Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Promenite opcije grupa podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ova tema navodi dodatne opcije koje možete da koristite da biste izmenili grupa podataka u grafikone.

Važno: Opcije koje se pojavljuju ili su vam dostupne na kartici Opcije zavisiće grafikona koristite.

Većina grafikoni imaju opciju koja se zove Menjaj boja– izaberite ovo polje za potvrdu da biste boje označivače podataka u grafikonu sa jednom grupom.

Stubičasti grafikon

Se preklapaju    Da biste promenili preklapanje označivača podataka u svim kategorijama, unesite vrednost između -100 i 100 u polju. Veća vrednost, veće preklapanje unutar kategorije.

Širina razmaka    Da biste promenili razmak između kategorija označivača podataka, unesite vrednost između 0 (nula) i 500. Veća vrednost, veće rastojanje između svake kategorije.

Linije grupe    Ove redove povezivanje grupa podataka u 2-D Naslagani trakasti i stubičasti grafikoni da biste naglasili razlike u merenja između svake grupe podataka. Prikaz linije grupe podrazumevano za povezivanje glavnih kružni grafikon sa sekundarnom kružnom ili trakastom grafikonu kružnog grafikona i traka kružnog grafikona. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da biste prikazali linije grupe u grafikonu.

Traka/cilindrični/piramida/kupasti grafikoni

Možete da promenite dubina grafikona u 3-D grafikona osa, dubinu razmaka 3-D grafikona sa perspektivom i Širina razmaka 3-D trakastih ili stubičastih grafikona.

Red/berzanski grafikon

Širina razmaka    Da biste promenili razmak između kategorija označivača podataka, unesite vrednost između 0 (nula) i 500. Veća vrednost, veće rastojanje između svake kategorije.

Linije graničnih vrednosti    Dostupno u 2-D linije/Berzanski grafikoni i prikazana u podrazumevano Berzanski grafikoni, linije graničnih vrednosti redova proširivanje od najviše vrednosti najniže vrednosti u svim kategorijama. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da dodate linije graničnih vrednosti u grafikonu.

Rastuće/opadajuće trake    Korisno u red/Berzanski tip grafikona sa više grupa podataka, Rastuće / opadajuće trake označavaju razlika između tačaka podataka u prvu grupu podataka i poslednje grupe podataka. Podrazumevano, ove trake takođe se dodaju Berzanski grafikoni, kao što su otvaranje-najviša-najniža-zatvaranje i jačine zvuka-otvaranje-najviša-najniža-zatvaranje. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da dodate Rastuće/opadajuće trake na grafikon.

Spuštene linije    Dostupno u 2-D i 3-D oblasti, akcija i linijski grafikoni, ove redove proširivanje iz podataka tačaka na horizontalnu osu (kategorija) da bi jasnije kada se završava jedan označivač podataka i sledeći pokretanja označivač podataka. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da dodate linije za određivanje visine u oblast grafikon.

Kružni/prstenasti grafikon

Ugao prvog isečka    Možete da rotirate kružnog grafikona ili prstenasti grafikon za jasnoću ili naglašavanje oznaka. Otkucajte vrednost između 0 (nula) i 360 da biste naveli ugao na kojem želite da se prvog isečka.

Prstenasti veličina    Ova opcija je dostupna samo prstenasti grafikoni. Otkucajte vrednost između 10 i 90 da biste naveli prečnika rupe.

Menjanje boje isečaka    Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste prikazali sve tačke podataka grupe podataka u istom bojom na kružnom grafikonu ili prstenastog grafikona.

Oblasni grafikon

Spuštene linije    Dostupno u 2-D i 3-D oblasti i linijski grafikoni, ove redove proširivanje iz podataka tačaka na horizontalnu osu (kategorija) da bi jasnije kada se završava jedan označivač podataka i sledeći pokretanja označivač podataka. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da dodate linije za određivanje visine u oblast grafikon.

Radarski grafikon

Oznake kategorija    Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu ako ne želite da oznake kategorije da se pojavljuju u grafikonu.

Grafikon sa mehurićima

Možete da podesite veličinu grafikona sa mehurićima po oblasti ili širine.

Podesi veličinu mehurića na    Unesite procenat vrednosti da biste podesili razmeru veličine mehurića u grafikonu.

Prikaži negativne mehuriće    Izaberite ovu opciju ako želite da prikažete negativne mehuriće u grafikonu sa mehurićima.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×