Pridruživanje linije svojstava (ADP)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Navodi opcije za pridruživanje tabele.

Podrazumevano, povezanih tabela su se pridružili pomoću unutrašnji spoj koja kreira skup rezultata na osnovu redova koji sadrži informacije koje se podudaraju u kolonama pridruži se. Postavljanjem opcije na stranici svojstava spoj linije, možete da navedete spoja na osnovu različitih operatora, a možete da navedete spoljni spoj.

Tabela

Imena tabela, prikaza ili funkcije uključene u spoja. Ne možete da promenite imena tabela ovde.

Kolona

Imena kolona koristi za pridruživanje tabele. Operator na listi Operator navodi relaciju između podataka u kolone. Ne možete da promenite imena kolona ovde – ove informacije se prikazuju samo za informacije.

Pridruživanje operatora

Navodi operator za povezivanje pridruži se kolona koristi. Da biste naveli operatora osim jednakosti (=), izaberite je sa liste. Kada zatvorite stranicu svojstava, operator koju ste izabrali će se pojaviti u dijamanta grafiku spoj reda, kao na sledeći način:

Symbol for an inner join based on the "greater than" operator

Uključite redove

Navodi da li bez podudaranja redovi se pojavljuju u listu sa podacima.

Sve redove iz < Tabela1 >

Navodi sve redove iz tabele levo se pojavljuju u izlazu, čak i ako nema odgovarajućeg podudaranja u tabeli "desno". Kolone bez podudaranja podataka u tabeli "desno" se pojavljuju kao "null". Izbor ove opcije je jednaka navesti LEFT JOIN spoljašnje u SQL instrukcije.

Sve redove iz < Tabela2 >

Navodi sve redove iz tabele "desno" se pojavljuju u izlazu, čak i ako nema odgovarajućeg podudaranja u levoj tabeli. Kolone bez podudaranja podataka u tabeli "levo" pojavljuju se kao "null". Izbor ove opcije je jednaka u SQL izrazu koji određuje desnog SPOLJNOG SPAJANJA.

Izbor sve redove iz < Tabela1 > i sve redove iz < Tabela2 > je jednaka navesti punu spoljašnje PRIDRUŽIVANJE u SQL instrukcije.

Kada izaberete opciju da biste kreirali spoljni spoj, dijamant grafiku da ukazuju na to da se pridruži levo spoljno, desni spoljni ili kompletno spoljno spajanje promene linije pridruži se.

Napomena: Reči „levo” i „desno” ne mora da bude odgovaraju položaj tabela u oknu dijagram. „Levo” se odnosi na tabelu čije ime se pojavljuje sa leve strane ključnu reč spoj u SQL izrazu i „desno” se odnosi na tabelu čije ime se pojavljuje sa desne strane spoj ključne reči. Ako premestite tabele u oknu dijagram, ne menjate koje tabele se smatra levo ili desno.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×