Prijavljivanje na program Lync 2010 i odjavljivanje iz njega

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Pokretanje softvera za komunikaciju Microsoft Lync 2010 i prijavljivanje na njega obavlja se u samo nekoliko koraka. Možete i da podesite Lync 2010 tako da se automatski pokreće (ako vaš tim podrške to nije već uradio).

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Pokretanje programa Lync 2010 i prijavljivanje

Ako ste već prijavljeni na mrežu organizacije, dovoljno je da pokrenete Lync 2010 i da se prijavite.

  1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Lync i izaberite stavku Microsoft Lync 2010.

  2. Kao što je navedeno u sledećem odeljku, program Lync 2010 će vas možda automatski prijaviti, ali ako se to ne desi unesite ime za prijavljivanje. Ime za prijavljivanje je obično poslovna adresa e-pošte, npr. neko@contoso.com.

  3. (Opcionalno) Izaberite neki status prisustva da bi vaši kontakti znali do koje mere ste dostupni. (Opcionalno) Prema podrazumevanim podešavanjima, Lync automatski postavlja vaš status na osnovu trenutne aktivnosti ili Microsoft Outlook kalendara.

  4. Kliknite na dugme Prijavi se.

Vrh stranice

Podešavanje programa Lync 2010 da se automatski pokreće

Ako tim podrške već nije konfigurisao Lync da se automatski pokreće, možete da ga podesite tako da se automatski pokreće kada se prijavite na operativni sistem Windows.

  1. U glavnom prozoru programa Microsoft Lync kliknite na dugme Opcije Dugme „Opcije programa Lync“ , kliknite na stavku Lično, pa unesite novu adresu u polje Adresa za prijavljivanje.

  2. Da bi izmene bile primenjene, odjavite se iz programa Lync, pa se ponovo prijavite. U glavnom prozoru programa Lync izaberite meni dostupnosti ispod svog imena i kliknite na dugme Odjavi se.

Vrh stranice

Odjavljivanje sa programa Lync 2010

Iako možete da zatvorite glavni prozor programa Lync da biste oslobodili prostor na radnoj površini, preporučljivo je da Lync bude aktivan u pozadini. Na primer, ako ste pozive na fiksni telefon preusmerili na Lync, telefon vam neće raditi ako se odjavite sa programa Lync.

Na raspolaganju su vam dve opcije za odjavljivanje.

  • U glavnom prozoru programa Lync izaberite meni dostupnosti ispod svog imena i kliknite na dugme Odjavi se.

  • Na sistemskoj traci poslova trake zadataka kliknite desnim tasterom miša na ikonu programa Lync, pa kliknite na Izađi.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×