Primena ili uklanjanje smernica za brisanje dokumenta za lokacije u sistemu SharePoint Server 2016

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Organizacija se često pridržavaju usaglašenost, pravne ili druge propise koji zahtevaju da bi sačuvao dokumenata tokom određenog vremenskog perioda. Međutim, zadržavanje dokumenata duže od potrebne ponudi organizaciji da pravni rizik. Zbog toga vaša organizacija možda ste kreirali dokument brisanja smernice za vašu lokaciju – na primer, opšte poslovnih dokumenata može zahtevati da se izbriše nakon njihovog kreiranja pet godina.

U zavisnosti od vaše organizacije, možda smernice brisanja dokumenta:

 • Obavezno Vlasnik lokacije možete da saglasnost obavezna smernice koje se automatski primenjuje na lokaciju.

 • Podrazumevani Podrazumevane smernice se automatski primenjuje na lokaciji, ali vlasnik lokacije možete:

  • Odaberite drugi smernica ako je dostupna.

  • Odbijanje saglasnosti smernice u potpunosti ako nije važno sadržaja na lokaciji.

 • Nijedna obavezna ni podrazumevane U ovom slučaju, nema smernica se automatski primenjuje na lokaciju, a vlasnik lokacije mora da preduzmete da biste primenili neki.

Brisanje smernice za dokument može da sadrži više pravila – na primer, pravilo može recimo Izbriši dokumente jedne godine nakon njihovog kreiranja, ali drugo pravilo bi rekli Izbriši dokumente jedne godine nakon poslednje izmene. Ako smernice sadrži više pravila, možete da izaberete pravilo najbolje odnosi se na vašoj lokaciji. Brisanje pravila će primeniti na sve biblioteke u okviru lokacije. Samo jedan smernica i jedno pravilo može biti aktivan na lokaciji u isto vreme. Kao što su smernice, pravilo može da se postavi kao podrazumevani, tako da ga automatski se primenjuju kada se smernica primeni.

Na kraju, smernice za brisanje dokumenata nasleđuju. Kada izaberete smernica ili pravilo za vašu lokaciju, da izbora nasleđuje sve podlokacije, iako vlasnika podlokacije da prekinete nasleđivanje tako što ćete izabrati različite smernice ili pravila. Kada izaberete stavku smernica ili pravilo, razmislite o sadržaj podlokacijama vaše lokacije.

Prikaz dokumenta brisanja smernice dostupne u kolekciji lokacija

Vaša organizacija može da dodelite različite smernice različitim kolekcijama lokacija. Na nivou kolekcije lokacija, vlasnika kolekcije lokacija možete da prikažete sve smernica za brisanje dokumenata koje su dostupne za tu kolekciju lokacija. Smernice možda izvršene su dostupne u predlošku za kolekciju lokacija (i kreirane pomoću ovog predloška zato sve kolekcije lokacija) ili za ovu kolekciju određenih lokacija.

 1. Na lokaciji najvišeg nivoa u kolekciji lokacija, u gornjem desnom uglu, odaberite stavku Postavke [ikonu zupčanika] > Postavke lokacije.

 2. U okviru Administracija kolekcije lokacija > smernice za brisanje dokumenta.

  Napomena: Smernice za brisanje dokumenata vezu neće pojaviti ukoliko je dodeljena smernice za kolekciju lokacija. Takođe, vezu ne pojavi odmah nakon smernice dodelili lokacije – može biti do 24-časovni kašnjenja iz kada smernice su dodeljene kada se pojavi na vezu Dokumenta smernice za brisanje .

 3. Na ovoj stranici možete da prikažete:

  • Trenutno dodeljene smernice i povezane pravila. Izaberite smernice da biste prikazali pravila u oknu sa desne strane.

  • Podrazumevane smernice, ako postoji, prikazuje da u podrazumevanom kolonom.

  • Poruka se prikazuje ispod liste ako smernice dodelio kao obavezna.

Smernica za brisanje dokumenata dodeljene kolekcije lokacija

Ova lista je samo za prikazivanje vlasnika kolekcije lokacija da biste videli sve dostupne smernice i pravila. Da biste primenili smernice, pogledajte sledeći odeljak.

Primena ili uklanjanje smernica za brisanje dokumenta za lokaciju

Kao vlasnik lokacije ili vlasnik kolekcije lokacija, vaša organizacija možda ste kreirali smernice koje možete da primenite na lokaciji ili u potpunosti prestanak korišćenja usluge.

 1. U gornjem desnom uglu lokacije, odaberite Postavke [ikona zupčanika] > Postavke lokacije.

 2. U okviru Administracija kolekcije lokacija > smernice za brisanje dokumenta.

  Napomena: Smernice za brisanje dokumenata vezu neće pojaviti ukoliko je dodeljena smernice za kolekciju lokacija. Takođe, vezu ne pojavi odmah nakon smernice dodelili lokacije – može biti do 24-časovni kašnjenja iz kada smernice su dodeljene kada se pojavi na vezu Dokumenta smernice za brisanje .

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste primenili smernice, izbor smernica > izaberite pravilo osiguranje > Sačuvaj.

   Samo jedan smernica i jedno pravilo može biti aktivan na lokaciji u isto vreme. Vaša organizacija možda pružaju nekoliko smernice i pravila da biste odabrali neku ili samo jedan smernica ili pravilo.

   Izaberite opciju smernica

  • Da biste odbili saglasnost smernice, odaberete saglasnosti: izbrišem belešku > Sačuvaj.

   Kao vlasnik lokacije možete da izaberete iz smernice brisanja dokumenta ako utvrdite da smernice nije primenljiva na sadržaj na vašoj lokaciji. Međutim, ne možete da izaberete iz smernica koja je označena kao obavezna.

   Opcija "OPT odsutan"

Dokument brisanja smernice zamenjuju druge smernice

Na lokaciji može koristiti druge smernice za zadržavanje i brisanju sadržaja:

 • Tip sadržaja smernice za kolekciju lokacija.

 • Smernice za upravljanje informacijama za listu ili biblioteku.

Ako primenite smernicu brisanja dokumenata na lokaciju koja već koristi smernice za tip sadržaja ili smernice za upravljanje informacijama za listu ili biblioteku, te smernice se zanemaruju dok se smernice brisanja dokumenata na snazi. Ako se zanemaruju druge smernice, videćete poruku sadržaja na ovoj lokaciji koristi smernice za brisanje dokumenta.

To znači da bi trebalo da planirate za lokaciju da biste koristili samo smernice za strukturirane sadržaj (smernice za upravljanje informacijama i smernice za tip sadržaja) ili Nestrukturirani sadržaj (dokument smernice za brisanje), ne oba. Ako izaberete opciju iz smernice brisanja dokumenata, upozorenje će se prikazati i druge tipove smernice će nastaviti da funkcioniše.

Smernice za lokacije ne utiče na dokument brisanja smernice.

Odredite ako smernice za tip sadržaja koji se zanemaruju se

Ako vaša lokacija koristi smernice za tip sadržaja i odmah videti ovu poruku, te smernice su više nije aktivna. Da biste vratili smernice za tip sadržaja, možete da uklonite smernice brisanja dokumenata na lokaciji, kao što je opisano ranije, ako postoji opcija saglasnosti. Ako ne postoji opcija za saglasnost, smernice za brisanje dokument je obavezno i treba da se obratite pravila u vašoj organizaciji.

 1. U gornjem desnom uglu, odaberite Postavke [ikonu zupčanika] > Postavke lokacije.

 2. U okviru administracija lokacije > Predlošci smernice za tip sadržaja.

  Upozorenje na lokaciji da se koriste smernice za brisanje dokumenata

Odredite ako se smernice za upravljanje informacijama zanemaruju

Ako vaša lokacija koristi smernice za upravljanje informacijama i sada vidite ovu poruku, te smernice su više nije aktivna. Da biste vratili smernice za upravljanje informacijama, možete da uklonite smernice brisanja dokumenata na lokaciji, kao što je opisano ranije, ako postoji opcija saglasnosti. Ako ne postoji opcija za saglasnost, smernice za brisanje dokument je obavezno i treba da se obratite pravila u vašoj organizaciji.

 • Za listu ili biblioteku, na traci > karticu Biblioteka > Postavke biblioteke > u okviru dozvole i upravljanje > Postavke smernica za upravljanje informacijama.

  Upozorenje na lokaciji da se koriste smernice za brisanje dokumenata

Dodatne informacije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×