Pronalaženje neke osobe

Traka za pretragu na spisku kontakata, u glavnom prozoru programa Microsoft Lync, glavno je mesto unosa za pronalaženje osoba i komunikaciju sa njima.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Pronalaženje kontakta

Možete pronaći kontakte koji se već nalaze na spisku kontakata, kao i osobe koje rade u vašoj organizaciji, a koje niste dodali na spisak kontakata.

  1. Otvorite Lync i na spisku kontakata otkucajte ime kontakta, pseudonim e-pošte, e-adresu, broj telefona ili oznaku tipa datoteke ako je dostupno. Dok kucate, rezultati pretrage se prilagođavaju kako bi se prikazali odgovarajući kontakti.

  2. Ako u rezultatima pretrage ne pronađete ime ili broj koji tražite, možda ćete moći da suzite obim rezultata pretrage pretraživanjem ključnih reči, na primer veštine ili oblasti stručnosti. Ako je u organizaciji omogućena ova funkcija, softver za komunikacije Microsoft Lync Online traži te reči ili fraze u Microsoft SharePoint profilima korisnika.

Vrh stranice

Dodavanje novog kontakta

Traku za pretragu možete koristiti za dodavanje novog kontakta čak i ako osoba ne radi u vašoj organizaciji ili se nalazi u organizaciji koju mreža vaše organizacije prepoznaje ili joj je pridružena (naziva se spoljnom organizacijom).

  1. Otvorite Lync Online i u polju za pretragu otkucajte ime, e-adresu ili broj telefona. Dok kucate, rezultati pretrage se prilagođavaju kako se prikazali odgovarajući kontakti.

  2. U rezultatima pretrage postavite pokazivač na kontakt koji želite da dodate, kliknite na znak plus (+), a zatim izaberite odgovarajuću grupu.

Režimi komunikacije koje možete koristiti za kontakt sa osobom zavise od toga da li se ta osoba nalazi u organizaciji koja je spoljna u odnosu na vašu organizaciju. Više informacija o spoljnom pristupu potražite u članku Najčešća pitanja o prisutnosti, kontaktima i razmeni trenutnih poruka.

Vrh stranice

Pretraživanje dodatnih učesnika

Kada ste u razgovoru ili na sastanku, kontakte možete da dodate na nekoliko načina. Jedan od njih jeste da u prozoru razgovora izaberete meni Opcije za osobe, a zatim izaberete stavku Pozovi po imenu ili broju telefona. Na ovaj način se otvara dijalog Pozivanje po imenu ili broju telefona koji sadrži polje za pretragu i spisak kontakata u kojima možete otkucati imena kontakata i brojeve telefona. Međutim, u programu Lync Online pozivanje PSTN (telefonskih) brojeva podržano je samo ako:

  • Organizator sastanka koristi partner za audio konferencije kako bi obezbedio PSTN konferencije putem programa Lync Online.

  • Sastanak je planiran ili predstavlja tip sastanka „Sastani se odmah“. Lync razgovori, na primer razgovori koje pokreće korisnik sa spiska kontakata, ne uključuju podršku za PSTN konferencije.

Takođe možete da kliknete na kontakte sa spiska kontakata i prevučete ih u prozor razgovora.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×