Prikazivanje i štampanje formula

Rezultati formule su prikazani u ćelijama radnog lista, dok su formule vidljive samo u okviru za formulu tako da se ne pojavljuju prilikom štampanja. Prikazivanje formula u ćelijama olakšava Pronalaženje ćelija koje sadrže formuleili da provere da li postoje greške.

Pomoću kombinacije brzih ključeva možete da vidite formule umesto rezultata formule u radnom listu.

Vidljive formule na Excel radnom listu

Da biste prikazali formule u svim ćelijama, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ' (taj mali znak za naglašeni akcenat). Kada formule budu vidljive, odštampajte radni list na uobičajen način.

Da biste se vratili na prikaz rezultata formule u svim ćelijama ponovo pritisnite kombinaciju tastera CTRL + '.

Savet: Ako ne možete da pronađete taster sa znakom za veliki akcenat ('), on se često nalazi u gornjem levom uglu na tastatatice, ali ne uvek. Ako je na tastaturi teško da se pronađe, možete da prikažete i sakrijete formule tako što ćete otići na karticu formule i izabrati stavku Prikaži formule. Da biste se vratili na standardni prikaz, ponovo kliknite na dugme.

Formula se pojavljuje samo u Slika dugmeta dok se rezultati pojavljuju u ćelijama radne sveske u Excel za veb. Ali možete da uhvatite ekran ili da iskopirate i nalepite formule u program kao što je Notepad, a zatim da ih odštampate.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×