Sadržaj
×

Pre nego što počnete, uverite se da PC ili Mac ispunjava sistemske zahteve.

Ako ponovo instalirate Office, već ste preuzeli šifru proizvoda ili instalirate Office na poslu ili u školi i znate da imate licencu, a zatim idite u odeljak da biste preuzeli i instalirali Kancelarija.

Međutim, ako je ovo prvi put da instalirate Office, možda ćete prvo morati da uradite neke unapred instalirane korake. Razvijte odeljak Saznajte više u nastavku da biste saznali više informacija.

Ako je ovo prvi put da instalirateOffice, možda ćete prvo morati da dovršite skup unapred instaliranih koraka ili ćete možda morati da pratite različite korake od onoga što je navedeno ispod. Šta ćete uraditi zavisi od toga da li je kopija proizvoda Office Kancelarija za kuću ili Kancelarija proizvod preduzeća i da li imate šifru proizvoda morate da je kopirate, postojeći nalog povezan sa uslugom Office ili unapred dodeljenu licencu.

Office za kuću

Ako imate novi Kancelarija proizvod koji ste dodali uz šifru proizvoda*, pre prvog instaliranja (ili deljenja ako imate Microsoft 365 Family ), prvo morate da prekucate šifru proizvoda.

Idite na office.com/setup se prijavite sa postojećim ili novim Microsoft nalogom* i unesite šifru proizvoda da biste je koristili. Kada iskusite šifru, Microsoft nalog se dodaje na Office i to treba da uradite samo jednom. Ako pretplatu obnavljateMicrosoft 365 novom šifrom proizvoda, koristite isti Microsoft nalog koji ste prethodno povezali sa pretplatom na verziju koja je istekla.

Savet: Kada to završite, kad god treba da instalirate ili ponovo instalirate Office možete da odete direktno na sledeći odeljak, Prijavite se da biste preuzeli program Kancelarija i izaberite karticu za pomoć za instalaciju na PC ili Mac računaru. Uverite se da ste se prijavili sa istim Microsoft nalogom koji ste koristili da biste iskoristili šifru proizvoda na office.com/setup.

Office za preduzeća

Ako vaš plan pretplate Kancelarija za preduzeća obuhvata verziju programa Office, nećete videti opciju da ga instalirate, osim ako vam neko iz vaše organizacije ne dodeli licencu.

Saznajte kako da to proverite u Microsoft 365 koji poslovni proizvod ili licencu imam? ili ako steMicrosoft 365 odgovoran za dodelu licenci osobama u vašoj organizaciji, pogledajte dodela licenci korisnicima.

Kada potvrdite da imate licencu, kad god bude trebalo da instalirate ili ponovo instalirate Office možete da odete direktno u odeljak ispod, Prijavite se da biste preuzeli Kancelarija i izaberite karticu za korake za instalaciju na PC ili Mac računaru. Prijavićete se sa poslovnim ili školskim nalogom za ove verzije sistema Office.

*Ako nemate šifru proizvoda ili nalog

Neke verzije programa Office kao što su Office Professional Plus 2021, Office Standard 2021 ili nasamo povezane aplikacije, kao što su Word 2021 ili Project 2021, nisu povezane sa Microsoft nalogom, odnosno poslovnim ili školskim nalogom.

Koraci za instaliranje ovih verzija mogu se razlikovati u zavisnosti od toga da li Office na neki od sledećih načina:

Microsoft HUP:
Ako ste kupili Office za ličnu upotrebu putem programa za pogodnosti preduzeća i imate šifru proizvoda, pogledajte tj. Kancelarija HUP.

Verzije sa količinom licence:
IT sektori mogu da koriste drugačiji metod prilikom instaliranja Office za osobe u organizaciji. Obratite se IT sektoru za pomoć pri instalaciji.

Nezavisni prodavac:
Kupili ste Office od nezavisnog trećeg lika i imate problema sa šifrom proizvoda.

Prijavite se da biste preuzeli i instalirali Office

Prijavite se da biste preuzeli Office

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

  Napomena: Ako koristite uslugu Microsoft 365 21 Vianet, prijavite se pomoću svog poslovnih ili školskog naloga da biste login.partner.microsoftonline.cn

  Ako koristite uslugu Microsoft 365 Nemačka, prijavite se sa poslovnim ili školskim nalogom da biste portal.office.de.

 2. Prijavite se sa nalogom koji ste povezali sa ovom verzijom Office. Ovaj nalog može biti Microsoft nalog, odnosno poslovni ili školski nalog. Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office

 3. Nakon prijavljivanja, pratite korake koje se podudaraju sa tipom naloga sa kojim ste se prijavili.

  Prijavljeni ste pomoću Microsoft naloga
  Linijski

  1. Na početnoj Office izaberite stavku Instaliraj Kancelarija.

   Snimak ekrana Office.com matične stranice nakon prijavljivanja
  2. Izaberite Instaliranje (ili, u zavisnosti od vaše verzije, instaliranje sistema Office >).

  Prijavljeni ste pomoću poslovnog ili školskog naloga
  Linijski

  1. Na matičnoj stranici izaberite stavku Instaliraj Kancelarija (Ako ste postavili drugu početnu stranicu, idite na aka.ms/office-install.)

   Napomene: 

   Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
  2. Izaberite Office 365 aplikacije da biste započeli instalaciju.

  Podrazumevano se instalira 64-bitna verzija osim ako Office otkrije da već imate instaliranu 32-bitnu verziju sistema Office (ili Office kao što je Projekat ili Visio ). U tom slučaju, umesto 32-bitne verzije Office instalirana.

  Da biste promenili 32-bitnu verziju na 64-bitnu verziju ili obrnuto, morate prvo da deinstal promeniteOffice (uključujući sve Office aplikacije koje imate kao što su Projekat verzije Visio ). Kada se završi deinstaliranje, prijavite se ponovo na veb lokaciju www.office.com i izaberite Druge opcije instalacije, odaberite jezik i verziju koju želite (64 ili 32-bitni), a zatim izaberite stavku Instaliranje. (Pogledajte članak instaliranje programa Visio ili instaliranje programa Project ako je potrebno da ponovo instalirate te samostalne aplikacije.)

  Napomene: 

 4. Ovo dovršava preuzimanje Office na uređaj. Da biste dovršili instalaciju, pratite uputstva u odeljku "Instaliranje Office " u nastavku.

  Savet:  Ne vidite opciju za instaliranje kada se prijavite? Možda postoji problem sa vašim nalogom. Izaberite stavku Potrebna vam je pomoć? iznad i pregledajte rešenja u odeljku Pitanja u vezi sa nalogom.

Instaliranje sistema Office

 1. U zavisnosti od pregledača, izaberite stavku Pokreni (u programima Microsoft Edge ili Internet Explorer), Podešavanje (u pregledaču Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

  Prikazuje dijalog toka koji se pojavljuje dok se Office instalira

 2. Instalacija je završena kad vidite rečenicu „Sve je spremno! Office je sada instaliran“ i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se Office aplikacija na računaru. Izaberite opciju Zatvori.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Problemi sa instalacijom ili prijavljivanjem?

Savet: Možete da preuzmete i instalirate Microsoft Pomoćnik za podršku i oporavak da biste rešili probleme Microsoft 365 instalacijom na računaru. Više informacija potražite u članku O Microsoft Pomoćnik za podršku i oporavak.

Ako imate problema sa instalacijom, kao što Office predugo instaliranje, isprobajte potrebna vam je pomoć ? za listu uobičajenih problema.

Aktiviranje Office

 1. Da biste otvorili Office aplikaciju, izaberite dugme Start (u donjem levom uglu ekrana) i otkucajte ime aplikacije Office, na primerWord.

  Ako imate Windows 8.1 ili 8,0, otkucajte ime Office aplikacije na početnom ekranu . Ne možete da pronađete Office aplikacije?

 2. Da biste otvorili Office, izaberite njenu ikonu u rezultatima pretrage.

 3. Kada se Office aplikacija, prihvatite ugovor o licenciranju. Office je aktiviran i spreman za upotrebu.

  Napomena: Čarobnjak za aktiviranje se pojavljuje Office može da aktivira. Dovršite korake u čarobnjaku da biste dovršili Office.

Najčešća pitanja prilikom prijavljivanja ili instaliranja

Sledi nekoliko najčešćih pitanja ili problema prilikom pokušaja instalacije sistema Office.

Savet: Vaš problem nije naveden? Za dodatne probleme i njihova moguća rešenja isprobajte članak Rešavanje problema prilikom instaliranja usluge Office.

Pitanja u vezi sa nalogom:

Da biste mogli da instalirate Microsoft 365 iliOffice 2021 morate da ga povežete sa Microsoft nalogom, odnosno poslovnim ili školskim nalogom.

Ako imate Kancelarija proizvod za kuću i kupili ste Office u prodavnici ili prodavnici na mreži, ali nemate Microsoft nalog, moguće je da još niste kupili šifru proizvoda (ako ste je dobili) ili ste propustili korak za povezivanje nedavne kupovine sa nalogom. Uradite sledeće da biste povezali nalog sa Office.

Za proizvod sistema Office za kuću idite na sajt office.com/setup i napravite novi Microsoft nalog ili se prijavite pomoću postojećeg, a zatim pratite preostale korake na toj stranici kao što je unošenje šifre proizvoda (ako je imate). Vaš nalog je uspešno povezan sa sistemom Office kada vidite stranicu, Moj Kancelarija nalog praćenu e-adresom Microsoft naloga i dugmetom za instaliranje Office. Izaberite kartice PC ili Mac iznad kako bi vam pomogle sa ostatkom procesa instaliranja.

Snimak ekrana stranice „Instalacija“ na stranici „Moj nalog“

Ako Microsoft nalog odnosno poslovni ili školski nalog ne funkcioniše, pročitajte članak Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office.

Kada se prijavite pomoću poslovnih ili školskih naloga, i ako ne vidite opciju za instaliranje aplikacija za računare na Microsoft 365 matičnoj stranici, idite direktno na stranicu Microsoft 365 Softver. Izaberite željeni jezik i bitnu verziju koju želite (PC korisnici mogu da odaberu između 32-bitne i 64-bitne), a zatim kliknite na dugme Instaliraj. Pogledajte 2. i 3. korak na karticama PC ili Mac iznad kako bi vam pomogle sa ostatkom procesa instaliranja.

Napomene: 

Ako i dalje ne vidite opciju za instaliranje sistema Office na stranici Microsoft 365 Softver, moguće je da vam vaš administarator nije dodelio licencu. Saznajte da li imate licencu za instaliranje sistema Office.

Ako ste student ili nastavnik i vaša institucija vam nije dala licencu, saznajte da li ispunjavate uslove za dobijanje Microsoft 365 besplatno.

Ako pokušavate da se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga na www.office.com i prijavljivanje je blokirano, to verovatno znači da je vaš Microsoft 365 administrator podesio bezbednosno pravilo koje vas sprečava da se prijavite na tu lokaciju.

Da biste Office, pokušajte da se prijavite direktno na stranicu Microsoft 365 Softver. Izaberite željeni jezik i bitnu verziju koju želite (PC korisnici mogu da odaberu između 32-bitne i 64-bitne), a zatim kliknite na dugme Instaliraj. Pogledajte 2. i 3. korak na karticama PC ili Mac iznad kako bi vam pomogle sa ostatkom procesa instaliranja.

Napomene: 

Ako još uvek ne možete da se prijavite, obratite se administratoru.

Šifra proizvoda, kupovina i instaliranje starijih verzija sistema Office:

Ne sadrže sve verzije Office šifru, ali ako je vaša sadrži, morate da je preuzmete da biste mogli da instalirate Office. Idite na sajt office.com/setup i prijavite se pomoću postojećeg Microsoft naloga ili napravite novi, a zatim unesite šifru proizvoda. Pratite preostala uputstva da biste dovršili povezivanje Microsoft naloga sa ovom verzijom sistema Office.

Nemate šifru proizvoda ili niste sigurni da vam je potrebna? Pročitajte članak Korišćenje šifara proizvoda sa sistemom Office.

Koraci u ovoj temi pretpostavljaju da ste Microsoft 365 iliOffice 2021 spremni da ga instalirate ili ponovo instalirate. Još uvek nemate najnoviju verziju?

Kupite ili isprobajte Microsoft 365

Saznajte više o razlikama između Microsoft 365 verzija i verzija bez pretplate.

Pitanja o instaliranju ili greške tokom instaliranja

Samo Microsoft 365 pretplate: Možete da instalirate Office na svim uređajima i da budete prijavljeni na pet u isto vreme. Da biste saznali više, pogledajte kako se prijaviti u Microsoft 365.

Ako imate Microsoft 365, pretplatu na Microsoft 365 Family možete da delite i sa do pet članova porodice ili drugih osoba. Svaka osoba može da instalira Office na svim svojim uređajima i da bude prijavljena na pet u isto vreme.

Za jednovremenu kupovinu Office kao što su Office Home & Student, Office Home & Business ili Office Professional: Možete da instalirate ove verzije pretplate Office na samo jednom računaru. Međutim, možete da Office prebacite na drugi računar koji vam pripada ako hardver ne uspe ili ako kupite novi računar. Dodatne informacije potražite u članku Uslovi Microsoft licenciranja za vaš proizvod ili pročitajte ovu objavu na blogu Office je sada prenosiv.

Prilikom instalacije Office na računaru, morate biti administrator na PC računaru na kom želite da instalirate aplikaciju Office. Ako niste sigurni, pogledajte članak Proverite da li imate lokalna administratorska prava da biste instalirali Office.

Ako ste kupili stalnu verziju aplikacije Office, na primer Visio ili Word, u većini slučajeva je instalirate na isti način kao što instalirate paket Office tako što ćete se prijaviti u www.office.com sa svojim Microsoft nalog ili poslovni ili školski nalog i izabrati stavku Instaliraj za svoj proizvod.

Ako imate pretplatu na Project Online Professional, Project Online Premiumili Visio Pro za Microsoft 365, pogledajte instaliranje sistema Project ili Instaliranje sistema Visio da biste videli korake za instaliranje aplikacija koje su deo tih pretplata.

Aplikacije Office dostupne su za instaliranje na iPhone i iPad, Android uređaju ili Windows telefonu i tabletu. Pogledajte odlejak Podešavanje Office aplikacija i e-pošte na mobilnom uređaju.

Ako Office izgleda kao da se veoma dugo instalira, to može biti usled problema sa internet vezom, zaštitnim zidom ili antivirusnim softverom. Moguća rešenja potražite u članku Office se predugo instalira.

Office instalacija može dugo potrajati zbog spore internet veze (kao što je pozivna veza). Ako nemate dobru vezu, instalirajte ovu aplikaciju Officekoristite vanmrežni instalacioni program Kancelarija mreže.

Office neće da se instalira: Računar mora da radi pod podržanim operativnim sistemom da bi se instalirao Office. Listu sistema koji su podržani možete da pronađete na stranici sistemski zahtevi . Na primer, instalacija neće biti uspešna ako pokušavate da instalirate Office na računaru koji radi pod operativnim Windows Vista ili Windows XP operativnim sistemom. Ako na računaru ne možete da instalirate potpunu verziju programa Office za računare, isprobajte besplatne Kancelarija Online aplikacije pomoću pregledača na radnoj površini.

Dobio/la sam poruku o grešci: Ako ste dobili poruku o grešci dok ste pokušavali da instalirate ovu aplikaciju Office ona ima vezu Saznajte više, izaberite je da biste dobili informacije o tome kako da rešite taj određeni problem. Ako nema veze, pročitajte članak Rešavanje problema prilikom instaliranja usluge Office.

Dobio/la sam poruku da operativni sistem nije podržan: Ako ste dobili poruku o grešci da operativni sistem nije podržan možda pokušavate da instalirate Office na nepo podržanom uređaju kao što je instaliranje Mac verzije programa Office na PC računaru ili obrnuto, ili pokušavate da instalirate Office na Chromebook ili neki drugi mobilni uređaj. Pogledajte odeljke Greška nepodržanog operativnog sistema prilikom instaliranja sistema Office ili Podešavanje Office aplikacija i e-pošte na mobilnom uređaju.

Pomoć za određene aplikacije i pomoć za administratore usluge Microsoft 365:

Informacije o tome kako da preuzmete verziju programa OneNote 2016 za računare potražite u OneNote nedostaje nakon instalacije sistema Kancelarija 2019 ili Microsoft 365.

Ako je Office instaliran, ali vam je potrebna pomoć sa Office osnovama ili da saznate kako da uradite određeni zadatak kao što je štampanje dokumenta, podešavanje naloga u programu Outlook ili korišćenje funkcije VLOOKUP u programu Excel, idite na vrh ove stranice i izaberite stavku Aplikacije ili Saznajte više Kancelarija.

To što tražite možete da otkucate i u traci za pretragu u gornjem desnom uglu.

Ako ste Microsoft 365 Kancelarija plana za preduzeća, korisnici u organizaciji mogu da instaliraju Office koristeći korake u ovoj temi ako plan obuhvata verziju programa Office za računare i ako ste mu dodelili licencu i dali dozvolu da instalira Office (Upravljanje postavkama za preuzimanje softvera u programu Microsoft 365).

Informacije o tome kako da dodelite licence potražite u temi Dodela licenci korisnicima u Microsoft 365 za preduzeća.

Ako vam je licenci i potrebno je da ih kupite još, pogledajte kupovinu licenci za pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća.

Obratite se korporaciji Microsoft

Ako niste uspeli da rešite problem, pokušajte da se obratite Microsoft podršci.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×