Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možete poboljšati prikaz prikaza u listama dodavanjem oblikovanja. Tekst oblikovanja prikaza opisuje elemente koji se prikazuju i njihove stilove prikaza. Imajte u vidu da se podaci na listi ne menjaju.

Svako ko može da kreira i upravlja prikazima na listi može da pristupi oblikovanju prikaza iz postavki liste > prikazu prikaza.

Primer oblikovanog prikaza

Standardni prikaz, bez oblikovanja, ima isti stil za svaki red.

Lista bez primenjenog oblikovanja

Uz oblikovanje prikaza možete da istaknete redove koji zadovoljavaju uslov.

Prikaz liste sa oblikovanjem koje prikazuje žute, crvene i zelene trake

U ovom primeru su primenjeni različiti stilovi za redove na osnovu statusa. Nalepite JSON ispod, uključujući i zagrade {}, u okvir za tekst na tabli Oblikovanje prikaza. Dodajte kolonu pod imenom „Status”“ i unesite „Gotovo“ u jedan red da biste videli primenjen stil.

{
  "schema": "https://developer.microsoft.com/json-schemas/sp/view-formatting.schema.json",
  "additionalRowClass": "=if([$Status] == 'Done', 'sp-field-severity--good', if([$Status] == 'In progress', 'sp-field-severity--low' ,if([$Status] == 'In review','sp-field-severity--warning', if([$Status] == 'Blocked','sp-field-severity--blocked', ''))))"
}

Način izvršavanja

Oblikovanje prikaza se primeni pomoću tekstualnog formata koji se zove JSON. Međutim, ne morate da znate sve o programu JSON da biste oblikovali prikaze. JSON je jezik za definiciju na osnovu teksta koji definiše JSON objekte kao parove za tekst. Na primer, "name": Džon ili "State": WA su objekti.

Najlakši način da koristite oblikovanje prikaza je da počnete od primera i da ga uređujete da biste ga primenili na određeno polje. Postoji primer iznad koje možete da kopirate, nalepite i uredite scenarije.

Potpuna referenca na formatu prikaza liste JSON ima više primera koje možete da kopirate, nalepite i uređujete.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×