Problemi sa kompatibilnošću izvedene tabele

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kontrolor kompatibilnosti je pronašao neke probleme sa kompatibilnošću u vezi sa izvedenim tabelama?

Važno: Pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske u starijem formatu datoteke, trebalo bi da rešite probleme koji mogu dovesti do znatnog gubitka funkcionalnosti tako da možete da sprečite trajan gubitak podataka ili neispravnu funkcionalnost.

Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti mogu, ali ne moraju biti rešeni pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske—podaci ili funkcionalnost nisu izgubljeni, ali radna sveska možda neće izgledati ili funkcionisati na potpuno isti način kada je otvorite u starijoj verziji programa Microsoft Excel.

U ovom članku

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problem

Rešenje

Izvedena tabela u radnoj svesci premašuje starija ograničenja i biće izgubljena ako se sačuva u starijim formatima datoteke. Samo izvedene tabele koje se kreiraju u režimu kompatibilnosti radiće u starijim verzijama programa Excel.

Značenje    U programu Excel 2007 i novijim verzijama izvedene tabele podržava 1.048.576 jedinstvenih stavki po polju, ali u verzijama Excel 97-2003 su podržani samo 32.500 stavki po polju.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronalaženje da biste pronašli izvedenu tabelu koja premašuje bivšeg ograničenja. Sačuvajte radnu svesku u Excel 97-2003 formatu, a zatim ponovo kreirajte ovaj izvedene tabele u režimu kompatibilnosti.

Izvedena tabela u radnoj svesci sadrži pravila za uslovno oblikovanje koja se primenjuju na ćelije u skupljenim redovima ili kolonama. Da biste izbegli gubitak ovih pravila u starijim verzijama programa Excel, razvijte redove ili kolone.

Značenje    Pravila uslovnog oblikovanja koja se primenjuju na ćelije u skupljenim redovima ili kolonama biće izgubljena u programu Excel 97-2003.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli skupljene redove ili kolone koji sadrže pravila uslovnog oblikovanja, a zatim razvijte te redove ili kolone pre nego što sačuvate radnu svesku u starijem formatu Excel datoteke.

Ova radna sveska sadrži imenovane skupove koji nisu povezani sa izvedenom tabelom. Ti imenovani skupovi neće biti sačuvani.

Značenje    Imenovani skupovi koji nisu povezani sa izvedenom tabelom biće uklonjeni u programima Excel 97-2007.

Radnja koju treba izvršiti    Da biste izbegli ovaj problem, uverite se da ste izvedenu tabelu kreirali pomoću veze.

Izvedena tabela u ovoj radnoj svesci ima uključenu analizu šta-ako. Sve neobjavljene šta-ako promene biće izgubljene u starijim verzijama programa Excel 2007.

Značenje    Promene analize šta-ako koje nisu objavljene na server ne prikazuju se u starijoj verziji programa Excel.

Radnja koju treba izvršiti    Uverite se da ste objavili promene analize šta-ako pre nego što otvorite radnu svesku u starijoj verziji programa Excel (Alatke za izvedenu tabelu, kartica Analiziraj, grupa Izračunavanja, dugme OLAP alatke, Analiza šta-ako).

Izvedena tabela u ovoj radnoj svesci sadrži osu podataka na kojoj se ista mera pojavljuje više puta. Ova izvedena tabela neće biti sačuvana.

Značenje    U programu Excel 2010 i novijim verzijama možete da duplirate meru u izvedenu tabelu koja je povezana sa izvorom podataka Online Analytical Processing (OLAP). Nije moguće prikazati izvedenu tabelu u Excel 97-2007.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronalaženje da biste pronašli izvedenu tabelu koja sadrži osom podataka na kom više od jedne iste mere se pojavljuje, a zatim uklonite sve duplirane mere tako da ostane samo jedna mera.

Izvedena tabela ili podaci za povezivanje u ovoj radnoj svesci sadrže postavke servera koji ne postoje u starijim verzijama programa Excel. Neke postavke servera izvedene tabele ili podataka za povezivanje neće biti sačuvane.

Značenje    Neke izvedene tabele ili podataka za povezivanje postavke servera koji nisu dostupne u programu Excel 97-2007 biće izgubljene.

Radnja koju treba izvršiti    Proverite da li su postavke servera koje koristite kompatibilne sa starijim verzijama programa Excel a zatim izvršite neophodne promene (Alatke za izvedenu tabelu, kartica Analiziraj, grupa Podaci, dugme Promeni izvor podataka, komanda Svojstva veze).

Izvedena tabela u ovoj radnoj svesci sadrži podatke predstavljene pomoću funkcije „Prikaži vrednosti kao“. Ovi prilagođeni rezultati neće biti sačuvani i biće zamenjeni originalnim vrednostima iz izvora podataka.

Značenje    Prikaži vrednosti kao funkcija nije podržana u programu Excel 97-2007 i prilagođene vrednosti podataka koje ste uneli (kao što je % nadređenog reda zbira, % nadređenog kolone zbiraili % rastućeg zbira u) nije moguće prikazati.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na Pronađi da biste pronašli izvedene tabele koje sadrže izlaze prilagođenih vrednosti a zatim uklonite te izlaze (kliknite desnim tasterom miša na polje, kliknite na dugme Prikaži vrednosti kao, Bez izračunavanja).

Ova radna sveska sadrži prilagođene ugrađene podatke. Ovi podaci neće biti sačuvani.

Značenje    Ugrađene prilagođene podatke kao što su Power Pivot podataka nisu podržani u verzijama Excel 97-2007. Podaci će se izgubiti.

Radnja koju treba izvršiti    Uklonite podatke Power Pivot iz radne sveske na kojoj nameravate da radite u starijoj verziji programa Excel.

Ova radna sveska sadrži module za sečenje koji mogu da se koriste za filtriranje izvedenih tabela i funkcija CUBE u radnoj svesci. Moduli za sečenje neće funkcionisati u ranijim verzijama programa Excel.

Značenje    Moduli za sečenje neće biti dostupne u programu Excel 97-2007 ali će ostati dostupni za upotrebu u programu Excel 2010 ili novijoj verziji.

Radnja koju treba izvršiti    U starijoj verziji programa Excel filtere izvedene tabele možete koristiti za filtriranje podataka.

Ova radna sveska sadrži module za sečenje koji se mogu koristiti za filtriranje izvedenih tabela i CUBE funkcija u radnoj svesci. Moduli za sečenje neće biti sačuvani. Formule koje upućuju na module za sečenje vratiće grešku #NAME?.

Značenje    Moduli za sečenje nisu podržani u starijim verzijama programa Excel. Oni ne mogu biti prikazani i biće izgubljeni.

Osvežavanje veza koje imaju OLAP funkcije koje se odnose na module za sečenje daće #NAME? greške umesto očekivanih rezultata.

Radnja koju treba izvršiti    Koristite filtere izvedene tabele umesto modula za sečenje da biste filtrirali podatke.

Vrh stranice

Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti

Problem

Rešenje

Stil izvedene tabele se primenjuje na izvedenu tabelu u radnoj svesci. Nije moguće prikazati oblikovanje stila izvedene tabele u starijim verzijama programa Excel.

Značenje    Stilovi izvedene tabele zasnovani na temama nisu dostupni u programu Excel 97-2003 i nije ih moguće prikazati.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronalaženje da biste pronašli izvedenu tabelu koja ima primenjen stil izvedene tabele, uklonite taj stil izvedene tabele i ručno primenite izvedene tabele oblikovanja koji je podržan u starijim verzijama programa Excel.

Izvedena tabela u ovoj radnoj svesci neće raditi u verzijama koje su starije od verzije Excel 2007. Samo izvedene tabele koje su kreirane u režimu kompatibilnosti radiće u starijim verzijama programa Excel.

Značenje    Izvedene tabele koje kreirate u programu Excel 2007 ili novijoj verziji nije moguće osvežiti u programu Excel 97-2003.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronalaženje da biste pronašli izvedenu tabelu koja je kreirana u trenutnom formatu datoteke. Sačuvajte radnu svesku u Excel 97-2003 formatu, a zatim ponovo kreirajte ovaj izvedene tabele u režimu kompatibilnosti tako da možete da je otvorite u programu Excel 97-2003 bez gubitka funkcionalnosti.

Izvedena tabela u radnoj svesci ima polja u sažetom obliku. U starijim verzijama programa Excel ovaj raspored će biti promenjen u oblik tabele.

Značenje    Sažeti oblik (samostalan ili u kombinaciji sa oblikom tabele i oblikom prikaza strukture) za sprečavanje horizontalnog širenja srodnih podataka van ekrana i za umanjivanje pomeranja nije dostupan u programu Excel 97-2003, a polja će biti prikazana u obliku tabele.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme da biste pronašli izvedenu tabelu koja sadrži polja u sažetom obliku pronađete , a zatim promenite taj format da biste prikazali strukturu obrasca ili tabelarni oblik tako što ćete opozvati izbor u polju za potvrdu Objedini i centriraj ćelije sa oznakama (izvedene tabele Alatke, " Analiziraj ", grupa Izvedena tabela , komanda " Opcije ", kartica " raspored i oblikovanje ").

Izvedena tabela u ovoj radnoj svesci sadrži postavke koje ne postoje u ranijim verzijama programa Excel. Neke postavke izvedene tabele neće biti sačuvane.

Značenje    Neke postavke izvedene tabele nisu podržane u programu Excel 97-2007. Ove postavke će se izgubiti.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli izvedenu tabelu koja sadrži postavke koje nisu podržane, a zatim izvršite neophodne promene.

Određena dugmad polja u izvedenom grafikonu u ovoj radnoj svesci su omogućena ili onemogućena. Sva dugmad polja će biti sačuvana kao omogućena.

Značenje    Dugmad polja koja nisu prikazana na izvedenom grafikonu biće sačuvana kao omogućena prilikom otvaranja i čuvanja radne sveske u starijoj verziji programa Excel.

Radnja koju treba izvršiti    Prilikom ponovnog otvaranja radne sveske nakon čuvanja u formatu datoteke starije verzije programa Excel, možda ćete morati da omogućite i onemogućite dugmad polja da biste prikazali ona koja želite (Alatke za izvedeni grafikon, kartica Analiza, grupa Prikaži/Sakrij, dugme Dugmad polja).

Izvedena tabela u ovoj radnoj svesci sadrži neke imenovane skupove. Neka svojstva imenovanih skupova ne mogu da se sačuvaju.

Značenje    Neki imenovani skupovi imaju postavke svojstava koje nisu podrazumevane i koje nije moguće sačuvati prilikom čuvanja radne sveske u formatu Excel 97-2003 datoteke.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite Pronalaženje da biste pronašli izvedenu tabelu koja sadrži imenovanog skupa svojstva koja je promenjen, a zatim izvršite neophodna prilagođavanja u dijalogu Postavke polja . Kliknite desnim tasterom miša bilo kojeg člana imenovanog skupa, a zatim izaberite stavku Postavke polja. Na kartici raspored i štampanje , uverite se da je u polju za potvrdu Prikaži stavke iz različitih nivoa u zasebnim poljima nije izabran (podrazumevana postavka), a to je u polju za potvrdu automatski naručiti i ukloni duplikate iz skupa izabrana (podrazumevana postavka).

Povezivanje u ovoj radnoj svesci sadrži neke imenovane skupove ili izračunate članove. Neka svojstva imenovanih skupova ili izračunatih članova ne mogu da se sačuvaju.

Značenje    Imenovani skupovi ili izračunati članovi imaju svojstva koja nisu podržana u programima Excel 2007 i Excel 97-2003. Ta svojstva možda neće biti sačuvana.

Radnja koju treba izvršiti    Kliknite desnim tasterom miša bilo kojeg člana imenovanog skupa i izaberite stavku Postavke poljaili Postavke polja za vrednost, a zatim izvršite neophodna prilagođavanja.

Stil modula za sečenje postoji u ovoj radnoj svesci i nije podržan u starijim verzijama programa Excel. Ovaj stil modula za sečenje neće biti sačuvan.

Značenje    Prilagođeni stil modula za sečenje će se izgubiti kada se radna sveska sačuva u formatu datoteke starije verzije programa Excel.

Radnja koju treba izvršiti    Zato što module za sečenje nisu podržane u starijim verzijama programa Excel, nema možete da uradite da biste zadržali stil prilagođene modula za sečenje. U prethodnoj verziji programa Excel, možete da koristite filtere izvedene tabele da biste filtrirali podatke.

Izvedena tabela u ovoj radnoj svesci obuhvata neka polja koja sadrže ponovljene oznake. Ako se izvedena tabela osveži, ove oznake će biti izgubljene.

Značenje    Ponovljene oznake nisu podržane u programu Excel 97-2007 i oznake će se izgubiti kada osvežite izvedenu tabelu u starijoj verziji programa Excel.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli izvedenu tabelu koja sadrži ponovljene oznake, a zatim zaustavite ponavljanje oznaka (Alatke za izvedenu tabelu, kartica Dizajn, grupa Raspored, dugme Raspored izveštaja, komanda Ne ponavljaj oznake stavki).

Alternativni tekst se primenjuje na izvedenu tabelu u ovoj radnoj svesci. Alternativni tekst na izvedenim tabelama biće uklonjen u verzijama starijim od programa Excel 2007.

Značenje    Alternativni tekst nije dostupan u verzijama Excel 97-2007 i nije ga moguće prikazati u ovim starijim verzijama programa Excel.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli izvedenu tabelu koja sadrži alternativni tekst. Da biste prikazali alternativni tekst u starijoj verziji programa Excel, možete ga kopirati u praznu ćeliju na radnom listu ili umetnuti komentar koji sadrži tekst.

Kliknite desnim tasterom miša bilo gde u izvedenoj tabeli, izaberite stavku Opcije izvedene tabele. Na kartici Alternativni tekst, u polju Opis izaberite alternativni tekst a zatim pritisnite kombinaciju tastera CtrlL+C da biste ga kopirali.

Alternativni tekst se primenjuje na izvedenu tabelu u ovoj radnoj svesci. Alternativni tekst nije moguće prikazati u programu Excel 2007.

Značenje    Alternativni tekst nije dostupan u verzijama Excel 97-2007 i nije ga moguće prikazati.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli izvedenu tabelu koja sadrži alternativni tekst. Da biste prikazali alternativni tekst u starijoj verziji programa Excel, možete ga kopirati u praznu ćeliju na radnom listu ili umetnuti komentar koji sadrži tekst.

Kliknite desnim tasterom miša bilo gde u izvedenoj tabeli, izaberite stavku Opcije izvedene tabele. Na kartici Alternativni tekst, u polju Opis izaberite alternativni tekst a zatim pritisnite kombinaciju tastera CtrlL+C da biste ga kopirali.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×