Problemi sa kompatibilnošću grafikona

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

„Kontrolor kompatibilnosti“ pronašao je neke probleme sa kompatibilnošću grafikona.

Važno: Pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske u starijem formatu datoteke, trebalo bi da rešite probleme koji mogu dovesti do znatnog gubitka funkcionalnosti tako da možete da sprečite trajan gubitak podataka ili neispravnu funkcionalnost.

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problem

Rešenje

Grafikon sadrži naslov ili oznaku podataka sa više od 255 znakovas. Znakovi koji premašuju ograničenje od 255 znakova neće biti sačuvani.

Značenje    Naslovi grafikona ili osa i oznake podataka ograničene su na 255 znakova u verzijama Excel 97-2003 i svi znakovi koji prekorače to ograničenje će se izgubiti.

Radnja koju treba izvršiti    U alatki „Kontrolor kompatibilnosti“ kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli naslove ili oznake podataka koji prekoračuju ograničenje od 255 znakova, izaberite naslove ili oznake podataka, a zatim ih uredite tako da sadrže 255 ili manje znakova.

Neka oblikovanja u grafikonima u ovoj radnoj svesci nisu podržana u starijim verzijama programa Excel i neće biti prikazana.

Značenje    Prilagođene popune, konture i efekti oblika (kao što su efekti sjaja i kosine ili oblikovanje linije sa prelivima) nisu podržani u verzijama Excel 97-2003 i nije ih moguće prikazati.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli prilagođeno oblikovanje koje nije podržano i promenite ga u oblikovanje koje je podržano u starijim verzijama programa Excel.

Starije verzije programa Excel podržavaju samo boje iz palete boja. Kada se radna sveska otvori u starijoj verziji programa Excel, sve boje linija biće mapirane na najbližu boju u paleti boja i grafikon može prikazati više grupa u istoj boji.

Značenje    Excel 2007 i novije verzije podržava do 16 miliona boja, ali Excel 97-2003 ograničava boje onima koje su dostupne na standardnu paletu boja. Boje koje nisu podržane će se promeniti u najbliži boju na standardnu paletu boja, koji može da bude u boju koja je već u upotrebi.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli prilagođene boje koje nisu podržane, a zatim promenite oblikovanje boje koje nije podržano koristeći standardnu paletu boja.

Ova radna sveska sadrži grafikone sa više mesta podataka koja mogu da se prikažu u ranijim verzijama programa Excel. Kada se radna sveska otvori u verziji programa Excel koja je starija od aktuelne verzije, prikazaće se samo prvih 32.000 mesta podataka po grupi u 2-D grafikonima i prvih 4.000 mesta podataka po grupi u 3-D grafikonima.

Značenje    U programu Excel 2010 i novijim verzijama možete da koristite više od 32 000 tačaka po grupa u 2-D grafikone i više od 4000 tačaka podataka po grupe u 3-D grafikonima. Ovo prelazi granice tačaka podataka po grupa u programu Excel 97-2007.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli grafikon koji premašuje ograničenje za mesta podataka po grupi i izvršite neophodne promene da biste mesta podataka zadržali u okviru ograničenja.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×