Podrazumevana tema za Kancelarija je Koristi sistemsku postavku,koja se podudara sa Windows temom. Izgled i doček svih programa Kancelarija tako što ćete promeniti Kancelarija ili pozadinu.

Promena Office teme

Pregledač ne podržava video zapis.

Da biste promenili boju pozadine i dizajn svih Kancelarija programa, izaberite stavku Datoteka >Opcije > Opšte > Kancelarija Tema.

Postavke za Kancelarija tema

Šarena tema

Šarena tema je u skladu sa izgledom naših modernih Office aplikacija jer traku boji u njihovu primarnu boju.

Šarena tema u programu Excel:

Excel korišćenje kolumbljive tema
 

Šarena tema u programu PowerPoint:

PowerPoint korišćenje šarene tema
 

Šarena tema u programu Word:

Šarena tema za Word

Tamnosiva tema

Tamnosiva tema je savršena za one koji više vole blažu verziju vizuelnih elemenata jakog kontrasta. Evo kako tamnosiva tema je primenjena na PowerPoint:

PowerPoint korišćenje tamnosive tema

Crna tema

Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Microsoft 365. Ako ste Microsoft 365 pretplatnik, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Crna tema pruža vizuelne elemente najvišeg kontrasta za Office temu. Evo kako crna tema je primenjena na PowerPoint:

PowerPoint koristite crnu tema

Bela tema

Bela tema prikazuje klasični izgled sistema Office. Evo primera bele tema u programu PowerPoint:

Bela tema u PowerPoint

Ako ste pretplatnik na Mac Microsoft 365 2019, možete da podesite macOS na tamni režim i Kancelarija će poštovati taj izbor. Ako i dalje koristite ovu Kancelarija 2016, možete da birate između dve Kancelarija: šarena ili klasična.

Da biste promenili Kancelarija, kliknite na meni za Kancelarija aplikaciju (Word, Excel itd.) i izaberite Željene postavke >Opšte. U odeljku Personalizovanje možete da konfigurišete svoju temu.

Tamni režim

Ovo je funkcija samo za pretplatnike Ova funkcija je dostupna samo za Microsoft 365 pretplatnikeza Windows klijente za računare.

Da biste Kancelarija u tamnom režimu (tj. "Noćni režim") morate da promenite ovu postavku u željenim postavkama sistema macOS. Kliknite na Apple meni u gornjem levom okviru, izaberite stavku Željene postavke sistema > Opšte i na vrhu dijaloga možete da prebacite macOS sa svetle na tamnu.

Postavka za macOS tamni režim

Evo primera programa Word u tamnom režimu.

Tamna tema za Word u macOS

Ako želite da tamni režim ostane omogućen za vaš OS, ali želite da ga isključite za pojedinačne Kancelarija aplikacije, idite u željene postavke aplikacije (na primer: Word > Željene postavke)i na kartici Opšte pogledajte grupu Personalizuj. Tamo ćete pronaći isključivanje tamnog režima. Imajte napom da ova postavka utiče samo na trenutnu aplikaciju, tako da ako želite da je isključite u programima Word AND Excel, na primer, trebalo bi da ponovite ovaj korak u svakoj od tih aplikacija.

Tamni režim isključen

Šarena tema

Šarena tema je u skladu sa izgledom naših modernih Office aplikacija jer traku boji u njihovu primarnu boju. Evo primera šarene tema u programu Word.

Word za macOS pomoću šarene tema

Klasična tema

Klasična tema je za Kancelarija 2016. koji žele klasični izgled Kancelarija. Evo primera klasične tema u programu Word.

Traka u programu Word za Mac u klasičnoj temi

Slušamo vas

Ovaj članak je poslednji put ažurirao Devan 29. juna 2021. rezultat vašeg komentara. Ako vam je bio koristan, a naročito ako to nije u redu, koristite dolenavane kontrole povratnih informacija da biste nam ostavili konstruktivne povratne informacije da bismo nastavili da ga ostajimo boljim.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×