Preuzimanje podataka izvedene tabele jedan stavku Filtriraj po izveštajima

Ako je izvedena tabela povezana sa spoljnim izvorom podataka o povezivanju podataka (ODBC) koji sadrži mnogo podataka, preuzimanje ovih podataka može dovesti do toga da vaš računar nestane iz memorije ili upita da bi se pokretalo sporo. Da biste sprečili ove probleme, primenjujte filter izveštaja na izvedenu tabelu da biste preuzeli samo izvorni podaci koje je potrebno za trenutni skupa vrednosti, u zavisnosti od izabranih stavki.

Važno:  Ovu funkciju možete da koristite samo sa izvedenom tabelom koja je povezana sa ODBC izvorom podataka. Morate da koristite čarobnjak za izvedenu tabelu i izvedeni grafikon da biste dovršili sledeću proceduru.

 1. Uverite se da je komanda čarobnjaka za izvedena tabela i izvedeni grafikon na priručnoj traci. Ako je ne vidite, slijedite ove korake:

  Gde se nalazi Priručna traka?

  1. Kliknite na strelicu pored priručne trake i izaberite stavku Više komandi.

  2. U okviru Odaberite komande iz izaberite stavku Sve komande.

  3. Na listi izaberite Čarobnjak za izvedene tabele i izvedene grafikone, kliknite na Dodaj, a zatim kliknite na dugme U redu.

 2. Sada kliknite na ikonu čarobnjaka za izvedene tabele i Čarobnjak za izvedene tabele i izvedeni grafikon izvedenog grafikona na priručnoj traci.

 3. Na prvoj stranici čarobnjaka izaberite stavku spoljni izvor podataka, a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. Na stranici koraka 2 u čarobnjaku izaberite stavku Nabavi podatke.

 5. Povezivanje sa izvorom podataka.

  Više informacija o tome kako da se povežete sa ODBC izvorom podataka potražite u članku Korišćenje programa Microsoft Query za preuzimanje spoljnih podataka.

 6. Na stranici 3.

 7. U dijalogu raspored prevucite neka polja u oblast filtera izveštaja .

 8. Za svaki filter izveštaja uradite sledeće:

  1. Kliknite dvaput na polje.

   Pojaviće se dijalog Opcije polja izvedene tabele .

  2. Da biste preuzeli samo ažurirane podatke iz izvora podataka svaki put kada izaberete novu stavku u filteru izveštaja, izaberite stavku upit spoljnog izvora podataka dok birate svaku stavku polja filtera izveštaja (zahteva manje memorije).

   Da biste onemogućili polje filtera izveštaja da se premešta na oznake reda, oznake kolonaili vrednosti , potvrdite izbor u polju za potvrdu Onemogući pojavljivanje ovog polja (preporučeno) .

   Da biste se vratili na podrazumevanu operaciju, preuzimanjem svih podataka iz izvora podataka svaki put kada izaberete novu stavku u filteru izveštaja, izaberite stavku Preuzmi spoljne podatke za sve stavke polja filtera izveštaja (brži rad).

Možete da konfigurišete filter izveštaja da biste preuzeli izabrane podatke iz izvora podataka izvedene tabele pomoću dijaloga Napredne opcije polja izvedene tabele u čarobnjaku za izvedenu tabelu i izvedeni grafikon. Microsoft Office Excel podrazumevano preuzima sve izvorne podatke za izvedenu tabelu, što obuhvata podatke koji su filtrirani (i čime se ne prikazuju u izveštaju), kada kreirate ili osvežavanje izveštaj. Kada konfigurišete filter izveštaja da biste preuzeli podatke samo za stavku koju navedete u filteru, možete da preuzmete manje količine podataka po potrebi. Svaki put kada u filteru prikazujete različitu stavku, preuzima se samo podskup podataka za novu stavku. Možete da konfigurišete koliko god želite filtera izveštaja, a zatim da ih primenjujete po potrebi.

Kako utiče na performanse

Kada je filter za izveštaj konfigurisan za preuzimanje podataka za jednu ili više (ali ne svih) stavki, opcija (sve) rezimiranje stavki "kompletan skupa podataka" nije dostupna (zatamnjeni) i komanda " Prikaži stranice filtera izveštaja " (na kartici " Opcije ", u grupi "Opcije", kada kliknete na strelicu pored stavke Opcije), takođe je nedostupna. Svaki put kada izaberete drugu stavku, preuzimate manje podataka, ali i dalje morate da čekate da se podaci preuzmu. Ako računar postane isključen iz spoljnog izvora podataka, nećete moći da birate različitu stavku dok ne možete ponovo da se povežete sa izvorom podataka. Međutim, ova opcija vam dozvoljava da radite sa mnogo većim brojem podataka nego što je to moguće drugačije.

Ako preuzmete sve podatke za sve stavke, inicijalna operacija preuzimanja podataka može potrajati duže, ali zatim možete da izaberete nove stavke u filteru izveštaja bez odlaganja zato što su svi podaci koji su vam potrebni u memoriji na računaru. Možete i da otvorite rezime celokupnog skupa podataka tako što ćete izabrati stavku (sve) i ponovo organizovati izveštaj da biste koristili filtere izveštaja u drugim oblastima. Opcija (sve) pruža najviše vrednosti kada se ukupna količina podataka preuzima u okviru dostupnih ograničenja memorije računara.

Pokretni filteri za izveštaje

Ako prevučete filter za izveštaj koji je konfigurisan da preuzme sve podatke za sve stavke na drugu poziciju, na primer ako pokušate da ga postavite kao nalepnicu sa zbirom, Excel pokušava da preuzme podatke za sve stavke i možda će vam biti ponestalo resursa na računaru. Međutim, možete da sprečite korisnika da to uradi. Više informacija potražite u odeljku Preuzimanje podataka filtriranja izveštaja za svaku stavku ili za sve stavke.

Preuzimanje podataka za stavke kada filter izveštaja nije dostupan

Ova sposobnost da koristite ovu funkciju nije dostupna u sledećim okolnostima:

 • Izveštaji zasnovani na izvornim podacima iz OLAP baze podataka automatski traže upit za podatke po potrebi, tako da ne koriste ovu funkciju.

 • Izvedena tabela deli keš podataka sa jednom ili više drugih izvedenih tabela.

 • ODBC upravljački program za spoljnu bazu podataka koju tražite ne podržava parametarske upite. ODBC upravljačke programe koji su snabdevljeni pomoću parametara za parametarski upiti za Microsoft Office. Možete da kontaktirate dobavljače upravljačkih programa nezavisnih proizvođača da biste utvrdili da li njihovi upravljački programi imaju ovu podršku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×