Promena Lync obaveštenja

Ako postoji nešto što ne volite o načinu na koji Lync pokušava da privuče vašu pažnju, postoji mogućnost da to promenite. Na primer, ako otkrijete da propuštate zahteve za dobijanje obaveštenja o trenutnim porukama, možete da uradite nekoliko stvari da biste načinili da vam teže promaknu. Sa druge strane, ako vam zvučna obaveštenja koje Lync šalje predstavljaju smetnju, možete ih isključiti. Ako ste veoma zauzeti, možete da isključite obaveštenja za sve osim za ključne kontakte. A ako vas ne zanima da znate kada vas je neko dodao kao kontakta, možete da odbijete saglasnost za taj proces obaveštenja.

Napomena: Detalje o tome kako da odgovorite na dolazna obaveštenja o trenutnim porukama potražite u članku Korišćenje Lync trenutnih poruka.

Podešavanje obaveštenja da budu istaknutija

Ako propustite obaveštenja o zahtevima za razgovor koja su vam poslata i želite da ona budu istaknutija, pokušajte sledeće:

 • Postavite prikaz tako da Lync uvek bude u prednjem planu: kliknite na strelicu padajućeg menija pored dugmeta Opcije Ikona „Opcije“ , izaberite stavku Alatke, a zatim stavku Uvek na vrhu.

 • Potvrdite da je Lync podešen za slanje zvučnih obaveštenja: kliknite na dugme Opcije, izaberite stavku Melodije i zvuci, potvrdite izbor u polju za potvrdu Reprodukuj zvukove u programu Lync (uključujući melodije za dolazne pozive i obaveštenja o trenutnim porukama) i proverite da u ostalim poljima za potvrdu u oknu nije potvrđen izbor.

  Promena Lync postavki obaveštenja

 • Potvrdite da je zvuk na zvučnicima računara i drugim audio uređajima pojačan.

 • Ako koristite više monitora, naviknite se da glavni prozor programa Lync uvek premestite na monitor na kojem radite.

 • Razmislite o tome da izaberete zvuk upozorenja koji se više razlikuje od podrazumevanog ili je istaknutiji od njega.

 • Otvorite opcije „Melodije i zvuci“, kliknite na dugme Postavke zvuka, a zatim izaberite karticu Zvuci.

 • Prevucite klizač u oknu „Događaji programa" nadole do spiskova programa Lync.

 • Kliknite na Dolazna trenutna poruka. U prikazu „Zvuci“ na dnu prozora trebalo bi da stoji COMMUNICATOR_iminvite.wav.

 • Sad kliknite na strelicu padajućeg menija koja je pored i preslušajte još neke zvukove ponuđene na spisku.

 • Kad pronađete zvuk koji želite da koristite za obaveštenja o dolaznim trenutnim porukama, kliknite na Primeni. (U oknu „Događaji programa" trebalo bi da stoji „Dolazna trenutna poruka", a u oknu „Zvuci" ime datoteke tipa .wav koju ste izabrali.) Zatim kliknite na dugme U redu. (Možete i da snimite svoju .wav datoteku za tu namenu i da je zatim pronađete kako biste je izabrali kao obaveštenje o trenutnim porukama.)

 • Da biste podesili prilagođena obaveštenja za komunikacije koje nisu razmena trenutnih poruka, idite nazad do koraka 3, kliknite na neki drugi režim komuniciranja u programu Lync, a ne na „Dolazna trenutna poruka“ (na primer, Dolazni poziv, Dolazni video poziv, Dolazni timski poziv), a nakon toga dovršite 4. i 5. korak za taj tip komunikacije.

Isključivanje zvučnih obaveštenja

 • U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije, izaberite stavku Melodije i zvuci, a zatim u okviru Zvuci opozovite izbor u polju za potvrdu Reprodukuj zvukove u programu Lync (uključujući melodije za dolazne pozive i obaveštenja o trenutnim porukama).

Podešavanje opcija statusa „Ne uznemiravaj“

Kada ste stvarno zauzeti, postavljanje statusa na „Ne uznemiravaj“ je korisno i može da sugeriše drugima da vas ne ometaju. Međutim, možda ćete hteti da i dalje budete u toku sa važnim kontaktima. Možete napraviti izuzetke za kontakte kojima ste dodelili odnos „Radna grupa“ (to su obično vaši najbliži saradnici).

Kliknite na dugme Opcije, izaberite stavku Obaveštenja, a zatim u okviru Kada mi je status „Ne uznemiravaj“ uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste sakrili sva Lync obaveštenja kako vas ne bi ometala kada postavite status „Ne uznemiravaj“, izaberite stavku Ne prikazuj obaveštenja.

 • Da biste videli samo pozive za razgovor od članova radne grupe i sakrili sva ostala obaveštenja kada vam je status postavljen na „Ne uznemiravaj“, izaberite opciju Prikaži samo obaveštenja o razgovoru od osoba u odnosu privatnosti „Radna grupa“.

 • Da biste videli sva obaveštenja, ali ograničili pozive za razgovor samo na one koje pošalju članovi radne grupe kada vam je status postavljen na „Ne uznemiravaj“, izaberite opciju Prikaži sva obaveštenja, ali samo obaveštenja o razgovorima od osoba u odnosu privatnosti „Radna grupa“.

Menjanje obaveštenja kada ste dodati kao kontakt

Kada vas neko doda na spisak kontakata, Lync tu osobu podrazumevano dodaje na otvoreni spisak osoba koje ćete možda hteti da dodate na spisak kontakata. Ovaj spisak možete da pregledate tako što ćete kliknuti na karticu Novo u prikazu kontakata u glavnom prozoru programa Lync. Odlučite koga ćete dodati na spisak kontakata i tim novim kontaktima dodelite odnose privatnosti i članstvo u grupama.

Ali ako ne želite da se zamarate ovim zadatkom, možete saopštiti programu Lync da automatski doda na spisak kontakata svakoga ko vas doda kao kontakt. Tim kontaktima će biti dodeljen odnos privatnosti kolege. Da biste automatski dodali ove kontakte:

 • Kliknite na dugme Opcije, izaberite stavku Obaveštenja, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Obavesti me kada me neko doda na spisak kontakata.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×