Promena jedinica mere sa inиa na santimetre

U verzijama radne površine PowerPoint ne morate da koristite jedinice merne PowerPoint sa njima. Nekoliko klikova, kao što je opisano ispod, promene PowerPoint jedinicama, na primer, od inиa do centimetra.

PowerPoint prikazuje sistem merenja koji vaš računar koristi tako da se promenite sa inиa na metrički (ili obrnuto), promenite se na kontrolnoj tabli u operativnom sistemu Windows umesto u PowerPoint.

 1. Zatvori PowerPoint.

 2. Idite na kontrolnu tablu tako što ćete postupiti na sledeći način:

  • U Windows 10 kliknite na dugme Započni i otkucajte kontrolnu tablu.

  • U Windows 8 brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Pretraži. (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim izaberite stavku Pretraga.) U polje za pretragu unesite kontrolnu tablu , dodirnite ili izaberite stavku aplikacije, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Kontrolna tabla.

 3. Izaberite aplikaciju koja ima region u imenu. (Tačno ime varira u zavisnosti od verzije operativnog sistema Windows koju koristite.) Tačne opcije koje se pojavljuju su različite za različite verzije operativnog sistema Windows:

  • Ako koristite Windows 10, Windows 8 ili Windows 7, u dijalogu region ili jezik vremena , jezika i regiona kliknite na karticu Promena datuma, vreme ili broj formata brojeva , a zatim izaberite stavku dodatne postavke. Izaberite stavku Metrički sa liste Merni sistem i kliknite na dugme U redu.

  • Ako koristite Windows Vista ili Windows XP, izaberite karticu regionalne opcije , a zatim kliknite na dugme Prilagodi. Na kartici Brojevi, na listi Merni sistem izaberite stavku Metrički. Primenite promene.

  • Ako koristite neku drugu verziju operativnog sistema Windows, potražite opciju Brojevi koja obuhvata postavu Merne jedinice, a zatim promenite vrednost na opciju Metričke. Primenite promene.

 4. Pokrenite PowerPoint.

Lenjir (i dijalozi koji prikazuju jedinice mere) sada prikazuju mere u sistemu koji ste izabrali.

Savet: Da biste se vratili sa centimetra na centimetar, ponovite gorenavedene korake i izaberite stavku U.S. umesto metrike u 3.

 1. U meniju Apple izaberite stavku željene postavke sistema.

 2. Izaberite stavku & region.

 3. Izaberite stavku Više opcija.

 4. Na kartici Opšte kliknite na strelicu pored stavke merne jedinicei izaberite jedinicu mere sa liste. Možete da odaberete opciju "Metrika", USili UK.

 1. U meniju PowerPoint izaberite stavku željene postavke, a zatim izaberite stavku Prikaz.

 2. Kliknite na strelicu pored Jedinica za lenjiri sa liste izaberite jedinicu mere. Možete da izaberete inиa, santimetre, tačkeili picas.

PowerPoint za veb prikazuje samo mere u inčima.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Takođe pogledajte

Prikazivanje i sakrivanje lenjira

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×