Pronalaženje i zamena teksta

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pronalaženje i zamena radi u osnovi na isti način u programu Publisher kao u većini drugim Office aplikacijama – unesete tekst za pronalaženje, opcionalno možete uneti neki tekst da biste zamenili pronađenih tekst i recite Office koju stranu da biste započeli pretragu (napred ili unazad). Međutim, neke napredne opcije koje se nalaze u programu Word nisu dostupne u programu Publisher. Pored toga, imate problema ako pokušavate da pronađete tekst unutar WordArt.

Neke napredne pronalaženje i zamena opcije možda zapamtiti iz programa Word nisu dostupne u programu Publisher

 • Postoji nema ekvivalent programa Word pronalaženja i zamene dijalog Idi na karticu.

 • Opcije teksta su veoma ograničene u odnosu na Word. Sledeće Pronađi i zameni opcije nisu dostupne u programu Publisher:

  • Zameni oblikovanje ili specijalne znakove

  • Izvršavanje džoker podudaranja

  • Podudaranje oblika reči ili homonyms

  • Želite li da preskočite interpunkciju i razmake belo

Kao zaobilazno rešenje, razmislite o isecanje i lepljenje teksta iz programa Publisher u Word i zatim pomoću programa Word naprednije pronalaženja i zamene funkcije.

Pronalaženje i zamena funkcioniše na tekst, ne slike

Možda nije očigledno zapravo slika je tekst koji želite da zamenite.

Na primer, možda ćete morati publikacije koje se pojavljuje sa imaju podebljano vodenog žiga. Želite da zamenite tekst, ali se ne može da biste ga izabrali tako što ćete kliknuti. Pronalaženje i zamena da se pojavi praznih ruku i. To je kao da ga ne vidi.

Problem može biti da vodeni žig je Word Art sliku u pozadini. Word Art fontova može da izgleda slično običan fontova u programu Publisher, ali ključnih razlika je da Word Art se ne vidi kao tekst tako što ćete Publisher - da pronalaženje i zamena zaista ne vidi.

To je teško proverite - samo vidi na Master stranici.

 1. Na kartici Dizajn stranice , u grupi Pozadina stranice izaberite stavku Master stranice, a zatim kliknite na dugme Uredi Master stranice.

 2. Obično ne postoji dovoljno sadržaja u Master stranice – Word Art bi trebalo da bude jasno. Izaberite stavku Word Art da biste uredili tekst koji on sadrži.

 3. Kada završite sa uređivanjem, kliknite na dugme Zatvori Master stranicu na kartici Master stranica .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×