Promena veličine stranice ili papira u programu Publisher

Mešanje termina stranica i papir je veoma uobičajeno. Jednostavno rečeno, stranica je sadržaj vaše publikacije, a papir je list papira na kom je odštampana stranica.

Promena veličine stranice

  1. Izaberite karticu Dizajn stranice.

  2. U grupi Podešavanje stranice kliknite na dugme Veličina i kliknite na ikonu koja predstavlja veličinu stranice koju želite. Na primer, izaberite stavku A4.

    Savet:  Ako ne vidite željenu veličinu, izaberite stavku Više unapred određenih veličina stranice ili Napravi novu veličinu stranice da biste napravili prilagođenu veličinu stranice. Dodatne informacije o pravljenju novih prilagođenih veličina stranice potražite u temi pomoći o dijalogu „Prilagođena veličina stranice“.

Promena veličine stranice podešava veličinu publikacije. Na primer, ovo možete koristiti za izbor veličine štampane publikacije da biste odštampali poster veličine 56 x 88 cm – bez obzira na to da li je vaš štampač u stanju da štampa na tako velikom listu papira ili da li će se poster odštampati kao nekoliko listova papira koji se preklapaju (tzv. pločice). Možete da napravite publikacije do veličine od 610 x 610 cm.

Promena veličine papira

Štampač koji koristite određuje veličine papira na kojima možete da štampate. Da biste proverili opseg veličina papira na kojima štampač može da štampa, pogledajte uputstvo za štampač ili prikažite veličine papira koje su podešene za štampač na kartici Štampanje, u odeljku Postavke.

Da biste publikaciju odštampali na listovima papira koji se poklapaju sa veličinom stranice, proverite da li su veličina stranice i veličina papira iste. Ako publikaciju želite da štampate na papirima različite veličine – na primer, da biste kreirali prekoračenje margine ili da biste štampali više stranica na jednom listu – promenite samo veličinu papira.

  1. Izaberite stavke Datoteka > Odštampaj.

  2. U odeljku Postavke izaberite padajuću listu sa veličinama papira i izaberite veličinu sa liste Upotrebljive veličine papira.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×