Sadržaj
×

Ako prvi put instalirate ovu aplikaciju Office možda ćete prvo morati da uradite neke korake za podešavanje. Razvijte odeljak "Saznajte više" u nastavku.

Međutim, ako ponovo instalirate Office, a već ste preuzeli šifru proizvoda i imate nalog povezan sa uslugom Office, prijavite se u odeljak da biste preuzeli Kancelarija.

Instaliranje Office aplikacije po prvi put

Neki Office 2019,Office 2016 i Office 2013 se uz proizvode dolaze uz šifru proizvoda. Ako je to slučaj sa vašim proizvodom, Office se prijavite na postojeći ili novi Microsoft nalog pre prvog instaliranja i unesite šifru proizvoda na lokaciji office.com/setup. Kada iskusite šifru, vaš nalog se povezuje sa vama Office tako da to morate da uradite samo jednom. Već ste to uradili? U nastavku izaberite karticu za verziju koju pokušavate da instalirate.

Ponovo instalirajte Office

Ako Office prvobitno bio unapred instaliran i treba da ga ponovo instalirate na istom ili novom uređaju, trebalo bi da vam je Microsoft nalog već povezan sa kopijim Office. Ovo je nalog koji ćete koristiti za instaliranje i Office prateći korake u nastavku. Ako je potrebno da prvo Office, pogledajte Kancelarija deinstalaujte sa računara ili deinstalujte Kancelarija za Mac.

Napomena: Koraci za instaliranje verzija 2019, 2016 ili 2013 programa Office Professional Plus, Office Standardili stand-alone aplikacija kao što su Word ili Projekat mogu da se razlikuju ako ste verziju Office dobili putem sledećeg: Microsoft HUP: Ako ste kupili Office za ličnu upotrebu putem preduzeća, pogledajte članak Instaliranje sistema Kancelarija putem

HUP-Kancelarija.
Verzije za količinskulicencu: Ako radite u organizaciji koja upravlja vašim instalacijama, možda ćete morati da razgovarate sa IT sektorom. Neke organizacije imaju različite metode za instaliranje Office više uređaja.
Nezavisni prodavac:Kupili ste Office od nezavisnog prodavca i imate problema sa šifrom proizvoda.

Prijavite se da biste preuzeli Office

 1. Idite na microsoft nalog na sistemsku tablu i ako već niste prijavljeni, izaberite stavku Prijavi se.

 2. Prijavite se sa Microsoft nalogom koji ste povezali sa ovom verzijom sistema Office.

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Na vrhu stranice izaberite stavku Usluge i pretplate i na stranici pronađite Office proizvod koji želite da instalirate i izaberite stavku Instaliraj.

  Da biste instalirali Office na drugom jeziku ili instalirali 64-bitnuverziju, kliknite na vezu Druge opcije. Odaberite jezik i bit verziju koju želite, a zatim izaberite Instaliraj.

Sada ste spremni da instalirate aplikaciju Office. U nastavku izaberite karticu za verziju koju pokušavate da instalirate.

Instaliranje Office 2019 ili 2016 na računaru

Ne zaboravite da je verzija sistema Office jednom kupovinom licencirana samo za jednu instalaciju.

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na Pokreni (u Edge ili Internet Explorer), Instalacija (u Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

 2. Instalacija je završena kad vidite rečenicu „Sve je spremno! Office je sada instaliran“ i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se na računaru nalaze Office aplikacije. Izaberite opciju Zatvori.

  Sledite uputstva u prozoru da biste pronašli Office aplikacije. Na primer, u zavisnosti od vaše verzije programa Windows, izaberite dugme Start, a zatim se pomerite da biste pronašli aplikaciju koju želite da otvorite, na primer Excel ili Word, ili otkucajte ime aplikacije u polju za pretragu.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Problemi sa instalacijom ili prijavljivanjem?

Ako ne možete da instalirate računar, Officepomoć u odeljku Rešavanje problema Kancelarija instaliranja.

Aktiviranje Office

 1. Odmah počnite da koristite neku Office tako što biste otvorili bilo koju aplikaciju, na primer Word ili Excel. Ne možete da nađete Office posle instaliranja?

  U većini slučajeva, Office se aktivira kada pokrenete aplikaciju i pošto pristanete na uslove licenciranja tako što ćete izabrati stavku Prihvati.

 2. Office se može aktivirati automatski. Međutim, u zavisnosti od proizvoda možete da vidite čarobnjak za aktivaciju sistema Microsoft Office. Ako je tako, pratite odzive da biste aktivirali Office.

  Prikazuje čarobnjak za aktivaciju sistema Microsoft Office.

  Ako vam je potrebna pomoć prilikom aktiviranja, pogledajte Aktivirajte Office.

Instaliranje Office 2013 na računaru

 1. Da započnete instalaciju, u zavisnosti od pretraživača, kliknite Pokreni (u programu Edge ili Internet Explorer), Podešavanje (u pretraživaču Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

 2. Kada budete videli poruku „Možete dalje“, odaberite stavku Sve je završeno.

 3. Odmah počnite da koristite neku aplikaciju tako što Office bilo koju aplikaciju, na primer, Word ili Excel. U većini slučajeva, Office se aktivira kada pokrenete aplikaciju i kliknete na dugme Prihvati da biste pristali Microsoft kancelarija ugovoru o licenciranju.

  Savet: Ako ste završili instalaciju i ne možete da pronađete Office aplikacije na računaru, pogledajte kako da pronađete Kancelarija aplikacije.

 4. Office možete da aktivirate automatski kada prvi put otvorite aplikaciju, na primer Word aktiviranje. Ako se to ne zatraži i vidite čarobnjak za Microsoft kancelarija aktivaciju, pratite odzive da biste aktivirali Office. Ako vam je potrebna pomoć sa aktiviranjem, pročitajte članak Aktiviranje sistema Office 365 pomoću Čarobnjaka za aktiviranje.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×