Prikaz i otvaranje SharePoint datoteka pomoću istraživača datoteka

Prikaz i otvaranje SharePoint datoteka pomoću istraživača datoteka

Više se ne preporučuje "Otvori SharePoint" (u klasičnom prikazu) i Prikaži u istraživaču datoteka (u modernom iskustvu). 

Preporučujemo da koristite Dugme "Sinhronizuj" SharePoint. sinhronizaciju umesto stavke Otvori pomoću programa Explorer

Bilo da koristite Chrome, Microsoft Edge ili neki drugi pregledač, sinhronizacija je brži i pouzdaniji metod za postavljanje datoteka SharePoint u fascikle koje možete da vidite u istraživaču datoteka. 

Komanda Sinhronizuj dostupna je iznad biblioteke dokumenata:

Snimak ekrana koji prikazuje dugme „Sinhronizuj“ u SharePoint biblioteci.

Kako se sinhronizuju SharePoint i fascikle

Pogledajte video u 90 sekundi o osnovama korišćenja funkcije "Sinhronizacija" na SharePoint datotekama i fasciklama.

Detaljnija uputstva možete da vidite u SharePoint i Teams datoteke sa računarom.

Šta da radite ako je Internet Explorer vaš pregledač

Tehnologija "ActiveX" koja se nalazi u okviru "Otvori uz Explorer" relativno je stara i vremenom postaje manje pouzdana. Pa je, čak i u programu Internet Explorer 11, opcija "Otvori u programu Explorer" ponekad zasivučena. Ako je Internet Explorer vaš pregledač, možete da koristite sinhronizaciju da biste ostvarili pouzdanije rezultate. Uputstva možete SharePoint sinhronizovanje Teams datoteka sa računarom.

Međutim, ako želite da nastavite da koristite stavku Otvori pomoću programa Explorer,pročitajte sledeće odeljke ovog članka. Prvi odeljak može da vam pomogne u rešavanju problema ako otvaranje programa Explorer nije dostupno. 

Napomena: Microsoft 365 aplikacije i usluge neće podržavati Internet Explorer 11 od 17. avgusta 2021. Saznajte više. Imajte na umu to da će Internet Explorer 11 ostati podržani pregledač. Internet Explorer 11 je komponenta operativnog sistema Windows i sledi Smernice za životni ciklus za proizvod ka kom je instaliran. 

 Izaberite naslov u nastavku da biste ga otvorili i videli detaljne informacije.

Evo četiri moguća razloga, zajedno sa uputstvima za ispravljanje svakog problema.

 • Ne koristite pregledač koji podržava kontrole ActiveX koristite.    Otvaranje u programu Explorer funkcioniše samo u Internet Explorer 10 ili 11. U Windows 10 pregledač Edge je podrazumevani pregledač, ali instaliran je i Internet Explorer 11. Otvaranje u programu Explorer ne funkcioniše uz Edge, Chrome ili Firefox. Možete da koristite Internet Explorer da biste preneli datoteke, a zatim da se vratite na korišćenje željenog pregledača (ako ne IE).

 • Internet Explorer ima ActiveX su kontrole ili dodaci blokirani.    U programu Internet Explorer 11 pritisnite ALT+T na tastaturi. U meniju Alatke, ako pored stavke filtriranje postoji provera ActiveX, pritisnite X da biste je isključili. Možete i da izaberete stavke Alatke, izaberite stavkuBezbednost , a zatim stavku ActiveX Filtriranje.

 • Koristite 64-bitnu verziju programa Internet Explorer.    ActiveX su samo 32-bitne tehnologije. Ne pokreću se u 64-bitoj verziji programa Internet Explorer. U programu Internet Explorer 11 postoji samo jedan pregledač i on se automatski prebacuje na 32-bitnu za ActiveX kontrole. Međutim, ako koristite 64-bitnu Internet Explorer 10, morate se prebaciti na 32-bitnu verziju. Da biste proverili verziju, pritisnite ALT+H, a zatim pritisnite taster A za Više o programu Internet Explorer.

 • Programski SharePoint programski dodaci nisu instalirani.    U programu Internet Explorer izaberite stavku Alatke, a zatim stavku Upravljanje dodacima. Uverite se da imate instalirane i omogućene ove dodatke:

  Ime

  Publisher

  Status

  SharePoint Export Database Launcher

  Microsoft Corporation

  Omogućeno

  SharePoint OpenDocuments klasa

  Microsoft Corporation

  Omogućeno

  SharePoint Stssync Handler

  Microsoft Corporation

  Omogućeno

 • The Windows WebClient nije pokrenut    Windows WebClient pruža podršku za Windows i ActiveX da komuniciraju saSharePoint bibliotekama. Podrazumevano je uključena i pokrenuta u programu Windows. Ako nije pokrenut, možda ćete imati problema sa korišćenjem funkcije Otvori pomoću programa Explorer. WebClient je deo programa Internet Explorer. Da biste se uverili da je WebClient pokrenut, pratite ove korake.

  1. Pritisnite dugme Windows taster + R, otkucajte service.msc, a zatim pritisnite taster Enter.

  2. U dijalogu Usluge pronađite WebClient. Ako ne možete da je pronađete, izaberite stavku Ime da biste sortirali listu po abecednom redu.

  3. Proverite u okviru Status da biste se uverili da piše Pokrenuto. U protivnom, kliknite desnim tasterom miša na stavku WebClienti izaberite stavku Start.

  Windows Services dialog with WebClient highlighted

Napomena: Istorija verzija se ne kopira kada koristite opciju Sinhronizuj ili Otvori pomoću programa Explorer. Samo se najnovije ili objavljene verzije dokumenata kopiraju ili premeštaju. Više informacija potražite u članku Zašto se ne sinhronizuje ili Otvori u programu Explorer kopira ili premešta moje informacije o izdavaštima?

Istraživač datoteka je Windows koji koristite na radnoj Windows datotekama. Možete da otvorite biblioteke SharePoint u istraživaču datoteka i da premestite ili kopirate datoteke i fascikle iz fascikli radne površine SharePoint . Možete i da otvorite više SharePoint datoteka u istraživaču datoteka i kopirate ili premeštate fascikle između njih.

Napomena: Ako imate omogućeno odjavu, možda ćete morati privremeno da ga onemogućite da biste preuzeli više datoteka. Više informacija potražite u članku Podešavanje biblioteke tako da zahteva odjavu datoteka.

 1. U SharePoint otvorite biblioteku dokumenata sa datotekom ili fasciklama koje želite da premestite ili kopirate.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • USharePoint u sistemu Microsoft 365 (dok koristite Internet Explorer), izaberite meni Prikaz, a zatim izaberite stavku Prikaži u istraživaču datoteka.

   Meni "Svi dokumenti" sa istaknutom stavkom "Otvori u istraživaču datoteka"
  • USharePoint Server 2019,SharePoint Server 2016, SharePoint Server 2013 ili SharePoint Server 2010 (dok koristite Internet Explorer), izaberite karticu Biblioteka ,a zatim izaberite stavku Otvori pomoću programa Explorer.

   SharePoint 2016 Otvori uz Explorer u programu IE11
  • U SharePoint Server 2007 stavku Radnje u programu Slika menija , a zatim izaberite stavku Otvori u programu Windows Explorer.

   Opcija menija "Otvori u programu Windows Explorer" u okviru "Radnje"

  Napomena: Prikažite u istraživaču datoteka, Otvori u programu Exploreri Otvori u programu Windows Explorer radi samo sa Internet Explorer 10 ili 11.

 3. Pored otvaranja u istraživaču datoteka, SharePoint biblioteku može da otvori i na drugoj kartici u klasičnom SharePoint režimu. Ovaj prozor biblioteke možete zanemarili ili zatvoriti.

  Možda će se pojaviti iskačući iskoš koji vas pita da li biste radije da sinhronizujete biblioteku. To je na vama. Kada otvorite biblioteku u istraživaču datoteka, fascikla na računaru je privremena. Ako koristite sinhronizaciju, dobijate neograničitu fasciklu koja ostaje sinhronizovana sa bibliotekom dokumenata. Više informacija potražite u članku Sinhronizacija SharePoint datoteka pomoću aplikacije OneDrive aplikacija za sinhronizaciju .

 4. Ako se pojavi dijalog "Bezbednost u programu Internet Explorer", izaberite stavku Dozvoli. Takođe možete da potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne prikazuj upozorenje za ovaj program.

 5. Otvorite odredišnu fasciklu dokumenta i ponovite 2. korak.

 6. Sada kada su obe biblioteke dokumenata otvorene u istraživaču datoteka – izvoru i odredištu – možete da kopirate ili premeštate datoteke i fascikle između njih.

  Rasporedite dva prozora tako da možete da ih kopirate ili premeštate sa prozora na prozor. Na ekranu možete da prikažete obe stavke uz ove korake:

  • Izaberite izvorni prozor i pritisnite dugme Windows taster Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 + Strelica nalevo. Prozor bi trebalo da se ukoči sa leve strane ekrana.

  • Ponovite ovo sa odredišnim prozorom, ali pritisnite taster Windows taster Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 + Strelica nadesno da biste je udužili na desnu stranu ekrana. Oba prozora bi sada trebalo da budu vidljiva.

   Postavljanje ustranih fascikli u programu Explorer

  Takođe možete jednostavno da im veličinu prozora preklonite i da ih preklapate.

  Preklapanje fascikli u Windows
 7. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste kopirali, izaberite fascikle i datoteke u izvoru , kliknite desnim tasterom miša i izaberite Kopiraj ilipritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C da biste kopirali.

   Kliknite desnim tasterom miša i izaberite kopiraj
  • Da biste je premestili, izaberite fascikle i datoteke u izvoru, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Iseci ilipritisnite kombinaciju tastera Ctrl+X da biste isekli.

   Kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku "iseci" da biste premestili datoteku

   Ako premeštate datoteke, takođe možete da izaberete i prevučete datoteke iz jednog prozora istraživača datoteka u drugi, umesto da koristite iseci i nalepite.

  Napomena: Ako biblioteka koristi sastavljanje verzija, dobijate samo objavljene ili najnovije dokumente. Ne možete da premestite ili kopirate prethodne verzije. Više informacija potražite u članku Zašto se ne sinhronizuje ili Otvori u programu Explorer kopira ili premešta moje informacije o izdavaštima?

 8. U odredišnoj fascikli kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Nalepiili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V.

  Kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku "Nalepi"

  Napomena: Ako ne vidite stavku Nalepi , vratite se u izvornu fasciklu, istaknite datoteke i fascikle koje želite, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Iseciilikopiraj.

  kopiranje datoteka između dva prozora istraživača datoteka
 9. Kada kopirate ili premestite sve datoteke koje želite, zatvorite oba prozora istraživača datoteka. Sve promene datoteka ili fascikli koje napravite automatski se otpremaju na SharePoint .

 10. Vratite se u odredišnu biblioteku u SharePoint . Ako se nove datoteke, fascikle ili promene još uvek nisu pojavile, osvežite stranicu.

  Prazna biblioteka

  Pre kopiranja datoteka

  Biblioteka sa datotekama kopiranim iz istraživača datoteka

  Nakon kopiranja datoteka

Pored korišćenja programa Open With Explorer, bibliotekumožete i da sinhronizujete sa radnom površinom. Kada se sinhronizujete, dobijate neograničinu kopiju SharePoint biblioteke na radnoj površini. Datoteke možete da sačuvate direktno u sinhronizovanoj fascikli i one se automatski otpremaju u SharePoint biblioteci sa kojoj se sinhronizuje.

Možete da sinhronizujete izvorne i odredišne biblioteke i da radite između njih. Više informacija potražite u članku Sinhronizacija SharePoint datoteka pomoću aplikacije OneDrive aplikacija za sinhronizaciju .

Da biste saznali kako da otpremite datoteke, Otprema datoteke i fascikle u biblioteku dokumenata. 

Ako morate da imate uključene informacije o načinu verzija kada premestite datoteku iz jedne SharePoint u drugu, koristite komandu Premesti u. Za više detalja, čitajte dalje.

Versioning is part of a SharePoint library. Verzije i praćenje se skladište u samim SharePoint podataka, a ne u datotekama. Umesto da zamenjujte starije datoteke kada prijavite novu verziju, SharePoint skladišti starije datoteke, kao i novije i razlikuje se između njih pomoću brojeva verzija. Datoteke su i dalje zasebne i prate se u biblioteci, ali verzije su samo u SharePoint biblioteci.

Dijagram skladištenja verzija

Sinhronizovanje i otvaranje pomoću programa Explorer radi sa datotekama koje sadrže samo metapodatake neophodne za tu pojedinačnu datoteku, na primer datum izmene ili autora. Kada kopirate pomoću funkcije "Otvori pomoću programa Explorer",ona može samo da kopira ili premešta datoteke i njihove trenutne informacije. Dodatne informacije i druge datoteke SharePoint nisu uključene.

Ako koristite SharePoint , komanda Premesti u premešta istoriju verzija dok radi unutar biblioteke. Premesti u zadržava sastavljanje verzija zato što postoji samo jedna kopija datoteke i strukture. Kada SharePoint datoteku iz fascikle u biblioteku sa premesti u ,ona obuhvata verzije i informacije o praćenju.

Međutim SharePoint Kopiraj u komandu kopira se samo najnovija datoteka. To sprečava razdvajanje istorije na dve lokacije. Možete da ažurirate bilo koju datoteku, ali promene se odražavaju samo na tu datoteku.

Ako kopirate datoteke da biste zadržali rezervnu kopiju i želite da sačuvate pravljenje verzija, razmislite o korišćenju rezervne kopije na SharePoint serveru umesto da ručno kopirate. Na taj način, ako se nešto dogodi sa vašim trenutnim datotekama, rezervna kopija SharePoint može da se preuzme. Pogledajte Najbolje prakse za vraćanje u prethodnovanje i vraćanje u prethodno SharePoint serveru.

Koja je razlika između stavki "Sinhronizuj" i "Otvori programom Explorer"?

I stavkeSinhronizuj i Otvori pomoću programa Explorer povežu SharePoint fasciklom na radnoj površini, ali postoji razlika:

 • Stavka Otvori u programu Explorer koristi privremenu fasciklu koja se otvara u istraživaču datoteka. Ta fascikla traje samo dok je ne zatvorite i sadržaj se čuva u SharePoint . Zato vam "Otvori pomoću programa Explorer" pruža jedno vreme pristup biblioteci SharePoint putem fascikli na radnoj površini.

 • Sinhronizacija koristi OneDrive aplikacija za sinhronizaciju za kreiranje trajnije fascikle koju možete da koristite na dnevnom nivou. Sav sadržaj koji dodate, uredite ili uklonite iz biblioteke na SharePoint ili iz fascikle radne površine automatski se sinhronizuje sa drugom lokacijom. Na primer, kada sinhronizujete biblioteku, možete da je sačuvate direktno Word ili Excel fascikli radne površine, a sve se automatski otprema u SharePoint biblioteci. Ako nešto sačuvate u fascikli radne površine dok radite van mreže, sinhronizacija će ažurirati SharePoint biblioteku čim se vratite na mrežu.

  Više informacija o sinhronizaciji potražite u članku Sinhronizacija SharePoint i Teams datoteka sa računarom.

Dodatne informacije

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×