Promena ličnih postavki jezika i regiona

Promena ličnih postavki jezika i regiona

Možete da prikažete Microsoft SharePoint jezik prikaza, vremensku zonu, državu/region i srodne postavke u bilo kom trenutku sa stranice ličnog profila, pristupačne na računaru ili mobilnim uređajima. Ako smernice organizacije to dopuštaju, možete da promenite i postavke jezika i regiona. Postavke se primenjuju samo na prikaz lokacija vaše organizacije SharePoint i ne utiču na to kako drugi ljudi vide ove lokacije.

Ako ste SharePoint administrator, pogledajte članak Promena regionalnih postavki za Veb lokacija radi promene regionalnih postavki u kolekciji lokacija.

Napomene: 

 • Ako radite u okruženju lokalnih SharePoint lokacija koje vaša organizacija upravlja — a ne Microsoft 365 okruženje, administrator kolekcije lokacija mora da učini jezik dostupnim za korišćenje da biste mogli da koristite uputstva zavisni od jezika u ovom članku.

 • Ako postavite jezik u SharePoint , a zatim ga promenite u Microsoft 365, postavka Microsoft 365 će zameniti SharePoint postavku. Više informacija potražite u članku promena jezika za prikaz u usluzi Microsoft 365 .

 • Funkcije opisane u ovom članku zavise od toga da li je vaša organizacija postavila ili prilagodili lične lokacije i korisničke profile. Više informacija potražite u članku administrator SharePoint .

Promena postavki ličnog jezika i regiona

 1. Izaberite svoje ime ili sliku na vrhu bilo koje SharePoint ili Microsoft 365 lokacija u organizaciji.

  Izaberite sliku, a zatim izaberite „O meni“ da biste otišli na profil

 2. Izaberite moj Office profil , a zatim Ažurirajte profil.

  Ažuriranje profila

 3. Izaberite Kako mogu da promenim jezičke i regionalne postavke? a zatim kliknite na dugme ovde .

 4. Na ekranu Uređivanje detalja izaberite tri tačke (...) i jezik i region.

  Kliknite na tri tačke, a zatim izaberite stavku jezik i region

 5. Ažurirajte postavke. Možete da koristite tabelu ispod za uputstvo.

 6. Izaberite stavku Sačuvaj sve i zatvori.

 1. Kliknite na ime ili sliku na vrhu bilo koje SharePoint ili Microsoft 365 lokacije u organizaciji.

  O meni
 2. Kliknite na dugme o meni , a zatim Ažurirajte profil.

 3. Kliknite na vezu u odeljku Kako mogu da promenim postavke jezika i regiona?

 4. Na stranici Uređivanje detalja kliknite na tri tačke (...), a zatim izaberite stavku jezik i region.

  Jezik i region
 5. Ažurirajte postavke. Možete da koristite tabelu koja prati ovu proceduru za uputstvo.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj sve i zatvori.

Sledeće postavke mogu biti podešene da se primenjuju na sveili Samo vi. Ako ne mogu da se promene, administrator je možda ograničio postavke.

Da biste uredili ove postavke jezika i regiona:

Uradite ovo:

Language Preferences

Promenite željene postavke na sledeći način:

 • Da biste promenili jezik za prikaz u SharePoint okruženju, izaberite stavku strelica za izbor novog jezika nadole, izaberite jezik, a zatim Dodajte. Ako dodate više jezika, možete ponovo da poručite jezike ili da izbrišete jezik kao što je opisano pored za napredne jezičke postavke.

 • Da biste izabrali jezik za sadržaj i pretrage, izaberite stavku Prikaži napredne jezičke postavke, izaberite stavku kliknite na strelicu nadole za novi jezik , izaberite jezik, a zatim Dodajte.

 • Ako radite na Microsoft 365 sajtu, ne možete da promenite jezik za prikaz i ova postavka se ne primenjuje. Izaberite stavku Uredi da biste nastavili da ažurirate postavke na drugim stranicama profila ili pređite na druge opcije na ovoj stranici.

Ako dodate više jezika, možete da koristite strelice nagore i nadole dugmad sa strelicom nadole u okviru moj sadržaj i polje za pretragu da biste ukazali na redosled po kom se ovi jezici treba koristiti. Na primer, ako želite da francuski bude primarni jezik i engleski koji se koriste samo ako francuski nije dostupan, izaberite strelice da biste se uverili da Francuzi imaju glavni prioritet.

Da biste izbrisali jezik, izaberite opciju X pored jezika.

Napomena: Za dosledno iskustvo prikaza izaberite odgovarajuće postavke za jezike i opcije regiona. Na ovaj način možete da izbegnete uslove u kojima pregledate engleski u arapskom kalendaru, na primer.

Vremenska zona

Izaberite polje Vremenska zona i odaberite trenutnu vremensku zonu sa liste. Ako ne možete da uredite ovu postavku, pokušajte da izaberete stavku uvek koristite regionalne postavke koje je definisao administrator, u sledećem redu u okviru Izbor postavki. Tako bi trebalo da bude dostupno polje Vremenska zona , osim ako administrator nije prilagodio postavke da blokira uređivanje.

Izbor postavki

Izaberite stavku uvek koristi regionalne postavke koje je definisao administrator da bi koristio postavke jezika i regiona koje definiše administrator sajta.

Izaberite stavku uvek koristi moje lične postavke da biste koristili lične postavke.

Napomena: Ova opcija mora biti izabrana da bi se uređivale regionalne i vremenske postavke.

Lokalni standard

Kliknite na okvir za lokalni standard , a zatim izaberite jezik.

Postavljanje kalendara

Izaberite tip kalendara sa padajuće liste. Izaberite stavku Prikaži brojeve sedmica u navigatoru datuma ako želite da se ovi brojevi pojave.

Omogućavanje alternativnog kalendara

Izaberite alternativni tip kalendara ako želite.

Definisanje radne sedmice

Izaberite dane u sedmici koji definišu vašu radnu sedmicu. Na primer, ako radite u utorak do subote, potvrdite te okvire.

Format vremena

Potvrdite izbor u polju za potvrdu vreme i izaberite stavku 12 časova ili 24 časa.

Takođe pogledajte

Biranje jezika koje želite da učinite dostupnim za korisnički interfejs sajta

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×