Pronađite šta vam je potrebno sa programom Microsoft search

Microsoft Search vam pomaže da pronađete ono što vam je potrebno da biste dovršili ono na čemu radite. Bez obzira na to da li tražite osobe, datoteke, org-grafikone, lokacije ili odgovore na najčešća pitanja, možete da koristite Microsoft Search tokom radnog dana da biste dobili odgovore.

Microsoft Search je lični. Druge osobe mogu da vide drugačije rezultate od vas, čak i kada oboje tražite iste reči.

Gde da pronađem Microsoft search?

Kada se prijavite u Microsoft 365, možete da pronađete novi okvir Microsoft Search na vrhu nekoliko aplikacija u sistemu Microsoft 365. Ona izgleda ovako:

Snimak ekrana pretrage polja na vrhu nekoliko aplikacija

Trenutno možete da pronađete okvir Microsoft Search u programu Outlook na vebu, Microsoft Office aplikacijama u operativnom sistemu Windows, OneDrive for Business, SharePoint i u usluzi Bing. Da li želite da započnete dan na Office.com ili početne stranice za Word, Excel i PowerPoint? Polje za pretragu i Microsoft je tu.

Vremenom, polje za pretragu Microsoft će doći do više aplikacija u sistemu Microsoft 365.

Brzi prvi koraci

Počnite da kucate ono što tražite i videćete predložene pretrage i rezultate na osnovu prethodne aktivnosti u Microsoft 365 i na sadržaju koji se pokreće u vašoj organizaciji. Predlozi se menjaju dok kucate.

U aplikacijama možete da kliknete samo u polje za pretragu i videćete predloge. Na primer, prezentacija koju ste započeli juče. Ovo je brz način da se vratite na ono na čemu radite.

Ako vidite ono što tražite, samo ga izaberite da biste je otvorili.

Okvir za pretragu ekrana sa upitom i predloženim rezultatima

Nabavite sve rezultate

Ako nijedan od predloženih rezultata nije ono što tražite, pritisnite taster ENTER da biste otvorili stranicu sa rezultatima pretrage i istražili sve rezultate. Evo primera stranice sa rezultatima pretrage u sistemu SharePoint:

Snimak ekrana stranice sa rezultatima pretrage sa oblačićima

Održava vas u toku toka

Rezultati koje dobijete su relevantni za aplikaciju u kojoj radite. Na primer, kada pretražujete iz programa Outlook, pronađete e-poruke, a ne lokacije u sistemu SharePoint. Kada pretražujete iz sistema SharePoint, pronađete na primer lokacije, stranice i datoteke, a ne e-poruke. Pretraga iz usluge Bing daje vam i rezultate i rezultate organizacije kao što su lokacije, datoteke i još mnogo toga. OneDrive je specijalizovan za pronalaženje datoteka. Saznajte šta možete da pronađete uz Microsoft Search u Office aplikacijama u operativnom sistemu Windows

Brzo pronalaženje informacija o osobi

Korišćenje pretrage u usluzi Bing, SharePoint Početna stranica ili Office.com, možete brzo da dobijete mnogo informacija o osobi tako što ćete uneti njihovo ime u polje za pretragu. On najbolje funkcioniše sa punim imenom, ali ako znate samo deo imena, pretraga će prikazati osobu koja se najbolje podudara sa onim što ste uneli. Prvi rezultat na stranici rezultata pretrage izgledaće slično ovom:

Snimak ekrana vizitkarte koja prikazuje informacije o osobi

Vraćanje na ono na čemu ste radili

Ako ste u usluzi Bing, na SharePoint početnom stranici ili Office.com, evo nekih korisnih Pretraga:

  • Potražite "moje datoteke", a zatim pritisnite taster ENTER. Dobićete 10 datoteka na kojima ste nedavno radili.

  • Potražite datoteke osobe, na primer "Dejzi Philips ' datoteke", a zatim pritisnite taster ENTER. Dobićete listu datoteka koje je osoba podelila sa vama. Ovo je korisno ako vas dvojica sarađujete na datotekama zajedno ili želite da se vratite na datoteke koje je osoba podelila sa vama.

Pronađite važne resurse u organizaciji

Mnoge administratora za pretraživanje centralnih alatki obeleživača, resurse i informacije tako da vam je lako da ih pronađete. Takođe mogu definisati odgovore na uobičajena pitanja u vašoj organizaciji, kao i lokacije koje osobe treba da pronađu. Ako pretraga smatra da je ovaj sadržaj najbolji za vašu pretragu, pronaći ćete ga na vrhu stranice sa rezultatima pretrage. Pokušajte da pronađete stvari kao što su "beneficije", "HR" ili "IT". Ako postoji definisan odgovor za uobičajeno pitanje, na primer "Promeni lozinku", dobićete korake koje treba slediti. Da li vaša organizacija ima mnogo zgrada? Isprobajte jednu od njih, na primer "Izgradnja 10". Ako je administrator pretrage odredio gde se nalazi nalazi, dobićete mapu da biste je tamo dobili.

Da li drugi mogu da pronađu moj sadržaj?

Da, pojaviće se u rezultatima pretrage ako imaju dozvolu da je vide. Samo sadržaj koji imate dozvolu da vidite pojaviće se u rezultatima pretrage. Možete na primer da imate dozvolu da vidite datoteku zato što ste je kreirali, deljena je sa vama ili sa većem grupom koja uključuje vas ili je uskladištena u fascikli ili lokaciji kojoj ste dozvolili pristup.

Vaša Microsoft istorija pretrage se ne deli sa drugima. Ako mnogi ljudi traže istu stvar, Microsoft Search saopštava administratoru pretrage da je pretraga popularna, ali ne i ko je pretražuje. Administrator pretrage može da definiše koji resursi su dobri rezultati popularnih upita, a time bolje pretraživanje za vašu organizaciju.

Takođe pogledajte

Pronađite šta vam je potrebno sa programom Microsoft Search u sistemu Office

Pronađite šta vam je potrebno sa programom Microsoft Search u usluzi Bing

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×