Podrazumevana tema za program Kancelarija koristi sistemsku postavku koja se podudara sa Windows temom. Izgled i doživljaj svih Kancelarija možete da promenite tako što ćete promeniti Kancelarija temu ili pozadinu.

Promena Office teme

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste promenili boju pozadine i dizajn svih Kancelarija programa, izaberite stavke > Opcije > Opšte postavke > Kancelarija teme.

Postavke za Kancelarija temu

Šarena tema

Šarena tema je u skladu sa izgledom naših modernih Office aplikacija jer traku boji u njihovu primarnu boju.

Šarena tema u programu Excel:

Excel koristite koloful temu
 

Šarena tema u programu PowerPoint:

PowerPoint koristite šarenu temu
 

Šarena tema u programu Word:

Šarena tema za Word

Tamnosiva tema

Tamnosiva tema je savršena za one koji više vole blažu verziju vizuelnih elemenata jakog kontrasta. Evo primera tamnosive teme primenjene na PowerPoint:

PowerPoint korišćenje tamnosive teme

Crna tema

Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Microsoft 365. Ako ste Microsoft 365 pretplatnik, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Crna tema pruža vizuelne elemente najvišeg kontrasta za Office temu. Evo primera crne teme primenjene na PowerPoint:

PowerPoint koristite crnu temu

Bela tema

Bela tema prikazuje klasični izgled sistema Office. Evo primera bele teme u programu PowerPoint:

Bela tema u programu PowerPoint

Ako ste pretplatnik na Mac Microsoft 365 2019, možete da podesite macOS na tamni režim i Kancelarija poštuje taj izbor. Ako i dalje koristite Kancelarija 2016, možete da odaberete između dve Kancelarija teme: Šarena ili klasična.

Da biste promenili Kancelarija izaberite meni za Kancelarija aplikaciju (Word, Excel itd.) i izaberite stavku Željene >Opšte. U odeljku Personalizacija možete da konfigurišete temu.

Tamni režim

Ovo je funkcija samo za pretplatnike Ova funkcija je dostupna samo za Microsoft 365 pretplatnikeza Windows klijente za računare.

Da biste Kancelarija u tamni režim (AKA "Noćni režim") morate da promenite ovu postavku u željenim postavkama sistema macOS. Kliknite na Apple meni u gornjem levom uglu, izaberite stavku Željene postavke sistema >Opšte i na vrhu dijaloga možete da prebacite macOS sa Light na Tamno.

Podešavanje za macOS tamni režim

Evo primera programa Word u tamnom režimu.

Tamna tema za Word u operativnom sistemu macOS

Ako želite da tamni režim ostane omogućen za OS, ali želite da ga isključite za pojedinačne Kancelarija aplikacije, idite u željene postavke aplikacije (na primer: Word > Željene postavke) i na kartici Opšte potražite grupu Personalizacija. Tamo ćete pronaći opciju Isključi tamni režim. Imajte na umu da ova postavka utiče samo na trenutnu aplikaciju, tako da ako želite da je isključite u programima Word AND Excel, na primer, moraćete da ponovite ovaj korak u svakoj od tih aplikacija.

Tamni režim je isključen

Šarena tema

Šarena tema je u skladu sa izgledom naših modernih Office aplikacija jer traku boji u njihovu primarnu boju. Evo primera šarene teme u programu Word.

Word za macOS pomoću šarene teme

Klasična tema

Klasična tema je za Kancelarija verzije 2016 koji žele klasični izgled Kancelarija. Evo primera klasične teme u programu Word.

Traka u programu Word za Mac u klasičnoj temi

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×