Pronađeni su zlonamerni makroi

Ovaj dijalog se pojavljuje ako antivirusni softver na vašem računaru obaveštava Office aplikaciju da su makroi Visual Basic for Applications (VBA) u dokumentu preduzeli radnje koje antivirusni softver utvrđuje zlonamernim.

AAMSI integracija sa sistemom Office

Funkcija "interfejs skeniranja" za anti-malver (AMSI) dostupna je u operativnom sistemu Windows 10. Ova funkcija omogućava aplikacijama pokrenute na sistemu da bi proslečala informacije o ponašanju skripti pokrenutih u aplikaciji za antimalver usluge pokrenute na mašini koja podržava AMSI interfejs. Antivirusni softver zatim obaveštava Office ako je obrazac radnji izgleda štetan pre nego što Office izvrši makro kôd.

Ako antivirusni softver ukazuje na to da makroi izvršavaju zlonamerne radnje, Office će ovaj dijalog prikazuje korisniku, a zatim prekinuti Office proces bez izvršavanja zlonamerne obuke kako bi se osiguralo da korisnik ostane bezbedan.

Ako vidite ovaj dijalog...

  1. Moguće je da je otvorena datoteka pokušala da izvrši kôd koji se podudara sa obrascima ponašanja koje antivirusni softver smatra zlonamernim.

  2. Ako mislite da se Office datoteka nepravilno izveštava kao zlonamerna, možete da premestite datoteku na lokaciju koja je deo funkcije pouzdanih lokacija u sistemu Office, dodate trenutnu lokaciju datoteke na pouzdane lokacije ili da digitalni makroi u dokumentu budu digitalno potpisani.  Više informacija potražite u članku: Dodavanje, uklanjanje ili promena pouzdane lokacije.

  3. Ako je dokument i dalje prijavljen kao zlonameran nakon što ste uzimali jednu od radnji u okviru koraka 2, možda ćete imati postavku za opciju izvršavanja za skeniranje malver za proveru valjanosti svih dokumenata bez obzira na pouzdanost. AMSI možete da konfigurišete za skeniranje pomoću isključivanja u smernicama grupe. Pogledajte ispod za informacije o korišćenju smernica grupe za upravljanje ovom funkcijom.

Postavke za funkciju skeniranja u programu malver

Office podrazumevano omogućava izvršavanje skeniranja od malvera za VBA makroe u dokumentima.

Izuzetak je za dokumente koji imaju potpunu pouzdanost putem jednog od sledećih metoda:

Ovakvo ponašanje može da kontroliše smernica grupe. U uređivaču smernica grupe idite na Microsoft Office 2016 predložak i u okviru bezbednosne postavke trebalo bi da pronađete opcije skeniranja u programu izvršavanje.  

Ako ste u poslovnom okruženju, moraćete da se obratite administratoru da biste promenili ovu postavku.  

Takođe pogledajte

Zaštita od pretnji u programu Microsoft 365

Kako malver može inficirati vaš računar

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×