Prikaz dve stranice širine

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koncept „širine dve stranice” može da bude malo zbunjujuće, tako da pre nego što ste pređe na poslednji odeljak o tome kako da prikažete Uporedni prikaz dve stranice, možda ćete želeti da pogledamo prva dva odeljka koji definišu koncept.

Je širina i dve stranice

Dvostranični prikaz je štampanja konvenciju koja predstavlja prvi i poslednji stranice u povezanom ili Presavijena projekta kao što su knjige, brošure, biltena ili čestitka. Često stranice u dvostranični prikaz jedni drugima u ogledalu.

Na primer, stranica 2 i 3 od ovo bilten na četiri čine dvostranični prikaz.

Two-page spread in a newsletter

Ako uporedite lokacije brojeve stranica, pokrenuto i margina na stranicama 2 i 3, možete da vidite tu stranicu 3 je preslikanu kopiju stranice 2.

Ne sve širinama dve stranice su preslikane stranice raspored, međutim.

Two-page spread in a top fold greeting card

U ovom čestitke koja se otvara sa dna na vrh, unutrašnje kartice je dvostranični prikaz.

Razvrstavanje stranica (kontrola u donjem desnom uglu prozora publikacije koja se sastoji od ikona u obliku stranice) izgleda isto za bilten na četiri i čestitku.

Page Sorter with two-page spread

U bilten, svaka stranica predstavljena jednom ikonom stranice u Razvrstavanje stranica. U čestitki se svaka površina koja sadrži jedinstveni sadržaj se smatra stranice. Obratite pažnju na izgled ikone za 2 i 3 kao naporedne stranice.

Nije širina i dve stranice

Dvostranični prikaz nije bilo koje dve stranice u publikaciji. Na primer:

 • U publikacijama kao što su razglednice i brošure koje imaju prednja i zadnja strana, obe strane nisu dvostranični prikaz. Svaku stranu ima sadržaj, ali sa strane ne treba da se prikažu u isto vreme.

  Front side of a post card publication

  Možete prikazati prednju ili zadnju stranicu razglednice.

  Razvrstavanje stranica za razglednice izgleda kao što je sledeći.

  Page Sorter without two-page spreads

  Prednja i zadnja strana kartice su predstavljene ikonom stranice. Čak i ako ste podesili publikaciji razglednice za Uporedni prikaz dve stranice, nećete moći da vidite obe strane razglednica u isto vreme.

 • Web publikacije se sastoji od niza pojedinačnih stranica koje se ne mogu se prikazati kao Uporedni prikaz dve stranice.

  Napomena: Da biste saznali ako se nalazite u Web publikaciji, pogled na naslovnoj traci. Prikazuje ili štampanje publikacije ili Veb publikacije, u zavisnosti od tipa publikacije koji ste otvorili.

  Three Web pages from a Web publication

  Na Veb lokaciji, svaka stranica zasebno. Nema smisla da dizajnirate dve Veb stranice, kao da nekoga da ih gledaju u isto vreme. Kada otvorite Web publikaciju, stoga, Širine dve stranice opcija nije dostupna u meniju Prikaz .

Savet  U razglednice, brošure i Web publikacije, možete da vidite dve stranice u isto vreme, tako da možete da radite na sadržaj. Ako želite da prikažete dva ili više stranica u isto vreme, tako da možete da ih vidite u odnosu na neku drugu, da to uradite u Pregledu pre štampanja. U meniju datoteka izaberite stavku Pregled pre štampanja. Kliknite na dugme Više stranica , a zatim odaberite broj stranica koje želite da prikažete.

Kako da prikažem Uporedni prikaz dve stranice?

 • U meniju Prikaz izaberite stavku Širine dve stranice.

 • Ako ne vidite Širine dve stranice u meniju Prikaz , radite u Web publikaciji. Uporedni prikaz dve stranice možete da prikažete u Web publikacije.

 • U publikacijama kao što su razglednice i brošure, ne možete da prikažete prednja i zadnja strana publikacije u isto vreme. Izbor Širine dve stranice neće imati efekta.

 • Publikacija mora imati najmanje tri stranice mogli da vidite rezultate izabrati Širine dve stranice.

 • U publikaciji sa više stranica, ako želite da saznate na prvoj stranici, možda nećete primetiti efekte izabrati Širine dve stranice. Na Razvrstavanje stranica, kliknite na ikonu za stranice sa 2 i 3 da biste videli dvostranični prikaz.

 • Ne možete da vidite dve stranice koje nisu uzastopne u isto vreme.

 • Da biste se vratili u prikaz jedne stranice istovremeno, u meniju Prikaz opozovite izbor u polju za potvrdu Širine dve stranice .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×