Pristupačnost u novoj usluzi Yammer

Yammer lokaciju za društveno umrežavanje za deljenje informacija i diskusija u okviru organizacije, uključuje funkcije pristupačnosti koje olakšava korišćenje za sve, uključujući osobe sa umanjenim sposobnostima kao što su slabovide osobe ili ograničena pokretljivost. Želimo da omogućimo svim liderima i njihovim zaposlenima da iskoriste Yammer moći na vebu, mobilnom telefonu i drugim integracijama širom organizacije.

Da biste saznali kako da podesite željena podešavanja pristupačnosti usluge Office za veb, pogledajte odeljak Podešavanje uređaja za pristupačnost u usluzi Office 365.

Upoznavanje rasporeda Yammer rasporeda

Ako ste slabovidi ili imate poteškoća sa vidom ili ako imate ograničenu pokretljivost, napravite mentalni model korisničkog Yammer korisničkog interfejsa.

Yammer pokreće se u veb pregledaču Na traci sa alatkama, pri vrhu prozora pregledača nalazi se Microsoft 365 pokretanje aplikacija koje sadrži listu Microsoft i Office usluga za veb aplikacije, uključujući Pošta (Outlook.com), Excel za veb, OneNote za veb i još mnogo toga. Traka sa alatkama uključuje i vezu ka Microsoft 365 portalu, kao i komande za dobijanje obaveštenja, upravljanje opcijama, pronalaženje pomoći i odjavljivanje. Ovde ćete takođe pronaći polje za Yammer pretragu.

Ispod trake sa alatkama nalaze se tri okna sadržaja:

  • Vrh levog okna sadrži kontrole za pristup stavkama Yammeriprijemno poštansko sanduče. Ispod tih kontrola nalazi se lista zajednica koje ste pridružili i koje ste dodali u omiljene. Na dnu liste pronaći ćete veze za otkrivanje ili kreiranje novih zajednica.

  • Na vrhu srednjeg okna nalazi se okvir za tekst za kreiranje nove objave. Ispod okvira za tekst nalaze se kontrole za objavljivanje ispravke, ankete, pohvale, pitanja ili objave. Ispod kontrola je feed razgovora za zajednice kojima ste se pridružili. Za svaku objavu kolega možete da pratite veze kao što su, reagujte, delite ih ili odgovorite na njih.

  • Desno okno se menja u zavisnosti od toga gde se nalazite Yammer. Na feedu kuće pronaći ćete smernice za celo preduzeće, kao i predložene zajednice za pridruživanje. U okviru zajednice, desno okno vam omogućava da saznate više o zajednici, pozovete druge saradnike da se pridruže, pronađete ko je još u zajednici i pristupite resursima zajednice.

Opšte informacije o navigaciji u meniju, traci sa alatkama i oknima potražite u članku Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje kroz novi Yammer.

Takođe pogledajte

Tasterske prečice za novi Yammer

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa novim uslugom Yammer

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u novoj usluzi Yammer

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×