Promenite podrazumevani redosled kartica za kontrole u obrascu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prilikom popunjavanja obrasca, mnogi koristite tastaturu umesto miša da biste premestili iz polja u polje. Stoga, je važno da kontrole u predlošku obrasca imaju logičke redosled tabulatora.

Podrazumevano redosled dodele fokusa u Microsoft Office InfoPath predložak obrasca je sleva nadesno, odozgo nadole, kao što je na Veb stranicu. U nekim slučajevima ćete možda morati da promenite podrazumevani redosled kartica za predložak obrasca. Na primer, možete da navedete prilagođene kartice redosled za tabela koja se ponavlja tako da korisnici možete da se krećete kolonu po kolonu, a ne red po red.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu za koju želite da promenite redosled dodele fokusa, a zatim kliknite na dugme Svojstva kontrole. Na primer, da biste otvorili svojstva kontrolu okvira za tekst, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu i zatim kliknite na dugme Svojstva okvira za tekst.

  2. Izaberite karticu Više opcija.

  3. U okviru kartice indeks unesite neki drugi 0. Na primer, da biste naveli da se korisnici kretati do ove kontrole kada prvi put pritisnu taster TAB, unesite 1.

  4. Da biste promenili redosled dodele fokusa za dodatne kontrole, ponovite korake od 1 do 3.

  5. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Napomene: 

  • Podrazumevana postavka karticu indeksa za sve kontrole u predlošku obrasca je 0, ali redosled dodele fokusa počinje sa 1. To jest, kontrole sa 1 u polju indeks karticu korisnici prvo kada korisnici pritisnite taster TAB, kontrole sa 2 u okviru kartice indeks poseti drugo, i tako dalje. Kontrole sa 0 u polju indeks karticu prikazaće se kao poslednja u redosledu kartica. Da biste preskočili sve kontrole u redosledu kartica, unesite -1 u polju indeks karticu.

  • Promena postavke indeksa kartica ne menja se redosled po kom se krećete kroz kontrole u režimu za dizajniranje.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×