Koristite aplikaciju Microsoft OneDrive na iPad, iPhone ili iPod Touch uređaju da biste radite sa uslugom OneDrive za poslovne ili školske naloge, kao i sa OneDrive za kućni nalog.

Otpremajte datoteke, radite sa OneDrive za posao ili školu i premeštajte ih na isti način u aplikaciji iOS kao što to radite sa OneDrive za kuću. Da biste saznali više, pogledajte otpremanje datoteka ili fotografija OneDrive na iOS.

Prijava

Da biste dodali lični nalog, na stranici za prijavljivanje unesite Microsoft nalog. Da biste dodali OneDrive za posao ili školu nalog, unesite adresu e-pošte koju koristite za preduzeće, školu ili drugu organizaciju.

Napomene: 

  • Ako imate problema sa prijavljivanjem pomoću poslovnog ili školskog naloga, pokušajte da se prijavite na sajtu OneDrive.com ili se obratite IT sektoru.

  • Da biste promenili ili resetovali OneDrive lozinku, prijavite se na svoj nalog na mreži na sajtu account.microsoft.com/security.

Možete da imate i lični nalog i OneDrive za posao ili školu nalog.

Dodavanje OneDrive za posao ili školu naloga

Možete da dodate nalog OneDrive za poslovni ili školski nalog u aplikaciju OneDrive za iOS, ako vaša organizacija koristi OneDrive u Microsoft 365.

  1. Otvorite aplikaciju OneDrive i dodirnite ikonu „Ja“ Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS u gornjem levom delu ekrana.

  2. Dodirnite stavku Dodaj nalog.

  3. Na ekranu za prijavljivanje unesite adresu e-pošte i lozinku koje koristite za preduzeće, školu ili drugu organizaciju.

    Kad vaša organizacija koristi SharePoint 2013, SharePoint Server 2016 ili SharePoint Server 2019, proces prijavljivanja razlikuje se od procesa u usluzi Microsoft 365. Na ekranu za prijavljivanje dodirnite stavku Imate li URL adresu SharePoint servera? Zatim unesite veb adresu svog SharePoint servera da biste nastavili sa procesom prijavljivanja. Veb adresa, koja se naziva i URL, može da izgleda ovako: http://portal.

Napomene: 

  • Da biste se prijavili u OneDrive za posao ili školu, organizacija treba da ima kvalifikovani SharePoint u sistemu Microsoft 365 ili Microsoft 365 poslovni plan pretplate ili vaša organizacija mora da ima vlastitu primenu sistema SharePoint Server.

  • Ne možete da se prijavite sa više poslovni ili školski nalog iz iste organizacije.

Ako imate problema sa prijavljivanjem na poslovni ili školski nalog nalog, pokušajte da se prijavite na https://portal.office.com/onedrive ili se obratite IT sektoru vaše organizacije.

Prebacivanje iz jednog naloga u drugi

Da biste se OneDrive naloga za kuću i OneDrive za posao ili školu naloga ili između više OneDrive za posao ili školu naloga, otvorite aplikaciju, dodirnite Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS ikonu "Ja" u gornjem levom delu ekrana, OneDrive za posao ili školu zatim dodirnite ime naloga koji želite da koristite.

Snimak ekrana prebacivanja između naloga u aplikaciji OneDrive za iOS

U aplikaciju OneDrive možete da dodate samo jedan lični nalog. Da biste otvorili drugi lični nalog, dodirnite ikonu „Ja“ Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS u gornjem levom delu ekrana, dodirnite nalog sa kog želite da se odjavite, a zatim dodirnite stavku Odjavi se sa ovog naloga. Zatim se ponovo prijavite pomoću naloga koji želite da koristite.

Korišćenje koda

Možete da postavite četvorocifreni kod da biste sprečili druge korisnike iOS uređaja da pristupe vašem OneDrive za posao ili školu nalogu. Da biste to uradio, otvorite aplikaciju, dodirnite ikonu "Ja" Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS u gornjem levom delu ekrana, dodirnite Postavke OneDrive postavke , a zatim dodirnite preklopno dugme "Kod" da biste ga uključili i uneli kod.

Odjavljivanje sa naloga

Da biste se OneDrive sa naloga za kuću ili OneDrive za posao ili školu naloga, otvorite aplikaciju, dodirnite ikonu Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS "Ja" u gornjem levom delu ekrana i izaberite nalog sa kojih želite da se odjavite. Kada izaberete nalog, dodirnite stavku Postavke OneDrive postavke > Lično ili ime OneDrive za posao ili školu naloga > Odjavi se.

Informacije o podršci

Aplikacija OneDrive zahteva iOS 12.0 ili kasniju. Aplikacija može da se poveže sa SharePoint u sistemu Microsoft 365 preduzećem Microsoft 365 (Enterprise, Education, Government i Dedicated), SharePoint Server 2019, SharePoint Server 2016 i SharePoint 2013. Windows potvrdu identiteta (NTLM) i potvrdu identiteta zasnovanu na obrascima podržane su za sisteme SharePoint Server 2019, SharePoint Server 2016 i SharePoint 2013, koje se nazivaju i SharePoint 2013 i na osnovu toga što se oni nazivaju imisleno. Za lokalne sisteme ne podržavamo: Active Directory Federation Services (ADFS), Kerberos, osnovnu potvrdu identiteta, potvrdu identiteta sa digestom, samo potpisano Secure Sockets Layer (SSL) šifrovanje ili više tipova potvrde identiteta u jednoj zoni. Aplikacija podržava sve jezike SharePoint podršku. Listu jezika pogledajte u instaliranje ili deinstaliranje jezičkih paketa za SharePoint Servere 2016 i 2019.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×