Prilagođavanje prikaza sastanka

Teams sastanke su redizajnirane tako da dele sadržaj ispred i u centar i istaknu aktivne učesnike. Kada se pridružite Teams sastanku, Teams će pametno predvideti šta ćete želeti da vidite i veličinu sličica i sadržaja učesnika u zavisnosti od scenarija.

Kada neko deli sadržaj kao što je prezentacija, Teams optimizuje raspored kako bi taj sadržaj bio što veći, a pri tom prikazuje i više video učesnika.

alternativni tekst

U režimu zajedno Teams da povećavate veličinu video zapisa tako da možete da vidite lica osoba dok takođe prikazujete deljeni sadržaj.

alternativni tekst

Ovi prikazi sastanka će se podrazumevano prikazivati, ali evo nekih stvari koje možete da prilagodite u sastanku.

Kačenje video zapisa

Da biste se fokusirali na određeni video zapis, kliknite desnim tasterom miša na taj video i izaberite zakači. Video zapis će biti zakačen na vaš prikaz bez obzira na to ko priča. Možete da zakačite koliko god je video zapisa uklonjeno na ekranu. Ako se predomislite, kliknite desnim tasterom miša na taj video i izaberite stavku Otkači.

alternativni tekst

Neka osoba u licu mesta

Ako želite da se fokusirate na određene osobe na sastanku, usmerite ih ka njima da bi svima izgledale veće. Postoji nekoliko različitih načina da to uradite: 

  • Kliknite desnim tasterom miša na sam video osobe i iz menija izaberite stavku U žiži pažnje.

  • Druga mogućnost je da izaberete Prikaži učesnike iz kontrola sastanka da biste videli listu svih učesnika na sastanku. Pronađite ime osobe čiji video zapis želite da istaknete na listi, kliknite desnim tasterom miša na njeno ime i izaberite stavku U žiži pažnje.

Kada budete spremni da završite žig, kliknite desnim tasterom miša ponovo na video osobe i odaberite stavku Zaustavi žig. 

Dock people to the top of the meeting view

Promenite položaj učesnika sastanka na vrh ekrana da biste bolje pazili na kontakt sa drugim osobama dok se sadržaj deli.

Kada ste na sastanku, idite na kontrole sastanka i izaberite Još opcija More options button > Galerija na vrhu.

alternativni tekst

alternativni tekst

Vidite još učesnika

Napomena: Veliki prikaz galerije sa stranicama dostupan je u sklopu javnog programa za pregled i može da proteže dalje promene pre nego što budu javno objavljene. Da biste dobijali pristup ovoj i drugim predstojećim funkcijama, prebacite se Teams javni pregled. 

Veliki prikaz galerije je dostupan kada je uključeno najmanje deset osoba sa uključenim kamerama. Kada se više od 49 učesnika pridruži Teams sastanku, prikažite ih sve u galeriji sa stranicama. U prikazu Velika galerija kontrole <> će se pojaviti na dnu galerije kada postoji više od 49 učesnika.  Koristite ove kontrole navigacije da biste prikazali ili angažovali više video učesnika. 

alternativni tekst

Zamena sadržaja galerijom

Napomena: Zamena sadržaja u prikazu galerije dostupna je u sklopu programa za javni pregled i može da proteže dalje promene pre nego što se javno objavi. Da biste dobijali pristup ovoj i drugim predstojećim funkcijama, prebacite se Teams javni pregled. 

Kada ste na sastanku sa prikazom galerije i neko deli sadržaj, sadržaj se podrazumevano pojavljuje u centru prikaza sastanka i video zapisi se premeštaju sa jedne na drugu ili na drugu stranu. Izaberite video zapise učesnika u prikazu galerije da biste zamenili sadržaj koji se deli sa galerijom. Ova radnja donosi video zapise učesnika u centar prikaza sastanka i premešta sadržaj kao što je deljena radna površina ili PowerPoint prezentacija na stranu ili vrh prikaza sastanka.

Da biste deljeni sadržaj vratili u centar prikaza sastanka, izaberite sadržaj da biste ga ponovo zamenili.

alternativni tekst

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×