Promena dozvola za potfasciklu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kad postavite dozvole za biblioteku, trebalo bi da postavite jedinstvene dozvole za bar jednu fasciklu u toj biblioteci. Na primer, možda bi trebalo da kreirate potfasciklu iz koje svi mogu da čitaju datoteke i dodaju ih u nju, ali da nemaju pristup osnovnoj fascikli ili bilo kojoj drugoj potfascikli.

Napomena: Ova procedura je za SharePoint Server 2013 ili SharePoint Server 2016. Ako koristite SharePoint Online, pogledajte članak Deljenje SharePoint datoteke ili fascikle.

 • Da biste stekli neophodno predznanje o dozvolama za biblioteke, pogledajte članak Uređivanje dozvola za liste, biblioteke ili pojedinačne stavke.

 • U sistemu SharePoint Online možete da pozovete spoljne korisnike na svoje lokacije. Međutim, sledeća procedura važi samo za unutrašnje korisnike. Kao alternativno rešenje za spoljne korisnike, možete da kreirate posebnu biblioteku namenjenu za pružanje jedinstvenih dozvola.

Procedura

 1. Pomerite se do lokacije i biblioteke za koju želite da kreirate jedinstvene dozvole za potfasciklu.

 2. Ako treba, kreirajte potfasciklu i dodajte nekoliko datoteka.

 3. Na imenu potfascikle uradite sledeće:

  1. Kliknite na dugme sa tri tačke pored imena potfascikle.

  2. U iskačućem prozoru datoteke kliknite na dugme deli.

  3. Na dijaloga "deljenje", kliknite na dugme Deljeno sa, a zatim izaberite stavku Više opcija

 4. Da biste uklonili nasleđivanje dozvola za fasciklu, izaberite stavku Zaustavi nasleđivanje dozvola.

 5. Za postojeće korisnike, uredite dozvole korisnika na trenutnoj listi tako što ćete potvrditi izbor u poljima za potvrdu i izabrati stavku Uredi korisničke dozvole ili Ukloni korisničke dozvole.

 6. Za nove korisnike, izaberite stavku Dodeli dozvole i popunite dijalog. Izaberite stavku Prikaži opcije, a zatim izaberite odgovarajući nivo dozvola.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×