Prikaz grešaka i poruka generisanih na serveru u oknu zadataka kontrolora dizajna

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prilikom dizajniranja predloška obrasca, možete da kreirate predložak obrasca koji se mogu otvoriti ili popuniti Microsoft Office InfoPath 2007 ili u Veb pregledaču. Ako predložak obrasca možete otvoriti i popuniti pomoću pregledača, to se zove predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem. Ovaj tip predloška obrasca možete zatim biti omogućenih za pregledač kada se objavi na serveru na InfoPath Forms Services.

Probleme sa kompatibilnošću povezan sa predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem su Office InfoPath 2007 i prikazani u oknu zadataka Kontrolora dizajna . Na primer, ako vaš predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem sadrži nepodržane kontrole kao što su kombinovani okvir, okno zadatka će prikazati grešku. Određene tipove probleme vezane za server ne pojavljuju se u oknu zadataka Kontrolora dizajna podrazumevano. Umesto toga, oni su otkrivena samo kada predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem objavite na serveru na InfoPath Forms Services. Na primer, možete da primate obaveštenja o dizajn odluke koje negativno utiču na performanse obrasca u pregledaču. Ovaj tip obaveštenja obično se pojavljuje samo kada objavite predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem kada pokušavate da pregledač omogućite ga na serveru.

Ako potvrdite izbor u polju za potvrdu Proveri na serveru u oknu zadataka Kontrolora dizajna , možete da prikažete greške generisanih na serveru ili poruke pored neke greške i poruke koje otkrije InfoPath. Sve greške i poruke pojavljuju se u oknu zadataka Kontrolora dizajna ili odmah nakon što ste objavili predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem koji sadrži probleme ili bilo koje vreme možete kliknite na dugme Osveži u oknu zadataka Kontrolora dizajna .

Ova funkcija je korisna zato što omogućava da potencijalne probleme dok ste u procesu dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem se odnosi na kraju, nakon što ste već objavili predložak obrasca.

 1. Da biste otvorili okno zadataka Kontrolor dizajna , u meniju Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna .

 2. U oknu zadataka Kontrolora dizajna , potvrdite izbor u polju za potvrdu Proveri na serveru .

  Napomena: Ako vaš predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem nikada ne objavljeni, će možda biti zatraženo da unesete lokaciju servera. Da biste to uradili, kliknite na dugme Promeni postavke kompatibilnosti na vrhu okna zadatka, a zatim otkucajte lokaciju na serveru u odeljku Kompatibilnost pregledača u dijalogu Opcije obrasca .

  Ako server otkrije probleme sa predloškom obrasca kompatibilnog sa pregledačem, greške i poruke može da se pojavi u okviru Optimizacija pregledača ili Kompatibilnost pregledača (verifikuje na serveru) naslova u oknu zadataka Kontrolora dizajna .

  Sledeća tabela opisuje razlika između greške i poruke u oknu zadataka Kontrolora dizajna .

  Ikona

  Tip

  Opis

  Slika ikone

  Greška

  Predložak obrasca neće funkcionisati ispravno. Trebalo bi da otklonite greške pre objavljivanja predloška obrasca.

  Slika ikone

  Poruka

  Predložak obrasca možda neće funkcionisati kao što je očekivano. Poruke su manje ozbiljno od grešaka. Možete da odaberete da li ćete poruke pre objavljivanja predloška obrasca.

 3. Kliknite na tekst pored greške ili poruku koju želite da biste rešili problem. Kada to uradite, obično se dešava neku od sledećih stvari:

  • Ako se problem dobija nepodržanu kontrolu ili drugog objekta u predlošku obrasca, InfoPath automatski bira tu kontrolu ili objekat za vas. Da biste dobili više detalja o problemu, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu ili objekat u predlošku obrasca, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Više detalja .

  • Ako se problem nepodržane postavke – na primer, ako vaš predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem sadrži uloge, koje ne funkcionišu u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem – InfoPath prikazuje upozorenje više opisno koji objašnjava problem.

 4. Pregledajte greške i njihovo rešavanje.

 5. Pregledajte poruke i odlučite da li treba da ih otklonite.

 6. Da biste ažurirali listu grešaka i poruka kako biste ih otklonite, kliknite na dugme Osveži.

  Savet: Dugme " Osveži " ažurira InfoPath i generisanih na serveru greške i poruke. Da biste sprečili servera greške i poruke u oknu zadataka Kontrolora dizajna , opozovite izbor u polju za potvrdu Proveri na serveru , a zatim ponovo kliknite na dugme Osveži .

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×