Promena agregatne funkcije zbira na izračunavanje proseka ili neku drugu agregaciju u prikazu Power View

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U listi polja u prikazu Power View pored nekih polja sa brojevima se nalazi simbol sigma (∑). To su agregatna funkcija funkcije, što znači da će podrazumevano biti, na primer, deo zbira ili proseka.

Recimo da imate grafikon koji sabira podatke o prodaji za različite regione, ali više biste želeli da imate prosečne vrednosti.

 • Na listi polja kliknite na strelicu pored numeričke vrednosti i kliknite na Prosek.

Napomena: Ako polje sadrži na kalkulator ikonu Ikona kalkulatora u prikazu Power View pored nje, onda je izračunato polje, a ne možete da promenite agregatne funkcije. Na primer, ako je zbir, samo može biti zbir.

U ovom članku

Agregiranje numeričkog polja

Konvertovanje tekstualnog polja (koje nije numeričko) u agregatno polje

Dodavanje tekstualnog polja Vizuelizaciji kao agregatne funkcije

Duplikati i prazne vrednosti u polju

Konvertovanje agregatne funkcije u polje koje nije agregatno

Power View menja način obrade celih brojeva

Ponašanje celog broja prilikom nadogradnje izveštaja prikaza Power View u SharePoint 2010 na izveštaj prikaza Power View u sistemu SharePoint 2013

Celi brojevi u prikazu Power View za SharePoint 2010

Celi brojevi u prikazu Power View u programu Excel 2013 i SharePoint 2013

Agregiranje numeričkog polja

Na primer, u prikazu Power View možete da imate polje za ocenu od 1 do 5. Dodajete ga u tabelu na prikaz i mislite da bi zato trebalo da možete da konvertujete tabelu u grafikon, ali ikone grafikona su sive i onemogućene. Primećujete da pored polja nema simbola sigma ∑ i da postoji red u tabeli za svaku ocenu svake stavke.

 1. U okviru Polja tabele ili Vrednosti u odeljku rasporeda liste polja, kliknite na padajuću strelicu pored numeričkog polja.

  Imajte u vidu da je izabrano polje za potvrdu Ne rezimiraj.

 2. Izaberite jednu od agregatnih funkcija: Zbir, Prosek, Minimum, Maksimum ili Brojanje.

  Recimo da ste kliknuli na Prosek. Evo nekoliko stvari koje su se promenile:

  • Sada vidite samo jedan red za svaku stavku.

  • Numeričko polje je prosek vrednosti.

  • U okviru Vrednosti u odeljku rasporeda liste polja, pored imena polja stoji simbol sigma ∑.

  • Ikone grafikona u Galeriji vizuelizacija su omogućene.

Napomena: Polje u odeljku polja na listi je još uvek polje koje nije agregatno, ali polje u tabeli na prikazu je agregatno.

Vrh stranice

Konvertovanje tekstualnog polja (koje nije numeričko) u agregatno polje

Možete da konvertujete tekstualno polje u agregatnu funkciju tako da možete da ga brojite i zatim prikažete broj u grafikonima. Na primer, recimo da želite da znate koliko proizvoda se nalazi u svakoj potkategoriji proizvoda. Dodajete polja za kategoriju i proizvod u tabelu na prikazu. Vidite dugu listu proizvoda u svakoj kategoriji. Svi tipovi grafikona su neaktivni na kartici Dizajn jer matrica nema agregatne funkcije.

 1. U odeljku rasporeda (donjem) na listi polja, kliknite na padajuću strelicu pored polja koje nije numeričko.

  Imajte u vidu da je izabrano polje za potvrdu Ne rezimiraj.

 2. Kliknite na Brojanje.

Dodavanje tekstualnog polja vizuelizaciji kao agregatne funkcije

Možete i da napravite izračunato polje dok ga dodajete vizuelizaciji, pre nego da ga prvo dodate a zatim konvertujete. To može da ubrza performanse jer Power View ne mora da preuzme sve stavke u polju.

 • Za matricu ili grafikon prevucite polje sa odeljka polja (gornji) na listi polja i otpustite ga u okvir Vrednosti.

 • U odeljku polja na listi polja, kliknite na padajuću strelicu pored polja koje nije numeričko.

  • Za matricu ili grafikon kliknite na opciju Dodaj u vrednosti.

  • Za tabelu kliknite na opciju Dodaj u tabelu kao broj.

Bilo koja od ovih opcija automatski dodaje polje kao izračunato polje.

Duplikati i prazne vrednosti u polju

Kada postavite da Power View broji vrednosti u polju, on podrazumevano broji sve redove koji sadrže podatke: broji duplikate vrednosti, ali ne i prazne vrednosti. Umesto toga, možete da ga postavite tako da broji samo jedinstvene (različite) vrednosti, uključujući prazne vrednosti.

 • Kliknite na strelicu pored polja u odeljku rasporeda na listi polja i kliknite na Broj (bez praznih) ili Broj (različitih).

Napomena: Oznaka kolone u vizuelizaciji za svaku vrstu izračunatog polja je ista: Broj <ime polja>. Možete da vidite da li broji različite vrednosti ili one koje nisu prazne tako što ćete kliknuti na padajuću strelicu pored polja u okviru Vrednosti za matricu ili grafikon ili liste Polja za tabelu.

Vrh stranice

Konvertovanje agregatne funkcije u polje koje nije agregatno

Možda ćete nekad želeti da vidite svaku vrednost polja više nego da ih agregirate, na primer, sabiranjem ili računanjem proseka.

Napomena: Agregatnu funkciju možete promeniti u polje koje nije agregatno samo u ravnoj tabeli. Opcija ne postoji ni u jednoj drugoj vizuelizaciji.

 1. U okviru Polja tabele ili Vrednosti u odeljku rasporeda na listi polja, kliknite na padajuću strelicu pored agregatne funkcije.

  Imajte u vidu da je označena agregatna funkcija, kao što je Zbir.

 2. Izaberite opciju Ne rezimiraj.

  Svaka stavka sada može da ima više redova, svaku sa različitim iznosom.

Vrh stranice

Power View menja način obrade celih brojeva

Power View za SharePoint 2010 i SQL Server 2012 je podrazumevano agregirao decimalne brojeve, ali su celi brojevi posmatrani više kao kategorije nego agregacije. Dizajner modela podataka u programskom dodatku Power Pivot ili u SQL Server alatkama za podatke može da postavi podrazumevane vrednosti za cele brojeve, ali to je bilo podrazumevano ponašanje. U prikazu Power View u programu SharePoint 2013 i SQL Server 2012 SP1, Power View podrazumevano agregira decimalne i cele brojeve. Dizajner modela podataka ipak može da navede drugo podrazumevano ponašanje, ali to je podrazumevani način.

Ponašanje celog broja prilikom nadogradnje izveštaja prikaza Power View u programu SharePoint 2010 na izveštaj prikaza Power View u programu SharePoint 2013

Kada nadogradite izveštaj prikaza Power View u programu SharePoint 2010 na izveštaj prikaza Power View u programu SharePoint 2013, podrazumevano ponašanje svakog celog broja će se promeniti ako su polja podrazumevana, a kreator modela podataka nije postavio podrazumevano ponašanje.

Celi brojevi u prikazu Power View za SharePoint 2010

U prikazu Power View za SharePoint 2010, ako tabela sadrži cele brojeve:

Kategorija

Artikal

Količine

Piće

Sok od jabuke

12

Hrana

Hleb

7

Piće

Čaj

5

Hrana

Krekeri

46

Kada kreirate tabelu u prikazu Power View sa poljima za kategoriju i cenu, on ne dodaje količine jer su brojevi celi:

Kategorija

Količina

Piće

12

Hrana

7

Piće

5

Hrana

46

Power View može da sabira ili na neki drugi način izvrši agregaciju brojeva ako kliknete na strelicu na listi polja i izaberete „Zbir“, „Prosek“, „Broj“ ili neku drugu agregatnu funkciju.

Celi brojevi u prikazu Power View u programu Excel 2013 i SharePoint 2013

Kada u prikazu Power View u programu Excel 2013 i SharePoint 2013 dodate numeričko polje, bilo da je decimalni ili celi broj, podrazumevana radnja je zbir vrednosti. Zato za gorenavedeni primer celih brojeva, tabela u prikazu Power View izgleda ovako:

Kategorija

Količina

Piće

17

Hrana

53

Još jednom, možete da promenite podrazumevanu funkciju i da postavite da Power View ne rezimira vrednosti, ali podrazumevano ponašanje se menja.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×