Pronalaženje i korišćenje potrebnog sadržaja, bez napuštanja programa Word

Napomena: Funkcija Tap je dostupna samo ako imate Microsoft 365 pretplatu i sada je dostupna samo kupcima koji imaju jedan od ovih Microsoft 365 MJ: Business Premium, Enterprise E3ili Enterprise E5. Takođe imajte u vidu da funkcija Tap još uvek nije dostupna za Microsoft 365 pretplate generisane u Australiji, Brazilu, Kanadi, Kini, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Indiji i Japanu; bez obzira na zemlju u kojoj radite. Radimo na proširenju dostupnosti tap za ove lokacije u skorom terminu.

Ako želite da pronađete i ponovo koristite sadržaj koji ste vi i vaš tim koristili u dokumentu ili e-poruci na kojima radite, koristite funkciju „Tematska pretraga“ u programu Word 2016 ili Outlook 2016.

Dodir na Word 2016 omogućava vam da prilagodite i ponovo iskoristite postojeći sadržaj u okviru Word 2016, čime zadržavate fokus na kreiranje dokumenata umesto na traženje datoteka i informacija. Dodirom se prikazuju relevantne datoteke koje vi i vaši saradnici najčešće koriste. Dodir preporučuje personalizovan sadržaj iz aplikacija Word, Excel i PowerPoint i prikazuje ga u oknu dodira. Kada se datoteke pojave, možete da izvlači sadržaj iz tih datoteka u radni dokument i da započnete pravljenje dokumenta. Ako se ono što tražite ne pojavljuje, „Dodir“ vam omogućava da tražite ono što želite iz okna. Da biste umetnuli i ponovo koristili sadržaj u radnom Word dokumentu, jednostavno zadržite pokazivač miša iznad bilo kog ishoda u oknu "dodirnite" i odaberite stavku Dodavanje slike

„Dodir“ je dostupan i u programu Outlook. Dodir za Outlook vam pruža mogućnost da pristupite relevantnim dokumentima unutar toka posla e-pošte i da povlačite sadržaj iz tih dokumenata direktno u e-poštu da biste lako delili, bez potrebe da priložite celu datoteku.

Napomena: Dodirnite koristi Microsoft 365 Graph da biste upitali sadržaj koji vi i vaš tim koristite iz Microsoft 365 aplikacije i da ga prikazujete u oknu "dodirnite".

Savet: Kliknite na naslove ispod da biste videli uputstva .

 1. Na kartici Umetanje, u grupi Dodir odaberite stavku Stavka dokumenta.

  Umetanje popularnog sadržaja

  Okno Dodir prikazuje listu već viđenog sadržaja koji ste vi i vaš tim koristili iz Office aplikacija (Word, Excel, PowerPoint).

  dodirnite okno

  Ako vidite sadržaj koji želite ponovo da koristite u oknu dodira, pređite na 4. korak.

 2. Ako želite da vidite određeni sadržaj – u polju za pretragu otkucajte ključnu reč za sadržaj koji tražite i pritisnite taster Enter. Okno Dodir prikazuje listu preporuka sadržaja za ključnu reč iz Office aplikacija (Word, Excel, PowerPoint).

  Legenda

  Postoji mala legenda na dnu svakog dokumenta koji se prikazuje u oknu „Dodir“. Legenda predstavlja stvarni broj objekata, slika, SmartArt grafike, tabela, grafikona ili slajdova koji se nalaze u svakom dokumentu.

 3. Odaberite tri tačke da biste uradili nešto od sledećeg:

  Više opcija
  • Otvaranje u aplikaciji

   Aplikacija može da bude Office aplikacija kao što je PowerPoint, Word ili Excel.

   ili

  • Prikaz svih stavki

   Opcija „Prikaz svih stavki“ prikazuje sav sadržaj koji se može ponovo koristiti za izabrani dokument u oknu „Dodir“.

   ViewAll
 4. Možete da izaberete bilo koji rezultat u oknu „Dodir“ da biste prikazali sadržaj sa detaljima za ponovnu upotrebu u dokumentu na kom radite.

 5. Odaberite stavku Dodavanje slike na nekoj SmartArt grafici, objektu, slici, grafikonu, tabeli ili slajdu da biste ih dodali u dokument na kom radite.

  Dodavanje slike

  Napomena: Opciju „Dodir“ možete da koristite i iz kontekstualnog menija desnog klika. Kliknite desnim tasterom miša na potencijalnu ključnu reč koju želite da koristite za pretragu i izaberite stavku Umetanje stavke dokumenta da biste otvorili predloge sadržaja na oknu „Dodir“.

Sada imate dokument koji je kreiran pronalaženjem i ponovnim korišćenjem sadržaja tima, i sve to unutar programa Word. Oblikujte sliku, grafikon, tabelu ili grafikon koje ste umetnuli ili koristite opcije Word rasporeda da biste premestili slike.

 1. Na kartici Početak, u grupi Novo odaberite stavku Nova e-poruka.

  Stavka dokumenta ima novu e-poruku

  Prikazuje se prozor nove poruke.

 2. Napišite e-poruku.

 3. Ako u e-poruku želite da umetnete neki sadržaj koji ste vi ili vaš tim koristili, odaberite karticu Umetanje, a zatim stavku Stavka dokumenta.

  Outlook – nova e-poruka

  Funkcija „Dodir“ pretražuje i preporučuje personalizovan sadržaj iz aplikacija Word, Excel i PowerPoint i prikazuje ga u oknu dodira. Jednostavno zadržite pokazivač iznad nekog rezultata u oknu dodira i odaberite stavku Dodavanje slike da biste umetnuli i ponovo koristili sadržaj u e-poruci.

 4. Ako želite da vidite određeni sadržaj – u polju za pretragu otkucajte ključnu reč za sadržaj koji tražite i pritisnite taster Enter. Okno Dodir prikazuje listu preporuka sadržaja za ključnu reč iz Office aplikacija (Word, Excel, PowerPoint).

  Legenda

  Postoji mala legendu na dnu svakog dokumenta koji se prikazuje u oknu dodira. Legenda predstavlja stvarni broj objekata, slika, SmartArt grafike, tabela, grafikona ili slajdova koji se nalaze u svakom dokumentu.

 5. Odaberite tri tačke da biste uradili nešto od sledećeg:

  Više opcija
  • Otvaranje u aplikaciji

   Tako otvarate izabrani dokument u aplikaciji kao što je PowerPoint, Excel, Word.

   ili

  • Prikaz svih stavki

   Opcija „Prikaz svih stavki“ prikazuje sav sadržaj koji se može ponovo koristiti u izabranom dokumentu u oknu „Dodir“.

   ViewAll
 6. Možete da izaberete bilo koji rezultat u oknu dodira da biste prikazali sadržaj sa detaljima za ponovnu upotrebu u dokumentu na kom radite.

 7. Odaberite stavku Dodavanje slike na nekoj SmartArt grafici, objektu, slici, grafikonu, tabeli ili slajdu da biste ih dodali u e-poruku.

Napomena: Opciju „Dodir“ možete da koristite i iz kontekstualnog menija desnog klika. Kliknite desnim tasterom miša na potencijalnu ključnu reč koju želite da koristite za pretragu i izaberite stavku Umetanje stavke dokumenta da biste otvorili predloge sadržaja na oknu „Dodir“.

Takođe pogledajte

Izrezivanje slike

Prelamanje teksta oko slika u programu Word

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×