Prikaz ili skrivanje kruga oko nevažećih podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Validacija podataka je dizajnirana da pokazuje poruke i spreči nevažeće unose samo kada otkucate podatke direktno u ćeliji. Međutim, poruka za validaciju se neće pojaviti i ne mogu se uneti nevažeći podaci ako unesete podatke u ćeliju tako što ćete ih kopirati ili popuniti, ako formula u ćeliji izračunava nevažeće podatke u ćeliji.

Možda ćete želeti da koristite alatke za validaciju podataka da biste provjerili radne listove za netačne podatke koji mogu da prouzrokuju neprecizna izračunavanja ili rezultate. Ćelije koje sadrže nevažeće podatke pojavljuju se sa crvenim kružni oko sebe tako da možete lako da pronađete i ispravite sve probleme.

Crveni krug oko nevažećih podataka

Zaokružite nevažeće ćelije

Na kartici Podaci , u grupi Alatke za podatke kliknite na strelicu pored stavke validacija podataka, a zatim izaberite stavku zaokružite nevažeće podatke.

Meni "Validacija podataka"

Excel prikazuje crveni krug oko ćelija koje sadrže nevažeće podatke.

Sve ćelije koje ne zadovoljavaju svoje kriterijume za validaciju podataka zaokružuju se, uključujući vrednosti koje su otkucane, kopirane ili popunjene ćelijama, izračunatih po formulama ili unete po makroima.

Skrivanje krugova za proveru valjanosti

Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste uklonili krug iz jedne ćelije, Unesite važeće podatke u ćeliju.

  • Na kartici Podaci , u grupi Alatke za podatke kliknite na strelicu pored stavke validacija podataka, a zatim izaberite stavku Izbriši krugove validacije.

    Meni "Validacija podataka"

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Pretplata da biste na najbolji način iskoristili vreme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×