Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Pre nego što počnete, uverite se da PC ili Mac ispunjava sistemske zahteve.

Ako ponovo instalirate Microsoft 365, već ste preuzeli šifru proizvoda ili instalirate Microsoft 365 na poslu ili u školi i znate da imate licencu, a zatim idite u odeljak da biste preuzeli i instalirali Office.

Međutim, ako prvi put instalirate aplikaciju Microsoft 365, možda ćete prvo morati da izvršite neke unapred instalirane korake. Razvijte odeljak Saznajte više u nastavku da biste dobili više informacija.

Ako prvi put instalirate programMicrosoft 365, možda ćete prvo morati da dovršite skup unapred instaliranih koraka ili ćete možda morati da pratite različite korake od onoga što se nalazi ispod. Šta ćete da radite zavisi od toga da li je vaša kopija sistema Microsoft 365 office za kuću ili office za preduzeća proizvod i da li imate šifru proizvoda koju morate da preuzmete, postojeći nalog povezan sa sistemom Microsoft 365 ili unapred dodeljenu licencu.

Microsoft 365 za kuću

Ako imate proizvod Sistema Office za kuću i dobili ste šifru proizvoda*, pre nego što ga prvi put instalirate (ili ga delite ako imate Microsoft 365 Family ), prvo morate da preuzmete šifru proizvoda.

Idite office.com/setup i prijavite se pomoću postojećeg ili novog Microsoft naloga, a zatim unesite šifru proizvoda da biste je preuzeli*. Preuzimanje šifre je ono što dodaje Vaš Microsoft nalog u Microsoft 365 i to treba da uradite samo jednom. Ako pretplatu naMicrosoft 365 obnavljate pomoću nove šifre proizvoda, koristite isti Microsoft nalog koji ste prethodno povezili sa pretplatom na istekle verzije.

Savet: Kada to uradite, kad god treba da instalirate ili ponovo instalirate Microsoft 365 možete da odete direktno na sledeći odeljak, Prijavite se da biste preuzeli Office i izaberite karticu za pomoć za instalaciju na PC ili Mac računaru. Obavezno se prijavite pomoću istog Microsoft naloga koji ste koristili za preuzimanje šifre proizvoda na office.com/setup.

Microsoft 365 za preduzeća

Ako vaš plan pretplate Office za preduzeća uključuje verziju programa Microsoft 365 za računare, nećete videti opciju da ga instalirate, osim ako vam neko iz vaše organizacije ne dodeli licencu.

Saznajte kako da to proverite u članku Koji Microsoft 365 poslovni proizvod ili licencu imam? ili ako steMicrosoft 365 administrator odgovoran za dodeljivanje licenci osobama u vašoj organizaciji, pogledajte članak Dodela licenci korisnicima.

Kada potvrdite da imate licencu, kad god treba da instalirate ili ponovo instalirate Microsoft 365 možete da odete direktno u odeljak ispod, Prijavite se da biste preuzeli Office i izaberite karticu za korake za instaliranje na PC ili Mac računaru. Prijavićete se pomoću poslovnog ili školskog naloga za ove verzije programa Microsoft 365.

*Ako nemate šifru proizvoda ili nalog

Neke verzije programa Microsoft 365 kao što su Office Professional Plus 2021, Office Standard 2021 ili samostalna aplikacija kao što je Word 2021 ili Project 2021 nemaju povezani Microsoft nalog, odnosno poslovni ili školski nalog.

Koraci za instaliranje ovih verzija mogu se razlikovati u zavisnosti od toga da li ste Microsoft 365 na neki od sledećih načina:

Program za popust na radno mesto:
Ako ste Microsoft 365 za ličnu upotrebu putem programa pogodnosti preduzeća i imate šifru proizvoda, pogledajte članak Instaliranje sistema Office putem programa sa popustom na radnom mestu.

Verzije sa količinskom licencom:
IT sektori mogu da koriste drugačiji metod prilikom instaliranja Microsoft 365 za osobe u organizaciji. Obratite se IT sektoru za pomoć pri instalaciji.

Nezavisni prodavac:
Kupili ste Microsoft 365 od nezavisnog proizvođača i imate problema sa šifrom proizvoda.

Prijavite se da biste preuzeli i instalirali Microsoft 365

Savet: Steknite tehničku stručnost uz Business Assist. Povežite se sa savetnicima za mala preduzeća da biste dobili pomoć da Microsoft 365 proizvodi rade za vas i sve u preduzeću. Saznajte više.

Prijavite se da biste preuzeli Microsoft 365

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

  Napomena: Ako koristite aplikaciju Microsoft 365 21 Vianet, prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga da biste login.partner.microsoftonline.cn

  Ako koristite uslugu Microsoft 365 Nemačka, prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga da biste portal.office.de.

 2. Prijavite se pomoću naloga koji ste povezati sa ovom verzijom programa Microsoft 365. Ovaj nalog može biti Microsoft nalog, odnosno poslovni ili školski nalog. Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office

 3. Nakon prijavljivanja, pratite korake koje se podudaraju sa tipom naloga sa kojim ste se prijavili.

  Prijavljeni ste pomoću Microsoft naloga
  Red

  1. Na početnoj Microsoft 365 stranice izaberite stavku Instaliranje sistema Office.

   Snimak ekrana Office.com matične stranice nakon prijavljivanja
  2. Izaberite Instaliranje (ili, u zavisnosti od vaše verzije, instaliranje sistema Office >).

  Prijavljeni ste pomoću poslovnog ili školskog naloga
  Red

  1. Na matičnoj stranici izaberite instaliranje sistema Office (Ako ste postavili drugu početnu stranicu, idite aka.ms/office-install.)

   Napomene: 

   Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
  2. Izaberite Office 365 aplikacije da biste započeli instalaciju.

  Podrazumevano se instalira 64-bitna verzija, osim ako Microsoft 365 otkrije da već imate instaliranu 32-bitnu verziju programa Microsoft 365 (ili samostalnu Microsoft 365 aplikaciju kao što su Projekat ili Visio ). U tom slučaju, 32-bitna verzija Microsoft 365 će biti instalirana.

  Da biste promenili 32-bitnu verziju u 64-bitnu ili obrnuto, prvo morate da deinstalirateMicrosoft 365 (uključujući sve samostalne Microsoft 365 aplikacije koje imate, kao što je Projekat od Visio ). Kada se završi deinstaliranje, prijavite se ponovo na veb lokaciju www.office.com i izaberite Druge opcije instalacije, odaberite jezik i verziju koju želite (64 ili 32-bitni), a zatim izaberite stavku Instaliranje. (Pogledajte članak instaliranje programa Visio ili instaliranje programa Project ako je potrebno da ponovo instalirate te samostalne aplikacije.)

  Napomene: 

 4. Ovo dovršava preuzimanje Microsoft 365 na uređaj. Da biste dovršili instalaciju, pratite uputstva u dolenavedenom odeljku "Instaliranje Microsoft 365 ".

  Savet:  Ne vidite opciju za instaliranje kada se prijavite? Možda postoji problem sa vašim nalogom. Izaberite stavku Potrebna vam je pomoć? iznad i pregledajte rešenja u odeljku Pitanja u vezi sa nalogom.

Instaliranje sistema Office

 1. U zavisnosti od pregledača, izaberite stavku Pokreni (u programima Microsoft Edge ili Internet Explorer), Podešavanje (u pregledaču Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

  Prikazuje dijalog toka koji se pojavljuje dok se Office instalira

 2. Instalacija je završena kad vidite rečenicu „Sve je spremno! Office je sada instaliran“ i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde da pronađete Microsoft 365 aplikacije na računaru. Izaberite opciju Zatvori.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Problemi sa instalacijom ili prijavljivanjem?

Savet: Možete da preuzmete i instalirate Microsoft pomoćnik za podršku i oporavak da biste Microsoft 365 problema sa instalacijom na računaru. Više informacija potražite u članku Osnovni podaci o Microsoft pomoćniku za podršku i oporavak.

Ako imate problem sa instalacijom, kao što je Microsoft 365 instalacija, pogledajte članak Potrebna vam je pomoć ? za listu uobičajenih problema.

Aktiviranje Microsoft 365

 1. Da biste otvorili Microsoft 365 aplikaciju, kliknite na dugme Start (donji levi ugao ekrana) i otkucajte ime aplikacije Microsoft 365, na primerWord.

  Ako imate Windows 8.1 ili 8.0, otkucajte ime aplikacije Microsoft 365početnom ekranu . Ne možete da pronađete Office aplikacije?

 2. Da biste otvorili Microsoft 365 aplikaciju, izaberite njenu ikonu u rezultatima pretrage.

 3. Kada se Microsoft 365 aplikacija, prihvatite ugovor o licenciranju. Microsoft 365 je aktivirana i spremna za korišćenje.

  Napomena: Čarobnjak za aktiviranje se pojavljuje ako Microsoft 365 problem prilikom aktivacije. Dovršite korake u čarobnjaku da biste završili Microsoft 365.

Najčešća pitanja prilikom prijavljivanja ili instaliranja

Sledi nekoliko najčešćih pitanja ili problema prilikom pokušaja instalacije programa Microsoft 365.

Savet: Vaš problem nije naveden? Za dodatne probleme i njihova moguća rešenja isprobajte članak Rešavanje problema prilikom instaliranja usluge Office.

Pitanja u vezi sa nalogom:

Da biste mogli da instalirate Microsoft 365 iliOffice 2021 morate da ga povežete sa Microsoft nalogom, odnosno poslovnim ili školskim nalogom.

Ako imate proizvod sistema Office za kuću i kupili ste Microsoft 365 u prodavnici ili prodavnici na mreži, ali nemate Microsoft nalog, moguće je da još niste preuzeli šifru proizvoda (ako ste je dobili) ili ste propustili korak za povezivanje nedavne kupovine sa nalogom. Uradite sledeće da biste povezali nalog sa Microsoft 365.

Za proizvod sistema Office za kuću idite na sajt office.com/setup i napravite novi Microsoft nalog ili se prijavite pomoću postojećeg, a zatim pratite preostale korake na toj stranici kao što je unošenje šifre proizvoda (ako je imate). Nalog je uspešno povezan sa uslugom Microsoft 365 kada vidite stranicu, Moj Office nalog praćen e-adresom Microsoft naloga i dugmetom za instaliranje Microsoft 365. Izaberite kartice PC ili Mac iznad kako bi vam pomogle sa ostatkom procesa instaliranja.

Snimak ekrana stranice „Instalacija“ na stranici „Moj nalog“

Ako Microsoft nalog odnosno poslovni ili školski nalog ne funkcioniše, pročitajte članak Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office.

Kada se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga, ne vidite opciju za instaliranje aplikacija za računare na Microsoft 365 matičnoj stranici, idite direktno na stranicu Microsoft 365 softver umesto toga. Izaberite željeni jezik i bitnu verziju koju želite (PC korisnici mogu da odaberu između 32-bitne i 64-bitne), a zatim kliknite na dugme Instaliraj. Pogledajte 2. i 3. korak na karticama PC ili Mac iznad kako bi vam pomogle sa ostatkom procesa instaliranja.

Napomene: 

Ako i dalje ne vidite opciju za instaliranje Microsoft 365 na stranici Microsoft 365 Softver, moguće je da vam administrator nije dodelio licencu. Saznajte da li imate licencu za instaliranje sistema Office.

Ako ste student ili nastavnik i vaša institucija vam nije dala licencu, saznajte da li ispunjavate uslove za besplatno preuzimanje usluge Microsoft 365.

Ako pokušavate da se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga na www.office.com i prijavljivanje je blokirano, to verovatno znači da je vaš Microsoft 365 administrator podesio bezbednosno pravilo koje vas sprečava da se prijavite na tu lokaciju.

Da biste Microsoft 365, pokušajte da se prijavite direktno na stranicu Microsoft 365 Softver . Izaberite željeni jezik i bitnu verziju koju želite (PC korisnici mogu da odaberu između 32-bitne i 64-bitne), a zatim kliknite na dugme Instaliraj. Pogledajte 2. i 3. korak na karticama PC ili Mac iznad kako bi vam pomogle sa ostatkom procesa instaliranja.

Napomene: 

Ako još uvek ne možete da se prijavite, obratite se administratoru.

Šifra proizvoda, kupovina i instaliranje starijih verzija Microsoft 365:

Ne sadrže sve verzije Microsoft 365 šifru, ali ako je vaša sadrži, morate da je preuzmete da biste mogli da instalirate Microsoft 365. Idite na sajt office.com/setup i prijavite se pomoću postojećeg Microsoft naloga ili napravite novi, a zatim unesite šifru proizvoda. Pratite preostale odzive da biste završili povezivanje Microsoft naloga sa ovom verzijom programa Microsoft 365.

Nemate šifru proizvoda ili niste sigurni da vam je potrebna? Pročitajte članak Korišćenje šifara proizvoda sa sistemom Office.

Koraci u ovoj temi pretpostavljaju da ste Microsoft 365 iliOffice 2021 i da ste spremni da ih instalirate ili ponovo instalirate. Još uvek nemate najnoviju verziju?

Kupite ili isprobajte Microsoft 365

Saznajte više o razlikama između usluge Microsoft 365 i verzija bez pretplate.

Pomoć za instalaciju za starije verzije Microsoft 365:

Pitanja o instaliranju ili greške tokom instaliranja

Samo Microsoft 365 pretplate: Možete da instalirate Microsoft 365 na svim uređajima i da budete prijavljeni na pet u isto vreme. Da biste saznali više, pogledajte članak Kako funkcioniše prijavljivanje u Microsoft 365.

Ako imate porodicu Microsoft 365, pretplatu na Microsoft 365 Family delite sa najviše pet članova porodice ili drugih osoba. Svaka osoba može da instalira Microsoft 365 na svim svojim uređajima i da bude prijavljena na pet u isto vreme.

Za jednokratnu kupovinu Microsoft 365, kao što su Office Home & Student, Office Home & Business ili Office Professional: Možete da instalirate ove verzije sistema bez pretplate Microsoft 365 samo na jednom računaru. Međutim, možete Microsoft 365 prenesete na drugi računar koji pripada vama ako dođe do otkazivanja hardvera ili kupite novi računar. Dodatne informacije potražite u uslovima Microsoft licenciranja.

Prilikom instalacije Microsoft 365 na računaru, morate biti administrator na računaru na kojem želite da instalirate Microsoft 365. Ako niste sigurni, pogledajte članak Proverite da li imate lokalna administratorska prava da biste instalirali Office.

Ako ste kupili samostalnu verziju aplikacije Microsoft 365, na primer Visio ili Word, u većini slučajeva ovu aplikaciju instalirate na isti način na koji instalirate Microsoft 365 programski paket, tako što ćete se prijaviti u www.office.com koristeći Microsoft nalog ili poslovni ili školski nalog i izabrati stavku Instaliraj za svoj samostalni proizvod.

Ako imate pretplatu na Project Online Professional, Project Online Premiumili Visio Pro za Microsoft 365, pogledajte članak Instaliranje programa Project ili Instaliranje programa Visio da biste videli korake za instaliranje aplikacija koje su deo tih pretplata.

Aplikacije Microsoft 365 dostupne za instaliranje na iPhone i iPad uređaju, Android uređaju ili Windows telefonu i tabletu. Pogledajte odlejak Podešavanje Office aplikacija i e-pošte na mobilnom uređaju.

Ako Microsoft 365 dugo vremena za instalaciju, to mogu biti problemi sa internet vezom, zaštitnim zidom ili antivirusnim softverom. Moguća rešenja potražite u članku Office se predugo instalira.

Microsoft 365 instalacija takođe može dugo potrajati zbog spore internet veze (kao što je pozivna veza). Ako nemate dobru vezu, instalirajte je pomoću Microsoft 365koristite vanmrežni instalacioni program za Office.

Microsoft 365 neće da se instalira: Računar mora da radi pod podržanim operativnim sistemom da bi se instalirao Microsoft 365. Listu sistema koji su podržani na stranici sa sistemskim zahtevima možete da pronađete . Na primer, instalacija neće biti uspešna ako pokušavate da instalirate Microsoft 365 na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows XP operativnim sistemom. Ako računar ne može da instalira punu verziju programa Microsoft 365 za računare, isprobajte besplatne Office Online aplikacije pomoću pregledača na radnoj površini.

Dobio/la sam poruku o grešci: Ako ste dobili poruku o grešci dok ste pokušavali da instalirate program Microsoft 365 a ona sadrži vezu Saznajte više, izaberite je da biste dobili informacije o tome kako da rešite tu određenu grešku. Ako nema veze, pročitajte članak Rešavanje problema prilikom instaliranja usluge Office.

Dobio/la sam poruku da operativni sistem nije podržan: Ako ste dobili poruku o grešci nepodržanog operativnog sistema, možda pokušavate da instalirate Microsoft 365 na nepodržanom uređaju kao što je instaliranje Mac verzije operativnog sistema Microsoft 365 na računar ili obrnuto ili pokušavate da instalirate Microsoft 365 na Chromebook ili drugom mobilnom uređaju. Pogledajte odeljke Greška nepodržanog operativnog sistema prilikom instaliranja sistema Office ili Podešavanje Office aplikacija i e-pošte na mobilnom uređaju.

Pomoć za određene aplikacije i pomoć za administratore usluge Microsoft 365:

Informacije o tome kako da preuzmete verziju programa OneNote 2016 potražite u članku OneNote nedostaje nakon instaliranja sistema Office 2019 ili Microsoft 365.

Ako je Microsoft 365 instaliran, ali vam je potrebna pomoć u vezi sa osnovama programa Microsoft 365 ili saznajte kako da uradite određeni zadatak kao što je štampanje dokumenta, podešavanje naloga u usluzi Outlook ili korišćenje funkcije VLOOKUP u usluzi Excel, idite na vrh ove stranice i izaberite stavku Aplikacije ili Saznajte više o sistemu Office.

To što tražite možete da otkucate i u traci za pretragu u gornjem desnom uglu.

Ako ste Microsoft 365 administrator plana sistema Office za preduzeća, korisnici u organizaciji mogu da instaliraju Microsoft 365 koristeći korake iz ove teme sve dok vaš plan obuhvata verziju programa Microsoft 365 za računare , a korisniku ste dodelili licencu i dali mu dozvolu da instalira Microsoft 365 (Upravljanje postavkama preuzimanja softvera u usluzi Microsoft 365).

Informacije o tome kako da dodelite licence potražite u članku Dodela licenci korisnicima u usluzi Microsoft 365 za preduzeća.

Ako vam je isteklo licenci i treba da kupite još licenci, pogledajte članak Kupovina licenci za pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća.

Obratite se korporaciji Microsoft

Ako niste uspeli da rešite problem, pokušajte da se obratite Microsoft podršci.

Savet: Ako ste vlasnik malog preduzeća koji traži više informacija o tome kako da podesite Microsoft 365, posetite stranicu Pomoć i obuka za mala preduzeća.

Preporučeni članci

Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office 2019, Office 2016 ili Office 2013

Kako da koristite aplikaciju "Provera ispravnosti računara"

Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office

Promena iz 32-bitne verzije u 64-bitnu ili obrnuto

Aktiviranje operativnog sistema Windows

Rešite probleme sa Bluetooth vezom u operativnom sistemu Windows

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×