Pređi na glavni sadržaj

Problemi sa kompatiblinošću u vezi sa Excel tabelom

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste se uverili da Excel radna sveska nema problema sa kompatibilnošću koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti ili manjeg gubitka tačnosti u starijoj verziji programa Excel, možete pokrenuti kontrolor kompatibilnosti. Kontrolor kompatibilnosti pronalazi sve potencijalne probleme sa kompatibilnošću i pomaže vam da kreirate izveštaj tako da možete da ih otklonite. Ovaj članak daje detalje o problemima koji mogu da se jave ako radna sveska sadrži Excel tabele.

Važno: Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti mogu ali ne moraju biti rešeni pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske—podaci ili funkcionalnost nisu izgubljeni ali radna sveska možda neće izgledati ili funkcionisati na potpuno isti način kada je otvorite u starijoj verziji programa Microsoft Excel.

U ovom članku

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problem

Rešenje

Alternativni tekst se primenjuje na tabeli u radnoj svesci. Alternativni tekst u tabelama biće uklonjen u verzijama starijim od verzije Excel 2007.

Značenje    Alternativni tekst nije dostupan u verzijama Excel 97-2003 i nije ga moguće prikazati u ovim starijim verzijama programa Excel.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli Excel tabelu koja sadrži alternativni tekst. Da biste prikazali alternativni tekst u starijoj verziji programa Excel, možete ga kopirati u praznu ćeliju na radnom listu ili umetnuti komentar koji sadrži tekst.

Kliknite desnim tasterom miša bilo gde u tabeli, izaberite stavku Tabela a zatim stavku Alternativni tekst. U polju Opis izaberite alternativni tekst i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C da biste ga kopirali.

Vrh stranice

Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti

Problem

Rešenje

Tabela sadrži prilagođenu formulu ili nevažeći tekst u redu sa ukupnim vrednostima. U starijim verzijama programa Excel podaci će biti prikazani bez tabele.

Značenje    Iako formule i tekst ostaju neizmenjeni u programu Excel 97-2003, opseg više neće biti u formatu tabele.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli tabelu koja sadrži prilagođenu formulu ili tekst, uklonite tu formulu ili tekst iz reda sa zbirom i koristite samo formule koje su dostupne u redu sa zbirom.

Tabela u ovoj radnoj svesci ne prikazuje red zaglavlja. U starijim verzijama programa Excel podaci se prikazuju bez tabele osim u slučaju da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Red zaglavlja (kontekstualna kartica Alatke za tabele, kartica Dizajn, grupa Opcije stila tabele).

Značenje    U programu Excel 97-2003 nije moguće prikazati tabelu bez reda zaglavlja.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli tabelu koja je prikazana bez reda zaglavlja, a zatim prikažite red zaglavlja.

Stil tabele je primenjen na tabelu u ovoj radnoj svesci. U prethodnim verzijama programa Excel nije moguće prikazati oblikovanje stila tabele.

Značenje    U programu Excel 97-2003 stilovi tabele zasnovani na temama nisu dostupni i nije ih moguće prikazati.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli tabelu na koju je primenjen stil tabele, uklonite taj stil tabele i ručno oblikujte tabelu.

Tabela u ovoj radnoj svesci je povezana sa spoljnim izvorom podataka. Funkcionalnost tabele će se izgubiti, ali će podaci ostati povezani. Ako su redovi tabele skriveni pomoću filtera, ostaće skriveni i u prethodnim verzijama programa Excel.

Značenje    Funkcionalnost tabele se gubi u programu Excel 97-2003.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli tabelu koja je povezana sa spoljnim izvorom podataka, a zatim prekinite vezu tabele sa spoljnim izvorom podataka. U programima Excel 97-2003 ponovo možete da povežete podatke sa spoljnim izvorom podataka.

Tabela u ovoj radnoj svesci ima vezu samo za čitanje sa listom sistema Windows SharePoint Service. Funkcionalnost tabele, kao i mogućnost osvežavanja ili uređivanja veze biće izgubljeni. Ako su redovi tabele skriveni filtriranjem, ostaju skriveni u prethodnim verzijama programa Excel.

Značenje    Funkcionalnost tabele se gubi u programu Excel 97-2003.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli tabelu koja ima vezu samo za čitanje sa listom sistema Microsoft SharePoint Foundation, a zatim prekinite vezu tabele sa SharePoint listom. U programu Excel 2003 zatim možete da uvezete SharePoint listu kao listu za čitanje/upisivanje.

Takođe možete da kreirate listu koja je samo za čitanje/pisanje u radnoj svesci programa Excel 2003, a zatim da radite na ovoj radnoj svesci u režimu kompatibilnosti u programu Excel 2013 koji će je zadržati u Excel 97-2003 formatu datoteke.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×