Prikaz alternativnog kalendara

Outlook za Microsoft 365, Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ova opcija se primenjuje na bilo koji jezik koji omogućava na alternativni kalendar: arapski, engleski, hebrejski, Hindi, kineski, japanski, korejski i tajski.

Kratak i Dugački format datuma formate, na primer, 11/01/2018 ili 1 novembar 2018, pratite formate datuma koja je izabrana u postavkama operativnog sistema. Jezik mesec i dan u sedmici imena zavisi od zemlje/regiona izabran u postavci Region i jezik u operativnom sistemu Windows i u kalendaru izabranom u operativnom sistemu. Kao rezultat, možete da vidite alternativni jezik ili engleski gregorijanski kalendar imena meseci ili prevedena imena meseci.

U ovom članku

Alternativni prikaz kalendara

Prikaz mesečnog kalendara

Na prikaz mesečnog kalendara utiču postavke kalendara u operativnom sistemu.

Možete da vidite oba formata kalendara u ovom prikazu. Ako je ova opcija izabrana, primarni kalendar se pojavljuje sa desne strane svake ćelije, a alternativni kalendar sa leve strane. Na prvu ćeliju će biti imena oba meseca, a na početak svakog meseca u svakoj oblikovanje će se prikazati na odgovarajuće ime meseca.

Prikaz sedmičnog kalendara

U postavci smer kalendara zdesna nalevo, prvi dan je u gornjem desnom uglu, a poslednji dan je u donjem levom uglu. Ovo je suprotna rasporeda zdesna nalevo. Ovaj primer prikazuje zdesna nalevo sedmični prikaz sa Hidžra kao primarni kalendar, a gregorijanski alternativnog kalendara.

Sedmični kalendar u kojem je Hidžra glavni, a gregorijanski pomoćni kalendar

Prikaz alternativnog kalendara

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Kalendar.

  2. U okviru Opcije kalendarapotvrdite izbor u polju za potvrdu Omogućavanje alternativnog kalendara .

  3. Izaberite željeni jezik sa liste.

  4. U drugoj listi izaberite željenu opciju kalendara.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije, a zatim Opcije kalendara.

  2. U okviru Više opcija potvrdite izbor Omogući alternativni kalendar.

  3. Izaberite željeni jezik sa liste.

  4. U drugoj listi izaberite željenu opciju kalendara.

Napomena: Opozovite izbor Omogući alternativni kalendar da više ne biste prikazivali dva kalendara.

Vrh stranice

Prikaz dva kalendara

Možete da prikažete informacije za dva kalendara za dnevni/sedmični/mesečni prikaz u modulu Kalendar. U sedmičnom i mesečnom prikazu će informacije iz oba kalendara biti dostupne u svakoj ćeliji dana.

primarni kalendar informacije se prikazuju u gornjem desnom uglu ćelije dana. Alternativni kalendar informacije se prikazuju kao nedostupne u gornjem levom uglu ćelije dana.

Napomene: 

  • Kada primarni kalendar nije gregorijanski, format alternativnog kalendara zavisi od postavka zemlje/regiona u postavkama Windows Region i jezik . To može biti dostupna gregorijanski kalendar formatima za te zemlje/regiona.

  • Kada koristite dva kalendara, svaki kalendar možete da prikažete u njegovom prikazu dan/sedmica/mesec. Neki prikazi mogu da daju informacije iz oba kalendara. Osim toga, informacije o datumu u tabelarnom prikazu mogu biti prikazane za oba kalendara.

Vrh stranice

Raspored kalendara zdesna nalevo

Outlook podržava sleva nadesno i zdesna nalevo raspored kalendara. Ovaj raspored utiče na dnevni/sedmični/mesečni prikaz. Raspored kalendara zdesna nalevo prikazuje radne dane sedmičnog i mesečnog prikaza u prikazu preslikanu u poređenju sa rasporedom sleva nadesno. Prvi dan u sedmici prikazuje na desno i dana inkrement dok radite sa leve. Navigator datuma podržava oba rasporeda. Kada više navigatora datuma da biste prikazali više informacija o mesecima, raspored ovih meseci može biti sleva nadesno ili zdesna nalevo.

Karakteristike prikaza zdesna nalevo u navigatoru datuma

Navigator datuma mogu se prikazati u nekoliko prikaza, u zavisnosti od izbora primarni kalendar i raspored.

Gregorijanski kalendar sa rasporedom sleva nadesno
Navigator datuma u kome je glavni kalendar gregorijanski i raspored kalendara sleva nadesno.
Hidžra kalendar sa rasporedom zdesna nalevo
Navigator datuma sa glavnim Hidžra kalendarom i rasporedom kalendara zdesna nalevo.

Outlook koristi skraćenice u navigatoru datuma za imena dana u sedmici.

Karakteristike prikaza zdesna nalevo i analizator datuma

Možete da navedete datume u više formata, uključujući navođenje datuma pomoću engleski imena dana i meseci ili pomoću imena dana i meseci alternativni jezik. Analizator datuma podržava arapski, engleski gregorijanski, hebrejskog i samo za arapski Hidžra imena meseci. Ako otkucate datuma pomoću formata broja mesec/dan/godina, analizator datuma će vas odvesti do datuma u ovom ili primarni kalendar. Međutim, možete da navedete određeni datum pomoću imena meseci koje pripadaju alternativni kalendari analizator datuma će vas odvesti do tog dana.

Možete da upišete određeni datum iz glavnog ili alternativnog kalendara, a analizator datuma će moći da interpretira i premesti kalendar na taj datum.

Na primer, ako je primarni (sistem) kalendar gregorijanski i na pomoćni je Hidžra kalendar, a u polje " datum " u dijalogu Idi na datum otkucate 2/1/99 , za januar je kao 2 januar 1999. Ako je primarni kalendar Hidžra umesto toga, za januar je kao Raščlanjeni Hidžra datum .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×