Primam 550, 553 ili poruku koja zabranjuje prenos e-porukama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simptom

Kada ste udaljeni od početak i slanje e-poruke pomoću nalog kod kuće e-pošte, e-poruka vrati sa 550, 553 ili poruku o grešci poruku. Isti situacije može doći kada ste van kancelarije i pokušajte da pošaljete e-poruku pomoću naloga e-pošte na poslu.

Rezime

Prenos dolazi kada e-poruku će biti poslata e-adresu čiji domen (ime iza na simbola @, na primer adatum.com) nije obradio Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) ili Odlazni server koji pošiljalac zahteva za isporuku poruke. SMTP servera, morate da se povežete sa drugim SMTP serverom radi prenosa poruke.

Kada šaljete e-poruku koja naiđe na grešku u prenosu, SMTP server e-pošte (server odlazne pošte) može da se vratite e-poruka sa poruku o grešci kao što je nešto od sledećeg:

  • „Poruku mogla neće biti poslata jer nešto primalaca odbio server. Odbijena e-adresa je „<someone@example.com>”. Tema: „< Test >”, nalog: „< Test >”, Server: „<SMTP.primer.com>”, protokol: SMTP, odgovor servera: ' 550 <someone@example.com>... Prenos zabranjen ', Port: 25, Secure (SSL): ne, greška servera: 550, broj greške: 0x800CCC79”.

  • „Poruku mogla neće biti poslata jer nešto primalaca odbio server. Odbijena e-adresa je „< e-adresa >”. Tema „< Test >”, nalog: „< Test >”, Server: „<SMTP.primer.com>”, protokol: SMTP, odgovor servera: '553 žao nam je, domen se ne nalazi na listi dozvoljenih primalaca (#5.7.1)”, Port: 25, Secure(SSL): ne, greška servera: 553, greška Broj: 0x800CCC79”.

Poruka o grešci tačnu mogu razlikovati u zavisnosti od dobavljača Internet usluga (ISP). Neki dobavljači Internet usluga možda neće dati poruku o grešci kada otkriju da su odlazne poruke neželjene e-pošte. U tim slučajevima poruka se može pojaviti biti poslata normalno – ona ostaje u programu Outlook Otpremno poštansko sanduče i pojavljuje se u Poslate stavke – ali je nikad nisam isporučen primaoca.

Poruka je odbijena zato što SMTP servera e-pošte (server odlazne pošte) je ne prepoznaje kao ovlašćenog korisnika.

SMTP je protokol (standardi koje računari koriste da komuniciraju) koji najviše e-poštu serveri koristite za slanje poruka e-pošte preko Interneta. Kada koristite program za e-pošte, kao što su Outlook, koja omogućava skladištenje e-poruka na računaru, potreban vam je pristup SMTP server da biste poslali e-poruke.

Napomena: Web sistemi za e-pošte kao što Windows Live Mail i Yahoo! Mail se koriste na drugačiji način, a ova tema se ne odnosi na te naloge e-pošte.

Neželjena e-pošta i otvoreni prenosi

Neželjene e-pošte se ponekad naziva neželjene pošte ili bezvredne e-pošte. Glavni razlog da neželjene e-pošte i dalje povećanje jačine zvuka je da košta osoba koja ga šalje gotovo ništa da biste poslali; Zapravo, pošiljalaca nemaju za slanje neželjene e-pošte putem SMTP (server odlazne pošte) e-pošte servera sopstvenog dobavljača Internet usluga.

Osnovna struktura interneta je dizajnirana pre svih smatra implikacije koja obezbeđuje mogućnosti za slanje delova neželjene e-pošte za male troškove. Bezvredne pošte koriste mogućnosti SMTP servera da sakriju tačno poreklo neželjene e-pošte tako što ćete ga prenos kroz nezavisnih proizvođača serverima koji omogućavaju takve otvorene prenose. To čini neželjene e-pošte da potiču iz lokacije koja prenosi tu poruku i skriva se identitet pravog pošiljaoca.

Do nedavno, većina SMTP servera e-pošte radili na otvorenom sistemu pouzdanosti. U okviru ovaj sistem svima, bilo gde da prosledite e-poruku na SMTP server i server bi je prihvatio i prosledite je primaocu ili drugi server e-pošte gde se nalazila poštansko sanduče primaoca. U okviru takozvanog otvoreni prenos server su bez ograničenja na kome je dozvoljeno da pošaljete putem SMTP servera.

Ograničenja dobavljača Internet usluga na relej e-poruke

Kao neželjene e-pošte količine povećava, Administratori mreže – ljudi odgovorni za upravljanje serverima Vaših dobavljača usluga – počeo da postavljaju ograničenja na njihove SMTP servera e-pošte. Ova ograničenja pomažu u sprečavanju neovlašćenih pomoću ili zloupotrebljavaju server sa e-pošte. Razmislite o ovako: za biti dostupan svima da biste koristili da li rade u vašoj organizaciji ili ne koristi telefon u holu vaše organizacije. Sada je samo na zaposlene dozvoljeno da koristi taj telefon.

Postoji nekoliko tipova ograničenja u upotrebi danas:

  • SMTP zahteva potvrdu identiteta     Isto kao morate da koristite lozinku da biste pristupili POP3 (dolazni) servera e-poruka, ova opcija zahteva da unesete korisničko ime i lozinku za slanje e-poruka putem SMTP servera. Obično se isto korisničko ime i lozinku koja se koristi za POP3 server; Ali mogu da budu jedinstveni.

  • Zahtevaju da se prvo povežete sa ISP POP3 (dolazni) servera e-pošte     Kada povežete da biste preuzeli nove e-poruke, obično povezujete sa POP3 (dolazni) servera e-pošte. Potrebno je da obezbedite korisničko ime i lozinku za pristup poštanskom sandučetu. Administrator mreže može da konfiguriše server tako da ako prvi put povezujete i potvrdu identiteta sa POP3 servera e-pošte, on odobriti sve zahteve za slanje e-poruke kroz normalna ograničenja SMTP servera odlazne pošte.

  • Zahtev da se povežete sa ovlašćene mrežne lokacije     Kada ste kod kuće i birate Vaš ISP ili ako imate kabl ili DSL modema, direktno se povezujete sa mrežom dobavljača Internet usluga. Koje su pouzdani imate nalog kod dobavljača Internet usluga, korisničko ime i lozinku. Koji su ovlašćeni da koristite SMTP server za slanje e-poruke, zato što ste korisnik.

  • Zahtev da se povežete sa određenim IP adresa ili opseg IP adresa Vaš ISP može da dozvolite pristup SMTP server za osobe koje niste povezani direktno na mreži. Udaljenog korisnika u office možete da koristite ovu opciju. Međutim, veliki problem je da mnogim mestima kako se nazivaju dinamičke IP adrese. Svaki put kada se povežete, nije sigurno imati istu IP adresu. Neka preduzeća možda već rezervisana blok ili opseg IP adresa. Vaš ISP može da dozvolite veze iz tih IP adresa kao odobrene korisnike. Vaš ISP može da pruži dodatne informacije.

Postoji veliki broj mogućih scenarija za prenos. Ovo su uobičajene situacije. Pogledajte da li jedan odgovara vašoj.

Scenario

Je u pitanju prenos?

Kod kuće ste i imate ISP nalog koji se završava sa @proseware.com koji birate ili povezivanje sa kabl ili DSL modema. Pošaljite e-poruku na drugu osobu čiju e-adresu i završava se sa @proseware.com.

ne. Na koju treba da se obično obrade.

Isto kao prvi slučaj, osim što šaljete e-poruke za osobu čiju e-adresu završava @adatum.com.

Da, ali nije blokirana. Direktno povezani sa Dobavljačem i samim tim ovlašćeni da šaljete poštu putem dobavljača SMTP (server odlazne pošte) servera na bilo koju e-adresu, bez obzira na to gde je poštansko sanduče primaoca.

Vi ste na poslu. Adresa e-pošte na poslu se završava sa @thephone-company.com, a vi imate kućni ISP nalog koji se završava sa @proseware.com koji birate ili povezivanje sa kabl ili DSL modema. U programu Outlook, imate iste postavke SMTP servera koju koristite kod kuće. Pošaljite e-poruku za osobu čiju e-adresu i završava se sa @proseware.com.

ne. Na koju treba da se obično obrade.

Isto kao prethodni scenario, osim što šaljete e-poruke za osobu čiju e-adresa završava na @adatum.com.

Da, a ovu poruku može biti blokirane kao relej pošte. Pokušavate da koristite svoj KUĆNI SMTP (izlazni) server dok niste povezani sa mrežom dobavljača Internet usluga. SMTP server ne može da proveri da li ste ovlašćeni pretplatnik ISP-a. Pored toga, pitate da SMTP server preuzme vaše poruke i zatim da se povežete sa drugim SMTP serverom za isporuku poštansko sanduče primaoca.

Kod hotela ili pomoću aerodroma Internet kiosk koja pruža pristup Internetu. Imate kućni ISP nalog koji se završava sa @proseware.com koji birate ili povezivanje sa kabl ili DSL modema. U programu Outlook, imate iste postavke SMTP servera koju koristite kod kuće. Pošaljite e-poruku na drugu osobu čiju e-adresu i završava se sa @proseware.com.

ne. Na koju treba da se obično obrade.

Isto kao prethodni scenario, osim što šaljete e-poruke za osobu čiju e-adresa završava na @adatum.com.

Da, a ovu poruku može biti blokirane kao relej pošte. Pokušavate da koristite svoj KUĆNI SMTP (izlazni) server dok niste povezani sa mrežom dobavljača Internet usluga. SMTP server ne može da proveri da li ste ovlašćeni pretplatnik ISP-a. Pored toga, koju tražite SMTP server preuzme poruku i zatim poveže sa drugim SMTP serverom za isporuku poštansko sanduče primaoca.

Rešenja

Ako koristite slučaj u kom se smatra relej, morate da pošaljete poruku kroz trenutnu vezu servera. To znači da ako ste na poslu ili niste kod kuće i ne koristite Vaš ISP za povezivanje sa Internetom i želite da pošaljete poruku iz kućni ISP nalog e-pošte, morate da promenite postavke naloga e-pošte da biste naveli SMTP server koristi na svojoj lokaciji , na primer, posao SMTP server. Procedure korak po korak, idite u Promena postavki naloga za e-poštu.

Ako ovo rešenje ne radi za vas, ili ako želite da koristite kućni ISP nalog, sledeći korak je da kontaktirajte dobavljača i pitajte ako neki od gorenavedenih opcija su vam dostupne. Za prva dva ograničenja – zahtev za SMTP potvrda verodostojnosti ili zahtev da se prvo povežete sa na ISP POP3 () server dolazne pošte – možete da izvršite promene u programu Outlook u Postavke naloga. Procedura, pogledajte članak Promena postavki naloga za e-poštu.

I dalje ne možete da pošaljete e-poruke?

Promenite SMTP postavke u programu Outlook ili pronašli opciju koja vam omogućava da pošaljete e-poruku. Međutim, i dalje ne možete da šaljete poštu i dobijate poruku o grešci.

Jeste li sve ispravno, ali je naišao na drugu bezbednost funkcija koju Administratori mreže koriste da biste sprečili identitetu. Identitetu je jednostavan način za slanje e-poruke i skrivanje ko ste vi zaista.

Outlook, kao i Većina programa za e-poštu, omogućava vam da navedete „ime za prikaz” i povratnu e-adresu koja se pojavljuje kada neko klikne odgovor na poruku. Neželjena e-pošta skoro uvek sadrži lažne informacije u ovim poljima. Zaista mislite da poruke o šeme dobijanje brzog potiču iz u model ili sveta rukovodilac?

Da biste sprečili identitetu, neki dobavljači Internet usluga ograničavaju Umetanje lažne informacije u polje adresa e-pošte odgovor. Na primer, ako ime domena ISP završava na proseware.com, ISP možda neće dozvoliti da biste podesili povratnu adresu e-pošte kao terri@contoso.com. Ovo ograničenje se ne koristi često kao gorenavedena ograničenja, ali može da se primeni na sve korisnike, bez obzira na njihovu lokaciju ili vezu. Ne postoji alternativa. Ako vaš administrator servera koristi ovaj metod, morate da navedete domen za povratnu e-adrese koja se podudara sa trenutnom vezom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×