Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Promena načina prikaza datuma ili vremena u birača datuma, okvir za tekst ili polje za izraz

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Neke od opcija koje su opisane u ovom članku primenjuju samo kad izaberete engleski (sad) u Lokalni standard sa liste Formata datuma, Vremena Formatili Format vremena i datuma dijaloge.

U programu Microsoft Office InfoPath, možete da dodate podatke oblikovanje okvira za tekst, polje za izraz i kontrole birača datuma u predlošku obrasca da biste naveli kako datuma, vremena i brojeva se prikazuje kada korisnik unese ih u obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca.

Iako možete da navedete podatke oblikovanja za nekoliko tipova podataka, možete da navedete datume i vremena prikaza samo za kontrole birača datuma, kontrole okvira za tekst ili kontrole okvira za izraz koji imaju datum, vreme ili datum i vreme tip podataka.

Napomena: Prilikom dizajniranja predloška obrasca u programu InfoPath, možete odabrati određene kompatibilnosti režim za dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Kada predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem bude objavljena na serveru na InfoPath Forms Services, a zatim omogućenih za pregledač, obrasce zasnovane na predlošku obrasca se prikazuje u Veb pregledaču. Predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem ne podržavaju prikaz datuma i vremena u istoj kontroli. Da biste prikazali datum i vreme u dve odvojene kontrole, pogledajte proceduru „Prikazivanje datuma i vremena u posebnim kontrolama” na kraju ove procedure.

 1. Kliknite dvaput na birača datuma, okvir za tekst ili kontrolu okvira za izraz čije podatke koje želite da oblikujete.

 2. U dijalogu Svojstva kontrole , uradite nešto od sledećeg:

  • Ako radite sa kontrolu okvira za tekst ili kontroli odabirača datuma, izaberite karticu podaci .

  • Ako radite sa kontrolom za izraz, izaberite karticu Opšte postavke .

 3. Uradite sledeće:

  • Za kontrolu okvira za tekst ili kontroli odabirača datuma, uverite se da tip podataka liste prikazan odgovarajući tip podataka, a zatim kliknite na dugme Oblikuj.

  • Za izraz za kontrolu, uverite se da oblikujete kao liste prikazan odgovarajući tip podataka, a zatim kliknite na dugme Oblikuj.

 4. U dijalogu Oblikovanje tipa podataka , uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste oblikovali kontrolu da biste prikazali samo datum, izaberite željeni stil prikaza na listi Prikazivanje datuma kao što je ovaj .

  • Da biste oblikovali kontrolu da biste prikazali samo vreme, izaberite željeni stil prikaza na listi prikazali vreme kao što je ovaj .

  • Da biste oblikovali na kontrolu da biste prikazali datum i vreme, izaberite stil prikaza koji želite za datum sa liste Prikaži datum ovako , a zatim izaberite stil prikaza koji želite za vreme sa liste Prikaži vreme kao što je ovaj .

   Napomena: Stilovi prikazivanja obeleženi zvezdicom će se ažurirati da bi se prikazao trenutni format naveo korisničke postavke sistema.

 5. Da biste promenili lokalnog standarda za datum i vreme postavke, izaberite zemlju ili region koje želite na listi Lokalni standard .

Predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem ne podržavaju prikaz datuma i vremena u istoj kontroli. Koristite sledeću proceduru da biste prikazali datuma i vremena u posebnim kontrolama:

Prikazivanje datuma i vremena u posebnim kontrolama

Pre nego što počnete, uverite se da vaš predložak obrasca sadrži dve kontrole i da su obe kontrole povezane sa istim poljem u izvoru podataka.

 1. Kliknite dvaput na birača datuma, okvir za tekst ili kontrolu okvira izraz koji želite da koristite za prikazivanje datuma.

 2. U dijalogu Svojstva kontrole , uradite nešto od sledećeg:

  • Ako radite sa kontrolu okvira za tekst ili kontroli odabirača datuma, izaberite karticu podaci .

  • Ako radite sa kontrolom za izraz, izaberite karticu Opšte postavke .

 3. Uverite se da je na listi tip podataka prikazuje tip podataka " datum i vreme ", a zatim kliknite na dugme Oblikuj.

 4. Na listi Prikazivanje datuma ovako u dijalogu Format vremena i datuma izaberite željeni stil prikaza.

 5. Na listi prikazali vreme kao što je ovaj , kliknite na dugme (ne prikazuj vreme).

 6. Kliknite dvaput na dugme U redu.

 7. Kliknite dvaput na birača datuma, okvir za tekst ili kontrolu okvira izraz u predložak obrasca koji želite da koristite da biste prikazali vreme.

 8. U dijalogu Svojstva kontrole , uradite nešto od sledećeg:

  • Ako radite sa kontrolu okvira za tekst ili kontroli odabirača datuma, izaberite karticu podaci .

  • Ako radite sa kontrolom za izraz, izaberite karticu Opšte postavke .

 9. Uverite se da je na listi tip podataka prikazuje tip podataka "Datum i vreme", a zatim kliknite na dugme Oblikuj.

 10. Na listi Prikazivanje datuma ovako u dijalogu Format vremena i datuma , izaberite stavku (ne prikazuj datum).

 11. Na listi prikazali vreme kao što je ovaj izaberite željeni stil prikaza.

 12. Da biste promenili lokalnog standarda za datum i vreme postavke, izaberite zemlju ili region koje želite na listi Lokalni standard .

  Napomena: Ako izaberete lokalnog standarda koji je različit od engleski (sad), neke formate datuma neće biti dostupni kada korisnici popunjavaju obrasce pomoću Veb pregledača. Na primer, u formatu datuma 14-mart-01 nije podržana u lokalni standard francuski (Belgija). Da biste bili sigurni da ne koristite format datuma koji nije podržan, pokrenite kontrolor kompatibilnosti pre objavljivanja predloška obrasca.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×