeljak Prijavljivanje i instalirajte Office na PC ili Mac računaru.

Instaliranje sistema Office po prvi put   

Neki proizvodi sistema Office 2016 i 2013 isporučuju se sa šifrom proizvoda. Ako je to slučaj sa vašim proizvodom, pre prvog instaliranja sistema Office prijavite se pomoću postojećeg ili novog Microsoft naloga i unesite šifru proizvoda na sajtu office.com/setup. Korišćenje šifre povezuje vaš nalog sa sistemom Office i to treba da uradite samo jednom. Već ste to uradili? U nastavku izaberite karticu za verziju koju pokušavate da instalirate.

Ponovno instaliranje sistema Office   

Ako ste prvobitno dobili Office unapred instaliran i treba da ga ponovo instalirate na istom ili novom uređaju, trebalo bi da vam je Microsoft nalog već povezan sa kopijom sistema Office. To je nalog pomoću kog ćete instalirati Office prateći korake u nastavku. Ako morate prvo da deinstalirate Office, pogledajte članak Deinstaliranje sistema Office sa računara ili Deinstaliranje sistema Office za Mac.

Napomena: Koraci za instaliranje verzija 2016 ili 2013 sistema Office Professional Plus, Office Standard ili samostalne aplikacije kao što je Word ili Project mogu da se razlikuju ukoliko ste Office nabavili putem nekog od sledećih kanala:

Microsoft HUP: Ako ste kupili Office za ličnu upotrebu putem preduzeća, pogledajte članak Instaliranje sistema Office putem HUP-a.
Verzije stavke licence: ako radite u organizaciji koja upravlja vašim instalacijama, možda ćete morati da razgovarate sa IT ministarstvom. Neke organizacije imaju različite metode za instaliranje sistema Office na više uređaja.
Nezavisni prodavac: Kupili ste Office od nezavisnog prodavca i imate problema sa šifrom proizvoda.

Prijavljivanje radi preuzimanja sistema Office

 1. Idite na kontrolnu tablu Microsoft naloga i ako već niste prijavljeni, izaberite stavku Prijavise.

 2. Prijavite se pomoću Microsoft naloga koji ste povezali sa ovom verzijom sistema Office.

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Sa vrha stranice izaberite usluge i pretplate i na toj stranici pronađite Office proizvod koji želite da instalirate i izaberite stavku Instaliraj.

  Da biste instalirali Office na drugom jeziku, odnosno instalirali 64-bitnu verziju, izaberite vezu Druge opcije. Odaberite željeni jezik i bitnu verziju, a zatim izaberite stavku Instaliraj.

Sada ste spremni da instalirate Office. U nastavku izaberite karticu za verziju koju pokušavate da instalirate.

Instalirajte Office 2016 na PC računaru

Ne zaboravite da je verzija sistema Office za jednokratnu kupovinu licencirana samo za jednu instalaciju.

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na Pokreni (u Edge ili Internet Explorer), Instalacija (u Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

  Prozor koji prikazuje tok instalacije sistema Office

 2. Instalacija je završena kad vidite rečenicu „Sve je spremno! Office je sada instaliran“ i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se na računaru nalaze Office aplikacije. Izaberite opciju Zatvori.

  Sledite uputstva u prozoru da pronađete Office aplikacije. Na primer, u zavisnosti od operativnog sistema Windows, izaberite stavku Početak i skrolujte aplikacije koju želite da otvorite kao što je Excel ili Word, ili u polje za pretragu otkucajte ime aplikacije.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Problemi sa instalacijom ili prijavljivanjem?

Ako ne možete da instalirate Office pogledajte Rešavanje problema sa instaliranjem programa Office za dodatnu pomoć.

Aktiviranje programa Office

 1. Odmah počnite da koristite neku Office aplikaciju tako što ćete otvoriti bilo koju aplikaciju, na primer Word ili Excel. Ne možete da nađete Office posle instaliranja?

  U većini slučajeva, Office se aktivira kada pokrenete aplikaciju i pristanete na uslove licence klikom na dugme Prihvati.

  Prikazuje stranicu „Office je skoro spreman”, gde prihvatate ugovor o licenciranju i pokrećete aplikaciju

 2. Office se može aktivirati automatski. Međutim, u zavisnosti od proizvoda možete da vidite čarobnjak za aktivaciju sistema Microsoft Office. Ako je tako, pratite uputstva da biste aktivirali Office.

  Prikazuje čarobnjak za aktivaciju sistema Microsoft Office.

  Ako vam je potrebna pomoć prilikom aktiviranja, pogledajte Aktivirajte Office.

Instalirajte Office 2013 na PC računaru

 1. Da započnete instalaciju, u zavisnosti od pretraživača, kliknite Pokreni (u programu Edge ili Internet Explorer), Podešavanje (u pretraživaču Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

 2. Kada budete videli poruku „Možete dalje“, odaberite stavku Sve je završeno.

  Snimak ekrana „Spremni ste“ i dugmeta „Sve je završeno“ dugme označava da je gotova instalacije sistema Office
 3. Počnite odmah da koristite neku Office aplikaciju tako što ćete otvoriti bilo koju aplikaciju, na primer Word ili Excel. U većini slučajeva, Office se aktivira kada pokrenete aplikaciju i kliknete na dugme Prihvatam da biste pristali na Microsoft Office ugovor o licenciranju.

  Savet: Ako ste završili instaliranje i ne možete da pronađete Office aplikacije na računaru, pročitajte članak Kako da pronađem Office aplikacije.

 4. Office može da se aktivira automatski kada prvi put otvorite aplikaciju, kao što je Word. Ako se to ne desi i vidite Microsoft Office čarobnjak za aktiviranje, pratite podsticaje da biste aktivirali Office. Ako vam je potrebna pomoć sa aktiviranjem, pročitajte članak Aktiviranje sistema Office 365 pomoću Čarobnjaka za aktiviranje.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×