Pridruživanje Lync sastanku ili audio ili video konferencijskom pozivu

Lync konferencijski poziv možete isplanirati na svom računaru, a zatim se možete pridružiti konferenciji pomoću aplikacije Lync 2013 za Android. Takođe možete lako da se ponovo pridružite nekom sastanku ili da nastavite neki prethodni razgovor.

Napomena: Ovaj članak se odnosi na Office 365 kojim upravlja 21Vianet u Kini.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Pridruživanje Lync sastanku ili audio ili video konferencijskom pozivu

Pridruživanje Lync sastanku ili konferencijskom pozivu putem telefona

Čekanje u čekaonici

Ponovno pridruživanje sastanku

Nastavljanje razgovora

Pridruživanje Lync sastanku ili audio ili video konferencijskom pozivu

Iz aplikacije Lync za Android možete se pridružiti audio ili video delu Lync sastanka i razmeni trenutnih poruka (ukoliko je uključena na sastanku). Kada se pridružujete putem mobilnog uređaja, možete samo čuti zvuk sastanka i videti video ostalih učesnika (ako se prikazuje). Nećete moći da vidite sadržaj sastanka koji se deli.

  1. Da biste se pridružili Lync sastanku, dodirnite ikonu Sastanci, četvrtu ikonu sa leve strane.

  2. Izaberite sastanak kom želite da se pridružite i dodirnite dugme Pridruži se.

  3. U zavisnosti od toga kako ste podesili opcije VoIP poziva, dogodiće se nešto od sledećeg:

    • Povezaćete se na zvuk ili video koristeći VoIP putem Wi-Fi mreže (ako ste povezani sa Wi-Fi mrežom) ili putem tarifnog plana mobilnog telefona.

    • Ili će vas Lync pozvati na mobilni telefon i biće potrebno da prihvatite Lync poziv da biste se pridružili sastanku. Do ovoga dolazi samo kada su vam opcije audio ili video poziva podešene na UKLJUČENO, a vaš mobilni telefon nije povezan sa Wi-Fi mrežom.

Dodatne informacije o opcijama VoIP poziva potražite na lokaciji Upravljanje opcijama Wi-Fi za VoIP.

Važno: Na mnogim Android uređajima je moguće pridruživanje Lync sastanku direktno iz aplikacije kalendara koja dolazi sa uređajem. Međutim, neki uređaji ne mogu da prepoznaju URL adrese Lync sastanaka. Zbog toga, kada dodirnete vezu prema Lync sastanku u kalendaru na tim uređajima, pokrenuće se veb-pregledač i dobićete poruku da Lync verovatno nije instaliran na tom uređaju. U tom slučaju, treba da pokrenete Lync, a zatim da pređete u prikaz Lync sastanaka i pridružite se sastanku odatle (kao što je opisano u koracima 1–3 iznad).

Pridruživanje Lync sastanku ili konferencijskom pozivu putem telefona

Sastanku možete da se pridružite i biranjem sa bilo kog telefona tako što ćete birati brojeve Pridruži se putem telefona navedene u pozivu za sastanak. Broj telefona za biranje je naveden pri dnu poziva za sastanak.

Napomena: Kada se biranjem pridružite Lync sastanku, vaš broj telefona prikazuje se na spisku sastanka.

Čekanje u čekaonici

Čekaonicaje mesto za čekanje na mreži. Voditelj sastanka može kontrolisati pristup sastanku ili primiti nekoga ko nema ispravne akreditive za sastanak.

Ukoliko je voditelj sastanka omogućio čekaonicu, moraćete da čekate dok vas voditelj sastanka ne primi na sastanak. Ukoliko čekate u čekaonici, nemojte se prebacivati na neki drugi ekran jer ako to uradite, vaš zahtev za pridruživanje će biti otkazan.

Ponovno pridruživanje sastanku

Ako iz bilo kog razloga morate da privremeno napustite Lync ili da prekinete vezu, možete se ponovo pridružiti ako kliknete na dugme Ponovo se pridruži u obaveštenju.

Napomena: Ako niste bili u Lync aplikaciji kada ste prekinuli vezu, možete videti obaveštenje da se prekinula veza, ali ćete morati da se vratite u Lync aplikaciju i kliknete na dugme Ponovo se pridruži.

Nastavljanje razgovora

Da biste nastavili razgovor tamo gde ste ga napustili, dodirnite ikonu Razgovori na dnu ekrana programa Lync, pomerajte se nadole kroz spisak dok ne pronađete razgovor koji želite da nastavite, a zatim dodirnite spisak tog razgovora. Lync će poslati novi poziv svim osobama koje su bile u originalnom razgovoru.

Vrh stranice

Povezani sadržaj

Šta možete da radite na audio ili video sastanku

Upravljanje opcijama Wi-Fi za VoIP

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×