Pređi na glavni sadržaj

Pronađite šta vam je potrebno sa programom Microsoft Search u sistemu Office

Na vrhu aplikacija Microsoft Office na Windows pronaći ćete novo polje za Microsoft pretragu. Uz ovu moćnu alatku možete brzo da pronađete ono što tražite, počevši od teksta do komandi, do pomoći i još mnogo toga. Hajde da pogledamo šta može da uradi za vas.

Napomena: Ova funkcija se trenutno odnosi na Microsoft Microsoft 365 klijente koji su deo programa Office Insiders. Ako želite da budete među prvima koji će isprobati ovu karakteristiku, pridružite se programu Office Insider .

Fotografija Surface Book uređaja

Brzi prvi koraci

Potvrdite izbor u polju za potvrdu Microsoft pretraga ili pritisnite kombinaciju tastera ALT + Q i pre nego što upišete bilo šta što pretražite će opozvati nedavno korišćene komande i predložiti druge radnje koje biste možda želeli da uzmete na osnovu onoga što izgleda da radite. Ako koristite poslovno izdanje Microsoft 365, videćete i osobe sa kojima ste često sarađivali i na datoteke na kojima ste nedavno radili.

Potvrđeno Microsoft Search polje

Kako da...?

Niste sigurni kako da uradite nešto u sistemu Office ili ne možete da pronađete dugme na traci koju tražite? Kliknite na polje za pretragu i otkucajte šta želite da uradite. Polje za pretragu će pronaći komande koje odgovaraju vašim potrebama i možete ih pokrenuti direktno iz rezultata.

Fotografija Surface Book uređaja

Pomaže!

Ako vam je potrebna pomoć u vezi sa aplikacijom, samo otkucajte pitanje u polje za pretragu, izaberite stavku pronalaženje pomoći za... iz rezultata i Microsoft Search preporučuje se člancima podrške koji mogu da odgovore na pitanja.

Saradnja sa kolegama

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo u poslovnim izdanjima Microsoft 365.

Radite na datoteci i shvatite da bi trebalo da dobijete unos od tima? Otkucajte njihovo ime u polje za pretragu Microsoft i biće vraćene liste osoba sa imenima koje se podudaraju. Izaberite osobu sa kojom želite da radite i možete da delite datoteku sa njima ili da otvorite njihovu kontakt karticu da biste dobili više informacija.

Pronalaženje srodnih datoteka

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo u poslovnim izdanjima Microsoft 365.

Želite da potražite ili ponovo koristite neke informacije iz povezanog dokumenta, prezentacije ili radne sveske? Počnite da kucate ime datoteke u polje za pretragu Microsoft i lista datoteka koje se najbolje podudaraju sa pretragom će biti vraćene. Izaberite željenu datoteku i možete da je otvorite ili umetnite sadržaj iz te datoteke u trenutnu datoteku.

Samo datoteke koje imate dozvole da vidite pojaviće se u ovim rezultatima pretrage.

Ako ne vidite datoteku koju tražite, potvrdite izbor u odeljku Pogledajte još rezultata pretrage za... Poveži i trebalo bi da pronađete dodatne datoteke koje se podudaraju sa pretragom na kartici " datoteke " u oknu za pretragu.

Okno za pretraživanje koje prikazuje datoteke koje su pronađene prilikom pretrage

Kao i u gorenavedenoj traci pretraga, samo datoteke koje imate dozvole da vidite pojaviće se u ovim rezultatima.

Savet: Ako je datoteka koju tražite zapravo slika sa veba, odaberite karticu slike da biste videli galeriju slika koje se podudaraju sa vašim upitom. Podrazumevano, rezultati se filtriraju samo na slikama sa kreativnim Knjigovodcama. 

Šta to znači?

Tražite brzu definiciju? Otkucajte reč u polje za pretragu programa Microsoft i Bing će vam reći šta to znači.

Želite više od brze definicije? Kliknite na definiciju polja za pretragu koji se vraća i okno za pretragu će se otvoriti da bi vam dalo više detalja o toj reči.

Pronalaženje više informacija o reči ili rečenicu

Potrebno vam je više informacija o reči ili rečenicu? Otkucajte ga u polju za pretragu i izaberite stavku Pogledajte još rezultata pretrage za... da biste pokrenuli okno za pretragu. Ovde ćete pronaći kartice za znanja, datoteke, Vebi slike.

Napomena: Okno za pretraživanje je trenutno dostupno samo u Word. Excel i PowerPoint i dalje imaju klasičnu okno za pronalaženje za sada.

  • Znanje – daje vam definiciju i/ili više informacija o temi iz izvora kao što je Wikipedia.

  • Datoteke – pretražuje datoteke koje sadrže reč ili frazu koju ste pretražili. U rezultate će biti uključene samo datoteke koje imate.

  • Veb – daje listu Veb rezultata za upit iz usluge Bing.

  • Slike – pokreće Bing pretraživanje slika koje se podudaraju sa vašim upitom. U rezultatima će se podrazumevano pojaviti samo slike sa kreativnim samojim dozvolama. Opozovite izbor u polju za potvrdu kreativni odeljak da biste uklonili taj filter i videli veći niz rezultata.

Mogu li da umanjem polje za pretragu?

Da, ako pronađete da Microsoft pretraga zauzima previše prostora, možete da ga skupite na samo ikonu lupu. Da biste to uradili, idite u> Opcije i izaberite stavku Skupi aplikaciju Microsoft Search.

Dijalog > opcije datoteke koji prikazuje izbor polja za pretragu programa Microsoft Search po podrazumevanoj vrednosti.

Dok je polje za pretragu propalo, i dalje možete da mu pristupite tako što ćete kliknuti na lupu nadesno prema desnoj strani naslovne trake ili tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera ALT + Q. 

Takođe pogledajte

Brzo obavljanje stvari pomoću funkcije „Recite mi“

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×